Kendi Gücünü Ortaya Çıkarmaya Ne Dersin

Var mısın bu sınavda elinden gelenin en iyisini yapmaya? Var mısın potansiyelini ortaya çıkarmaya? Var mısın hayallerine ve hedeflerine ulaşmaya? Öyle küçük sıradan hedefler değil, büyük hedeflerden. Yeteneklerinin ve becerilerinin ölçüsünde en iyisini yapmandan bahsediyorum. Büyük hedefler koyarak başarısız olmaktan korkmayın sevgili arkadaşlar.

Kendi Gücünü Ortaya Çıkarmaya Ne Dersin


Kimler başarısız biliyor musunuz? Başarısız olanlar kendisine çok küçük hedefler koyanlar yada hiç hedefi olmayan insanlardır,başarılı olanlar ise kendilerine çok yüksek hedefler koyanlardır. Yeteneklerinizin ve becerilerinizi göz önünde tutarak en yükseği hedeflemelisiniz. Güneşi hedeflemelisiniz arkadaşlar güneşi hedeflerseniz o zaman güneşi ıskalamış olsanız bile yıldızların arasında olacaksınız .Bu bile çok keyifli değil mi ?



Hepimiz mucize bekliyoruz. Ya bir mucize olsa da hayatım değişse. Mucizeye gerek yok, mucizenin kendisi sensin. Evren bu kadar mucizelerle dolu iken sen neden potansiyeli saklıyorsun? Artık o içindeki gücü çıkarmanın vakti geldi.
Tabi ki engellerimiz var. Birinci engelimiz; Hayallerimize sınır koymamız. Sadece biz değil çevremizdeki insanlarda hayallerimize sınır koymamıza çok yardımcı oluyorlar. Artık başkalarının fikirlerini kendi gerçeklerimiz olarak görmeyeceğiz. İkinci engelimiz ise ;kendimize inanmamak. Toplum olarak maalesef özgüven eksikliğimiz var. 

Sınavlarda Nasıl Başarılı Olursun


Sen bir başkasının fikrini kendi gerçekliğin yapmayacaksın. Üçüncüsü de tüm bu olumsuzluklara rağmen hep arkandan bir ses; yapamazsın, edemezsin, çok zor bu diyecek. Bu ses aslında yıllardır duyduğun olumsuz cümlelerin beyninde ki yansıması. Ama siz o sese hayır ben yapacağım, bu bunu yapabilirim ,elimden gelenin en iyisini yapabilirim diyebilmelisiniz. Böylelikle engellerinizi ve korkularınızı yapabilirim diyerek öldürebilirsiniz. 

Sen bunları yapamam diyerek uyursan, bir başkası bunları yaparken onun çıkarttığı ses ile uyanmak zorunda kalabilirsin.

Lütfen bugünden itibaren sen sen ol daha fedakar ol. Lütfen bugünden itibaren mazeretlerine dur de. Lütfen bugünden itibaren kendini değiştir, tarihin değişsin. Ve bugünden itibaren ne yaparsan yap güzel yap aşk ile yap.

Sınavda gerçek potansiyeli ortaya çıkarman dileğiyle, hepinize başarılar…J

Yorumlar