Taşerona Kadro Verilecek Ama İşçilerden Farklı Olacak

Yapılan haberlere göre Çalışma bakanlığının taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili kadrosuz formül üzerinde çalıştığı bilgileri iletiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili 3 farklı formül üzerinde çalışıldığı iletildi.

Taşerona Kadro Formülleri Nedir


Birinci Formül:
Bu formüllerden birisi de özel sözleşmeli personel olacağı yönündedir. Özel sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilecek işçiler 4857 sayılı iş kanununa değil 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olacakları belirtiliyor. Anca bu sistemde yapılacak sözleşmeler 3 yılda bir yenilenecektir. Bu kapsamda çalışan işçi yada memurlar isterlerse sendikalara üye olabilecekler.



Taşeron İşçiler Kadrosu Nasıl Düzenlenecek ve Hakları ne Olacak


İkinci Formül:

Bu formülde ise kamuya ait bir şirket kurularak tüm taşeron işçilerin bu şirket üzerinden çalıştırılması yönündedir. Yapılacak bu çalışma ile ilgili çok fazla detay verilmezken yine bu sistemde işçiler yada memurlar isterse sendikalara üye olabilecekler.

Üçüncü Formül: 

Bu formülde ise çalışan işçi yada memurlar işçi statüsünde olacak ancak asıl işçi gibi olmayacak. Vatandaş hangi bakanlıkta çalışıyor ise bu bakanlığa bağlı olarak 3 yılda bir sözleşme yenileyecektir. Bu sistemlerde bir çalışan 70 yaşına kadar çalışamayacak ve emekliliği geldiğinde emekliye ayrılacak. Ayrıca sürekli tutanak yiyorsa hemen işten atılacak. Bu sistemlerin tamamı sözleşme üzerine dayalı olacaktır ve 3 yılda bir sözleşme yenilenecektir.

Yorumlar