Sınav Görev Ücretlerinde Değişiklik Olacak mı?

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bir günde birden fazla oturumlu olarak yapılan sınavlarda yeni bir uygulama başladı. Bu uygulamaya göre sabah oturumunda görev alan bir görevli için öğleden sonra aynı bina ve salonda sınav yapılıyor ise bu görevliye öğleden sonraki oturumda da tekrar görevlendirme yapılacak. 

Sınav Görev Ücretleri Ne Kadar?


Her iki oturumda görev alan bir görevlinin sınav ücreti, tek oturumda görev alan bir görevlinin sınav ücretinden %20 daha düşük olarak her iki oturum için ayrı ayrı ödeneceği bilgisini paylaşmıştı. Peki duruma görevlilerin tepkisi ne olacak? Görev yapan öğretmenler görev ücretini yeterli buluyor mu? 



Ösym Sınav Görev Ücreti 2018


Sınavlarda görev alan öğretmenler ve diğer görevliler bu uygulamanın çok sağlıklı ve adaletli olduğunu düşünmüyorlar. Ösym tarafından ilerleyen zamanlarda nasıl bir düzenleme yapılacağı şimdiden merak konusu olmuş durumdadır. 

2017 yılında sınav görev ücreti için Salon Başkanı 95 tl alırken Gözetmenlerde 85 tl ile ücretlendiriliyorlar. 2018 sınav görev ücretlerinin ne olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar