Orman Bakanlığı 125 Memur Alacak

Orman ve Su işleri Bakanlığı 125 memur alacağını açıkladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Personel alım şartları da bakanlık tarafından yazılı olarak açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Bakanlık bünyesinde çalıştırılmak üzere 125 Orman Muhafaza Memuru alınacak.

Orman Bakanlığı 125 Memur Alacak


Yapılan yazılı açıklama aşağıdaki gibidir;

"Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında 3234 Sayılı Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve Orman Muhafaza Memurlarının Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla EK 1 listede belirtilen yerler için 125 adet Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacaktır. Adaylara yapılacak tüm tebligat/duyurular (Başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan ve bu suretle işlemleri sonlandırılan adayların bilgilendirilmesi dahil) Orman Genel Müdürlüğünün resmi internet adresi üzerinden yapılacak ve yapılan duyurularla ilgili adayların e- posta adreslerine bildirim yapılacaktır."



Orman Bakanlığı İş Başvuru Şartları


Orman Genel Müdürlüğü İşe Alım için adaylara aranan özellikler aşağıdaki gibi olmalıdır;

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

2. Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak, (Atamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

3. Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

4. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

5. 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2016-KPSSP93) en az 50 puan almış olmak,

6. Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmaktır.

Orman Bakanlığı İş Başvurusunda Kimler Bulunabilir


Başvurular 15 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek ve başvurular Orman Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu her il için belirlenen kadronun 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların olması halinde bunlar da son adayla birlikte uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır.

Her aday tercih sıralaması ve KPSS puanı dikkate alınarak ancak bir ilin uygulama sınav listesinde yer alabilir. Uygulamaları sınava girmeye hak kazanan adaylar ise 24 Kasım 2017 tarihine kadar açıklanacak ve sonuç açıklamaları da yine bakanlığın internet sitesinden duyurulacak.

Yorumlar