Sözleşmeli Personel Kanununda Önemli Değişiklikler

Sözleşmeli Personel Kanununda Önemli Değişiklikler


Sözleşmeli personel alımlarına ilişkin esaslarda 30 Eylül 2017 itibariyle bazı değişiklikler yapıldı. Sınav şartı olmadan alım yapılabilecek ünvanlara 2 tane daha eklendi. Sınav şartı olmadan alınabilen ünvanlar doktor, pilot, gemiadamı ve eczacı gibi 12 adet ünvan vardı. Yapılan değişiklliklerin ardından havacılık similatör uzmanı ve havacılık sertifikasyon uzmanlarıda eklendiği duyuruldu.



Sözleşmeli Personel Alım Şartları Değişti


Havacılık sertifıkasyon uzmanı alımına başvuru şartları ise Yeni ünvana başvuru yapılması için bazı şartların uyması gerekiyor. Bu şartlardan bazıları ise elektrik, elektronik, bilgisayar, endüstri, mekatronik, makina, uçak, havacılık, uzay ve uzay mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ilk şartlar içerisindedir. Diğer şartlar ise bu konularda en az 3 yıl tecrübe sahibi olmak gerekiyor. Bu alanlarla ilgili yeterli derecede yabancı dil bilmek ise diğer şartlar içerisindedir.

Havacılık simülatör uzmanı alımına alımına başvuru şartları ise yukarıda yer alan şartlarla aynı olacak şekilde belirlenmiştir. Yapılan bu değişiklik yakında resmi gazetede yayınlanarak resmiyet kazanmış olacaktır.

Yorumlar