2017 Dgs Tercihleri Başladı ve Dikkat Edilecek Hususlar

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi beklenen açıklamayı yaptı, ‘DGS tercihleri’nin başladığını duyurdu. 19 Eylül 2017 tarihinde başlayan tercih başvuruları, 26 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Başvurular sınav merkezinin AİS sayfasında yapılacak.

2017 Dgs Tercihleri Başladı ve Dikkat Edilecek Hususlar


Tercihler yapılırken herhangi bir ücret ödenmeyecek. Dört yıllık üniversiteyi kazanmak isteyen ön lisans mezunlarının 30 tercih hakkı bulunuyor. Sınav merkezi 30 tercihin de dolma gibi bir zorunluluğu olmadığını açıkladı. Tercihler sisteme kaydedildikten sonra, 26 Eylül 2017 saat 23:59’a kadar değiştirme hakkına sahip olacak. Peki tercih yaparken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Tercih yaparken neye dikkat etmek gerekiyor?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav başvurularını başlattığı zamanda tercih kılavuzunu yayımlayacak. Önlisans mezunları aldıkları puan üzerinden tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlere göre başvuru yapacak. 

Sınav merkezi öncelikle önlisans mezunlarının Tablo 2’yi incelemeleri gerektiğini duyurdu. Kurum, Tablo 2’de önlisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği” açıklamasında bulundu.

 Aday bunların haricinde kendi alanı dışında başvuru yaptığında sınav merkezi tarafından başvurusu geçersiz olacak. Tablo 2 incelendikten sonra en çok dikkat edilen konu Tablo 1 olacak. Tablo 1’de üniversitelerin istediği koşul ve açıklamalar bulunmaktadır. Koşul ve açıklamalara bakılmaksızın başvuru yapıldığında aday şartları yerine getiremiyorsa, başvurusu kabul edilmeyecek.

Başvurular 26 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Başvuruların bitiminden bir hafta sonra sonuçların açıklanması bekleniliyor. Sonuçlar sınav merkezinin “sonuç sayfası”nda yer alacak. Sonuçlar yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğinde yer alacak. 

Dört yıllık üniversiteyi kazanan üniversite öğrenci KYK’nın imkanlarından yararlanabilecek mi? Kredi ve Yurtlar Kurumu, tercih sonuçlarını bekliyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra kurum burs başvurularını başlatacak. Yurt başvuruları ise ön lisans mezunları için tekrardan başlayacak.

Yorumlar