B GURUBU KADROLAR HANGİLERİDİR? B GRUBU ATAMALAR NASIL YAPILIR?


B grubu kadrolar, A grubu kadrolar dışında kalan bütün kadrolardır. B gurubu kadrolarda atamalar ÖSYM tarafından yapılmaktadır. ÖSYM atama takvimini kurumlardan gelen ihtiyaç doğrultusunda yapılmaktadır. Kurumlar ihtiyaçlarına ilişkin bilgiler ÖSYM ile paylaşmakta belirli bir atama takvimi belirlenmektedir.

B grubu kadroların ilk atamaları ÖSYM sınav sonuçlarını açıkladıktan sonra genelde Kasım ayında başlamaktadır. Net bir atama takvimi olmasa da Kasım ve Haziran gibi dönemlerde yapılmakta, aynı zamanda kurumların gereksinimleri doğrultusunda bahsedilen ayların dışında da atama yapılabilmektedir.

B grubu atamalarda atanan adaylar farklı bir sınava daha tabi tutulmazlar. Tek başına KPSS'den aldıkları puanlar atanmaları için yeterlidir. Mülakat tarzında farklı bir elemeye daha tabi tutulmazlar.

B grubu adaylar içerisinde genelde Lisans mezunlarının atanma olasılıkları daha yüksek olmakla birlikte (daha çok ayrıldığı için) Ön Lisans ve Orta Öğretim mezunu adaylar içinde atamalar yapılmaktadır. 2014 yılında yapılan KPSS'de Lisans mezunu olarak B grubu sınavına katılan aday sayısı 1.177.697 Bin, Ön Lisans mezunu adaylar 827.233 Bin, Orta Öğretim mezunu adaylar da 1.828.041 Bindir. Bu rakamlar ve atama rakamları karşılaştırıldığında adayların istenen nitelikleri taşımalarının yanında yüksek puanda almaları son derece önemlidir.

Yorumlar