Yalova Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Yalova Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Yalova Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yalova Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Dünya ile entegre olabilecek çağdaş donanımlara sahip bireyler yetiştirmeyi hedef edinen Yalova Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Yalova Üniversitesinin temelini Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu oluşturmaktadır.1995 yılında il olan Yalova’ya ait bir üniversiteye duyulan ihtiyaç nedeniyle 22 Ocak 1996 tarihinde Yalova Yüksek Öğretim Vakfı kurulmuştur.19 Şubat 2007 tarihinde ise Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurulmuştur. Yapılan üniversite kurma faaliyetleri sonucu yeni bir il olan Yalova’da genç ve dinamik bir üniversite olan Yalova Üniversitesi 2008 yılında kurucu Rektör Prof.Dr. M.Niyazi ERUSLU öncülüğünde eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Yalova Üniversitesi’nin eğitim politikasını ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yenilikçi bölümler açmak oluşturmaktadır. Yalova Üniversitesi hızla büyüyen yeni bir üniversitedir. Yalova Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında çalışmaları, başarıları ve farklılıkları ile öne çıkarak kısa sürede köklü üniversitelerle yarışır hale gelmiştir. Üniversitemiz güçlü akademik ve deneyimli idari kadrosu, ulusal ve uluslararası güçlü ilişkileri ve coğrafi avantajı ile yakın gelecekte konusunda öncü, sosyal ve teknik bölümlere sahip olmayı hedeflemektedir.

Yalova Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  24.264
Öğretim Elemanı Sayısı:  464

Akademik Birimleri

Fakülteler
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İslami İlimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Meslek Yüksekokulları

Armutlu Meslek Yüksekokulu
Çınarcık Meslek Yüksekokulu
Termal Meslek Yüksekokulu
Yalova Meslek Yüksekokulu

Yüksekokullar

Yabancı Diller Yüksekokulu

Rektörlüğe Bağlı Bölümler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
Türk Dili Bölümü

Bir Şehir Üniversitesi

Yalova Üniversitesi halen bir şehir üniversitesidir. Yalova merkezinde kentle iç içe 6 değişik noktada birimi bulunan Yalova Üniversitesi personeli ve öğrencileri şehrin sunduğu tüm olanaklardan yararlanabilmektedir. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı iskele ve şehir içi otobüs terminali çoğu birimimize yürüyüş mesafesindedir. Ayrıca resmi kurumlara,bankalara, restoranlara, kafelere ulaşım oldukça kolaydır.

Şehir yerleşkelerimizde yer alan birimlerimiz şunlardır:

Yabancı Diller Bölümü-Karizma İş Merkezi
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi-Karizma İş Merkezi
Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Binası
Hukuk Fakültesi Binası
Mühendislik Fakültesi Binası
Rektörlük Binası
Safran Yerleşkesi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yalova Meslek Yüksekokulu).
 Ayrıca Armutlu, Çınarcık, ve Termal ilçelerinde meslek yüksekokulları binaları mevcuttur.

Şehir Üniversitesinden Yerleşke Üniversitesine

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi arazisi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün devlete armağan ettiği 940. 000 metrekarelik arazi, 6 Aralık 2010 tarihli Yüksek Planlama Kurulu kararı ile tahsis edilmiştir.  2011 baharında Kültür ve Sanat Birliği, Açık ve Kapalı Spor alanları ile Mühendislik Fakültesi Ek Derslik Binası’nın arazide mevcut binaların yenilenmesi ve tefrişatı ile hizmete alınması planlanmıştır.  Merkez Yerleşke Master Planının onayı ardından hızla yerleşke inşasının bitirilmesi öngörülmektedir.  Merkez Yerleşke “Yalova’da Bir Dünya Üniversitesi” tanımına yakışır,  enerji ve atık yönetimi ile engelli uyumlu inşa edilerek örnek bir Yeşil Yerleşke olacaktır.

Kampüslere Ulaşım

Yalova Üniversitesi'nin bulunduğu kampüslere şehir merkezinden düzenli olarak halk ve belediye otobüsleri kalkmaktadır. Yalova Meslek Yüksek okulu dışında Armutlu, Çınarcık, Termal'de üç yüksekokul bulunmaktadır. Bu ilçelere ulaşım da merkezden otobüsler ile sağlanmaktadır.

Yalova'da Hayat

Bursa’ya kara yoluyla, İstanbul’a feribotla 45 dk uzaklıkta olan bu şehir, ulaşım kaynaklı gereksiz zaman kaybı olmaksızın, öğrencilere çalışmaları ve sosyal etkinlikleri için bol vakit sağlamaktadır. Yalova Üniversitesi’nin bulunduğu Yalova, eşsiz doğa güzellikleri ve iklimiyle sakinlerine huzur veren bir şehirdir. Yalova’nın İstanbul ve Bursa’nın arasında bulunması ve bu illere oldukça yakın olması, Yalova’da yaşayanların bu şehirlerdeki ekonomik ve kültürel olanaklardan yararlanmasını da kolaylaştırmaktadır.

YALOVA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Yalova Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 226 815 50 01
Fax: 226 815 50 04
Web: www.yalova.edu.tr
E-posta: bilgi@yalova.edu.tr
Adres: Çınarcık Yolu 3.km Merkez Kampüsü Yalova
Rektör: BİLAL GÖKKIR

YALOVA ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. Bu sene tercih yapacam yalova düşünüyorum ortam yalova insanı üniversite nasıldır konyadan gelecem bir yardımcı olsanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalova'da üniversite okumaya gelirseniz yani derslerinizi çalışacaksanız çok müsait bir şehir. Ama ortam filan diyorsanız daha büyük şehirlerde üniversite okumalısınız. İnsanları da gayet ılımlı güzel insanlar, tavsiye ederim burada üniversite okumanızı.

      Sil

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.