Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Sağlık Bilimleri Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Sağlık Bilimleri Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İstanbul'da kurulan bir devlet üniversitesidir. Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Yaşam Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bulunacaktır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi; İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane (Haydarpaşa) Külliyesi, Ankara'da Gülhane, Yurtdışında ise Somali külliyelerinde eğitim öğretime başlamıştır.

Fakülte ve Yüksekokul olarak;
Tıp Fakültesi
Gülhane Tıp Fakültesi
Hemşirelik Fakültesi
Gülhane Hemşirelik Yüksekokulu
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yaşam Bilimleri Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi

Meslek Yüksekokulu olarak;
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu
Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Enstitü olarak;
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Araştırma ve Uygulama  Merkezleri olarak;
Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi 
Tıp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi 
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sürekli ve Uzaktan Eğitim  Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin, yabancı dilde eğitim veren program açma, yabancı yükseköğretim kurumları ile ortak program yürütme de dâhil olmak üzere yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla her türlü iş birliği yapmak yetkisi bulunmaktadır.

Ayrıca, yabancı dilde eğitim veren programlara, yurt dışından öğrenci kabul edilebilir. Mütevelli Heyetinin teklifi, Senato onayı ve Yükseköğretim Kurulunun uygun görüşü üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile yurt dışında Üniversiteye ait birimler kurulabilir. Bu anlamda Filistin, Pakistan, Lübnan, Gazze ve Sudan’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açma çalışmalarımız sürmektedir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı eğitim ve araştırma hastaneleriyle 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 9 uncu maddesi çerçevesinde birlikte kullanım protokolleri (afiliasyon) yaparak sağlık uygulama ve araştırma faaliyetlerini yürütecektir.  Üniversitemizin, birlikte kullanım protokolü imzaladığı eğitim ve araştırma hastaneleri, aynı zamanda Üniversitenin uygulama ve araştırma merkezi statüsü kazanmaktadır.

Protokol kapsamındaki Eğitim ve Araştırma Hastaneleri 25'i İstanbul'da, 15'i Ankara'da ve 18'i de Ülkemizin muhtelif illerinde olmak üzere toplam 58 adettir.

Sağlık eğitimine ilişkin akademik yapının ve standartların oluşturulma çalışmaları ile önlisans, lisans, lisansüstü ve uygulama seviyelerinde gerekli kurul, komisyon vb. yapılanma çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede; akademik birimlerin tanımlanması, akademisyen görevlendirilmeleri, eğitim ve öğretim planlamaları, eğitim ve öğretim hizmetlerinin akreditasyonu ile aktivasyonlarına ilişkin süreç hazırlıkları devam etmektedir.

Özellikle sağlık yazılımları, sağlık danışmanlık hizmetleri, biyo-medikal mühendislik hizmetleri kapsamında ürün ve materyal geliştirmek üzere; Sağlık Teknokenti kurulabilmesi için de gerekli çalışmalara başlanılmıştır. Ayrıca Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kurulması için de hazırlıklar yapılmaktadır.

Başarılı Öğrencilere Burs İmkanı
Üniversitemiz, LYS’de başarılı olan, sıralamaya giren ve üniversitemizi tercih ederek yerleşen öğrencilere üstün başarı bursu verecektir.

Bu bağlamda;


Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden LYS başarı sıralamasında ilk 100 içinde yer alan öğrencilere aylık 3000 lira üstün başarı bursu;


Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden LYS başarı sıralamasında ilk 500 içinde yer alan öğrencilere aylık 2000 lira üstün başarı bursu;


Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden LYS başarı sıralamasında ilk 1000 içinde yer alan öğrencilere aylık 1000 lira üstün başarı bursu;


İlk 3 tercihi arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi olup Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen öğrencilerimize dizüstü bilgisayar;

İlk 5 tercihi arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi olup Sağlık Bilimleri Üniversitesine yerleşen öğrencilerimize tablet;

Verilecektir.


Demokrasi Şehitlerinin Çocuklarına Burs Desteği

Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin çocuklarına eğitim bursu verme kararı aldık.

Bu bağlamda, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların çocuklarından Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni tercih edip yerleşenlere aylık 3000 TL demokrasi bursu sağlayacağız.


Yurt ve Konaklama Olanakları

Sevgili öğrenciler üniversitemiz ulaşım açısından İstanbul’un en merkezi konumuna sahip bir semtinde bulunmaktadır. Bu bakımdan yürüme mesafesinde ve tek vasıtayla ulaşılabilecek çok sayıda devlet, vakıf ve özel yurt ve konaklama imkanına sahiptir.

Ayrıca özel olarak tutulacak öğrenci evi imkanları  olan mahalle ve semtlere ulaşım kolaylığı bakımından rahat imkanları bulunmaktadır.


Ulaşım İmkanları

Üniversitemize; Kadıköy iskele meydanından ve Marmaray ayrılık çeşmesi istasyonundan 10 dakikada yürüyerek ulaşılabilir, Üsküdar meydanından araçla on dakikada ulaşılabilir.
Merkezi bir konuma sahip olan üniversitemiz ulaşım konusunda diğer üniversitelere nazaran daha şanslı durumdadır.

Ayrıca; Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Pendik yönünden Kadıköy’e giden otobüs ve minibüsler üniversitemiz önünden geçmektedir.

Külliyemize on dakika yürüyüş mesafesinde olan Kadıköy meydanından kara, raylı sistem ve deniz her yöne toplu ulaşım araçları bulunmaktadır.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon: 02163463636
Fax: 02163463640
Web: www.sbu.edu.tr
E-posta: bilgi@sbu.edu.tr
Adres: MEKTEBİ TIBBİYEYİ ŞAHANE KAMPÜSÜ, TIBBİYE CAD. NO:38 SELİMİYE ÜSKÜDAR İSTANBUL
Rektör: CEVDET ERDÖL

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. Hastanenizi ziyaret etmiş ve çok memnun kalmıştım.şimdi torunum okulun uzun tip fakultesini yazmayı düşünüyor yurt ve diğer imkanlarımız nedir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.