Özyeğin Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Özyeğin Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Özyeğin Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi Hakkında Genel Bilgi

Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarına Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2005 sonbaharında başlandı.

Kuruluş çalışmalarında iş dünyası, öğretim üyeleri, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 500'ü aşkın kişiyi kapsayan araştırmaların yanı sıra "Türkiye ve Dünyada Gelişen Sektörler ve Meslekler Araştırması" yapıldı. Bu araştırmaların sonuçlarından yola çıkılarak ARAMA Katılımlı Yönetim Danışmanlığı tarafından yürütülen tasarım çalışmaları ile üniversitenin temel değerleri ve vizyonu tüm paydaşlarla birlikte tartışıldı. İş dünyasından yöneticiler, öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve yeni mezunların katıldığı çeşitli çalıştaylarda 300'ü aşkın kişi ile birlikte Özyeğin Üniversitesi vizyonunu çizmeye başladı.


Belirlenen vizyon çerçevesinde çağdaş eğitim sistemi, yaşamla iç içe yenilikçi yapısı ve hizmet sektörü odaklı eğitim programları ile özgün, yaratıcı ve kullanılabilir bilgi üreterek, toplumsal gelişime katkı sağlamayı hedefleyen Özyeğin Üniversitesi’nin resmi kuruluşu, 18 Mayıs 2007 tarih ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5656 sayılı kanunla gerçekleşti.


İlk öğrencilerini Eylül 2008'de İstanbul Altunizade Kampüsünde karşılayan üniversite, Eylül 2011’de Çekmeköy Kampüsünde eğitime başladı ve böylece öğrenim verdiği toplam alan 136 bin m2’ye ulaştı. İlk 3 yılda üniversiteye katılan öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise ilk 200’de yer alan üniversitelerden geldi.


2012’de ilk mezunlarını veren Özyeğin Üniversitesi, İşletme, Girişimcilik, İktisat, Bankacılık ve Finans, Psikoloji, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Otel Yöneticiliği ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans programlarına ek olarak, Pilot Eğitimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık olmak üzere 6 yeni lisans programı açtı.


Özyeğin Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Hukuk Fakültesi
İşletme Fakültesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sosyal Bilimler Fakültesi
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
İşletme Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

YURTLAR

Çekmeköy Kampüsü’nde bulunan 1959 kişilik yurt binası, her türlü ihtiyaç ve detay düşünülerek yapılmış tasarımları ve konaklama seçenekleriyle öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri şekilde hizmet veriyor. Yurt binalarında, tek kişiden dört kişilik kapasiteye kadar değişen, içinde buzdolabı bulunan banyolu ve banyosuz odalar; kız ve erkek öğrencilerin ortak kullanım alanında ücretsiz çamaşırhane, grup etüt salonları, dinlenme ve misafir kabul salonu, sinema salonu, TV salonu, kafeterya, revir ve ATM’ler bulunuyor. Kamera sistemi, merkezi ısınma, devamlı sıcak su, güvenlik, ambulans hizmeti ve kablosuz internet erişimi de yurdun sağladığı diğer imkânlar. Yurt kompleksinde ayrıca öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlayan, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortu ve fitness salonu da mevcut.

ÖzÜ’de Spor

Üniversitemizde; Beden Eğitimi ve Spor Faaliyetleri ; öğrencilerimize yoğun öğretim süreci içerisinde, fiziksel ve sosyal gelişimlerinin tamamlayıcısı, önemli bir değer olarak görülür ve akademik, sosyal etkinliklerle bütünlük içerisinde sürdürülür.

Amacımız öğrencilerimize; sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı edinmiş, ekip ruhu kazanmış, temsil yetenekleri, tecrübe ve özgüvenleri gelişmiş, profesyonel mesleklerini en iyi şekilde yapabilecek, yaşamlarını sağlıklı ve sosyal bir şekilde sürdürebilecek sportif yetenekler kazanabilecekleri eğitim ve imkanlar sunmaktır.


ÖzÜ’de Spor Tesis ve İmkanları

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü içerisinde 13.000 m2 lik bir kapalı alana kurulu olan Modern Spor Merkezi'nde; 1.500 izleyicinin oturma imkânına sahip, aynı anda 3 salon sporu takımının antrenman yapabileceği çok amaçlı bir Kapalı Spor Salonu, yarı olimpik modern bir Kapalı Yüzme Havuzu, Squash, Üç Band Bilardo, Amerikan Bilardo , Satranç, Vücut Geliştirme/ Fitness, Dans, Spining, Pilates Salonları, Masa Tenisi Alanı, Tenis Kordu, 2 Adet Açık Basketbol/ Voleybol Sahası, 1 Adet Büyük Yapay Çim Futbol Sahası yer almaktadır.

Yelken Eğitimleri, Kalamış’ta, Binicilik Eğitimi, Çekmeköy’de devam etmekte, yeni öğretim yılında Kürek-Kano branşlarında da faaliyetlere başlanması planlanmaktadır.


ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


Özyeğin Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02165649300
Fax: 02165649999
Web: www.ozyegin.edu.tr
E-posta: rektor@ozyegin.edu.tr
Adres: Nişantepe Mah. Orman Sok. No:34-36 Çekmeköy-İstanbul
Rektör: FERİDE ESRA GENÇTÜRK

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar