Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KGTÜ (Konya Food and Agriculture University, KFAU), Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı (BARTEK) tarafından 2013 yılında Konya'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 18 Haziran 2013 tarihli ve 28681 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Türkiye’nin gıda ve tarım alanındaki ilk ihtisas üniversitesidir ve eğitim dili İngilizcedir.

Üniversitenin kuruluş fikri bilgiyi ürüne dönüştüren, yaşam bilimleri, gıda ve tarım üzerinde uzmanlaşmış bir üniversite yaratmaktır. Bu amaç doğrultusunda akademik ve teknolojik altyapısını oluşturmakta olan KGTÜ, uluslararası bir araştırma üniversitesi olmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerine en güncel teknolojilerle donatılmış laboratuvarlarda ve bazıları dünyada ilk olan Ar-Ge faaliyet ve projelerinde yer alabilme imkânı sağlayacak üniversitede, günümüz klasik eğitim modelinden farklı olarak, fakülte bazında öğrenci alımı yapılacak ve ilk yılın ardından bölüm seçimi, her hangi bir kısıtlama olmaksızın öğrencinin tercihine bırakılacaktır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Disiplinler arası bir yaklaşım ile tarım sektöründeki sorunların çözümüne yönelik uluslararası düzeyde eğitim ve araştırma programlarıyla Türkiye'de bir ilki teşkil etmektedir. Fakülte bünyesinde bulunan bölümler;

Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Genetik ve Islah

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

KGTÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki eğitim programları, farklı disiplinlerde araştırmacı ruha sahip girişimci bireyler yetiştirilmesi hedefiyle tasarlanmıştır. Fakülte bünyesinde bulunan bölümler;

Gıda Mühendisliği

Malzeme Mühendisliği
Biyomühendislik
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Vizyon ve kapsam gereği küresel dünya ile örtüşen bir akla sahip olan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, varlık gerekçesini; yaslandığı değerler ve ilkeler bağlamında, “küresel dönüşümün” yerel ve entelektüel paydaşı olmak biçiminde açıklamaktadır. Fakülte bünyesinde bulunan bölümler;

Uluslararası Finans ve Ekonomi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Psikoloji Sosyoloji


Kampüste Yaşam

Konya’nın en merkezi yerinde, hızlı tren istasyonuna yaklaşık 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan KGTÜ kampüsü, yeşil kampüs prensiplerine göre 160.000 m2 alan üzerine tasarlanmıştır. Toplam 150.000 m2 kapalı alana sahip olacak kampüste, üç farklı fakülte binasına ilaveten kültür ve kongre merkezi, kütüphane ve spor salonu bulunacaktır. Bu yapılara ilaveten kampüste ayrıca yurtlar, yemekhane ve bir sağlık merkezi de yer alacaktır. Merkez kısmı trafiğe kapalı ve dışarıya doğru genişleyen büyük bir daire biçiminde tasarlanan kampüs alanında, eğitim-öğretim ve sosyal faaliyetlerle ilgili yapılara ilaveten bağımsız bir teknopark bölgesi bulunmaktadır. Bünyesinde en son teknolojiyi barındıracak biçimde tasarlanan bir Ar-Ge binasının yer alacağı KGTÜ teknopark bölgesinde ayrıca bir kuluçka merkezi, test ve analiz laboratuvarı, merkezi laboratuvar ve pilot üretim tesisi yer alacaktır.

Ulaşım Olanakları

KGTÜ kampüsü, hem şehir içi hem de şehir dışı ulaşım açısından bölgesindeki en avantajlı konuma sahip üniversitelerin başında gelmektedir. Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinin birbirleriyle kesiştiği noktada yer alan kampüs, son derece merkezi konumuyla şehir içi ulaşılabilirlik bağlamında oldukça iyi bir konumdadır. Yüksek hızlı tren garına sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan KGTÜ kampüsüne şehir dışından ulaşım da son derece hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Günde karşılıklı 7 yüksek hızlı tren seferinin düzenlendiği Konya-Ankara hattıyla, Ankara’dan 1 saat 40 dakikada kampüse ulaşılabilirken bu süre Eskişehir için 1 saat 50 dakikada, İstanbul için ise 4 saat 15 dakikadır.

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ ve BURSLAR İÇİN TIKLAYIN
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: +90(332) 223 54 88
Fax: +90(332) 223 54 90
E-posta: info@gidatarim.edu.tr
Adres: Dede Korkut Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
Rektör: HÜSEYİN AVNİ ÖKTEM

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.