Kadir Has Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kadir Has Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Kadir Has Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kadir Has Üniversitesi Genel Bilgiler
Kadir Has Üniversitesi,  kuruluş çalışmaları 1992 yılında başlamış ve resmi kuruluşu 28.05.1997 tarih ve 4263 sayılı yasayla gerçekleşmiş, İstanbul'da yerleşik üniversite. 4 yıllık lisans programları olarak, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve İletişim Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile birlikte 2 yıllık önlisans programları olarak Kadir Has Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu' nu bünyesinde bulunduran üniversite, iş adamı Kadir Has tarafından kurulmuştur. Lisans programları Haliç kenarında bulunan ve restore edilen eski Cibali Tütün Fabrikası ile yeni inşa edilen modern binalarında; Yüksek okulları ise Selimpaşa kampüsünde tam donanımlı modern binalarında eğitime devam etmektedir. Özellikle Hukuk, İletişim ve İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri ciddi atılım içindedir. 2009'da açılan Yeni Medya lisans ve yüksek lisans programları yoğun talep görmektedir.

Kadir Has Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
İletişim Fakültesi
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
KHAS İşletme Okulu

Yüksekokullar

Kadir Has Meslek Yüksekokulu
Adalet Meslek Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Kampüsler

Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü (Cibali)
Kadir Has Kampüsü’nün yer aldığı Tarihi Tekel Cibali Tesisi binası, 1884 yılından kampüs açılana kadar Tekel'in tütün deposu ve sigara fabrikası olarak kullanılıyordu. Sonrasında aslına uygun bir biçimde onarılarak üniversitemizin ana kampüsü olarak hizmet vermeye başladı. İstanbul'un tarihi açıdan oldukça önemli bir bölgesinde, Haliç kıyısında yer alan ve geçmişten izler taşıyan "Europa Nostra Ödüllü" kampüs binası, artık çağın dinamiklerine uygun araştırma çalışmaları yapılan bir eğitim merkezi.

Sadece kapalı kullanma alanı 45 bin metrekarenin üzerinde olan Kadir Has Kampüsü’nde derslikler, laboratuvarlar, Khas bilgi merkezi ile fakülte, enstitü, rektörlük ve dekanlıklar bulunmaktadır.


Kadir Has Üniversitesi Selimpaşa Kampüsü

Kapalı kullanım alanı 20 bin metrakare olan Selimpaşa Kampüsünde; Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Kadir Has Meslek Yüksek Okulu eğitim vermektedir.

Derslikler, konferans salonları, laboratuvarlar ve spor tesislerin yer aldığı kampüs, doğayla bütünleşen yapısıyla da öğrenciler için alternatif bir yaşam alanı sunmaktadır.


Kadir Has Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü

Bahçelievler'de Kadir Has Center bünyesinde yer alan Bahçelievler Kampüsü, İngilizce Hazırlık Okulu olarak hizmet vermektedir.

Dört bin metrekare alana yayılmış Hazırlık Okulu’nda modern eğitim yöntemleri uzman kadro ve bilgisayar destekli eğitim ile verilmektedir.


Öğrenciler kampüste bulunan restoran ve kafeler ile diğer sosyal imkanlardan da yararlanabilmektedir.


Konaklama Olanakları

Kız Öğrenci Konukevi:  2014-2015 eğitim-öğretim dönemi ile beraber kız öğrencilerimiz için Cibali, Kadir Has Kampüsü’ nün hemen arkasında Nalıncı Kasım Sokak No 13-15 de yer alan Öğrenci Konukevi kullanılacaktır.
Tek kişilik oda ücreti: 10.800 TL - Çift kişilik oda ücreti: 8.100 TL

Erkek Öğrenci Konukevi:  2014-2015 eğitim-öğretim dönemi ile beraber erkek öğrencilerimiz için Hasköy Keçecipiri Mah. Hasköy Yolu, Halıcıoğlu’nda bulunan Erkek Öğrenci Konukevi hizmet verecektir.

Tek kişilik oda ücreti: 11.880 TL - Çift kişilik oda ücreti: 8.640 TL - Üç kişilik oda ücreti: 7.560 TL

Yurt Bursu

İstanbul dışından gelerek yurtta kalmak isteyen ilk 3000’den gelen öğrencilere üniversitenin öğrenci konukevinde 2 kişilik odalarda ücretsiz barınma imkânı sağlanır. Barınma imkanı normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için 5 yıl, fakültelerin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır.

Spor Ve Sosyal Yaşam

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, bünyesinde bulundurduğu birimler ve uzman personeli ile Öğrencilerimizin Üniversite yaşamlarını renklendirmek, eğlenceli kılmak, öğrenci kulüpleriyle üniversite içinde yapılan konferans, panel, söyleşi, eğitimler, konser vb. ile sosyal ve kültürel anlamda paylaşımlarını arttırıp gelişmelerine katkı sağlamaya çalıştığımız gibi yapılan spor aktiviteleri ile daha sağlıklı bir yaşam geçirilmesi hedeflenmektedir. Üniversitede yaşam sosyal hayatı paylaştıkça güzelleşir.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon: 0212 533 65 32
Fax: 0212 631 91 50
Web: www.khas.edu.tr
E-posta: khas-rektorluk@khas.edu.tr
Adres: Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Caddesi, Cibali / İSTANBUL 34083
Rektör: MUSTAFA AYDIN

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar