İstanbul Şehir Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İstanbul Şehir Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Şehir Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008' de açılan bir vakıf üniversitesidir. 2010-2011 döneminde ilk öğrencilerini Altunizade, İstanbul'da kabul etmiştir. 5 Ekim Salı 2010 günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ortak katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle akademik hayatına başlamıştır. 2008-2011 yılları arasında rektörlüğünü eski YÖK Başkanı Prof.Dr.Gökhan Çetinsaya'nın yaptığı üniversitenin daha sonra rektörü Prof.Dr. Ahmet Ademoğlu olmuş, 2015 yılında yapılan değişiklikle rektörlüğe Prof.Dr. Cengiz Kallek atanmıştır. Üniversite Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulmuştur. Eğitim dili İngilizce'dir.

İstanbul Şehir Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
İletişim Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İslami İlimler Fakültesi

Enstitüler
Sosyal Bilimler Enstitüsü
İşletme Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü

Meslek Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksek Okulu

Yerleşkeler
Üniversite Üsküdar, Altunizade'deki Doğu, Batı ve Güney kampüslerinde hizmet vermektedir.

Altunizade Kampüsleri
Altunizade’de Doğu, Batı ve Güney olmak üzere üç kampüs bulunuyor. Kampüsler; İstanbul’un ana ulaşım arterlerinin tam ortasında, otobüs ve metrobüs duraklarına yürüme mesafesinde, Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışında yer alıyor. Kampüsler, öğrencilere ferah bir çalışma ortamı ve sosyal-kültürel faaliyetler düzenleme kolaylığı sağlarken aynı zamanda şehir yaşamıyla iç içe bir eğitim sunuyor.

Dragos Kampüsü
Yaklaşık 300 dönümlük bir alana yayılan Dragos Kampüsü, kara ve deniz yollarının kesiştiği bir alanda ve Marmaray metro hattı üzerinde yer alıyor.

Dragos Kampüsü eğitim bölümleri, kongre merkezi, sergileme mekanları, açık hava etkinlik alanları, sosyal yaşam alanları ve yurtlarıyla yaklaşık 6 bin öğrenciye hizmet verecek. Kampüsün mimari proje çalışmaları devam ediyor.

Konukevleri
İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Çamlıca ve Altunizade’de bulunan erkek öğrenci konukevleri ile Acıbadem’de bulunan kız öğrenci konukevi, öğrencilerimizin kendilerini evinde hissedeceği, sıcak mekânlar olarak tasarlandı.

Çamlıca Erkek Öğrenci ve Acıbadem Kız Öğrenci Konukevlerinden kampüslere gün içerisinde ücretsiz servis olanağı sunuluyor. Altunizade Konukevi ise kampüslere yürüme mesafesinde.

Öğrencilerimizin çamaşır yıkama, kurutma ve ütü ihtiyacı için konukevlerinde çamaşırhaneler yer alıyor, ortak alanların temizliği her gün, odaların temizliği ise belirlenen programa göre görevliler tarafından sağlanıyor. Çalışma salonlarının, öğrencilerimizin çalışmalarına uygun olarak tasarlandığı konukevlerinde internet erişimi ücretsiz.

Beslenme Olanakları
Altunizade kampüslerindeki yemekhaneler, öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin aynı yemeği yiyecekleri ve aynı ortamı paylaşacakları mekanlar olarak planlandı.
Sağlıklı yiyecekler sunmayı birinci öncelikte tutan yemekhanelerimizde üç öğün yemek imkanı bulunmaktadır. Hafta içi dört çeşit ana yemek, iki çeşit yardımcı yemek, iki çeşit çorbadan oluşan yemek standı, hafta sonu bir çeşit çorba, bir çeşit ana yemek, bir çeşit yardımcı yemekten oluşan yemek standı sunulmaktadır. Kafeteryalarda yemek seçeneklerinin yanı sıra pastane ürünleri, kahvaltılıklar, çok çeşitli kahve, çay ve soğuk içeceklerden oluşan zengin alternatifler bulunur.
Kapalı alanının yanında, bahçede geniş bir açık oturma alanı bulunan kafeteryalar aynı zamanda öğrencilerimizin bir arada olabilecekleri buluşma noktalarıdır.

Ulaşım İmkanları
İstanbul Anadolu Yakasının en merkezi noktasında bulunan ŞEHİR Altunizade Kampüslerine toplu taşıma araçlarıyla ulaşım çok kolaydır. Kampüslerimiz, Avrupa ve Anadolu yakalarının buluştuğu noktada yer alan Altunizade metrobüs durağına 500 metre mesafede bulunmaktadır. Avrupa Yakasında yaşayan ve deniz yolunu tercih edenler Kadıköy veya Üsküdar’a vardıktan sonra kampüslere tek vasıtayla 15 dakikada ulaşabilir. Konukevlerinden kampüslere düzenli ring servisi de öğrencilerin hizmetindedir.

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 444 4034
Fax: 216 474 5353
E-posta: info@sehir.edu.tr
Adres: ALTUNİZADE M. KUŞBAKIŞI C. NO:27 ÜSKÜDAR İSTANBUL
Rektör: CENGİZ KALLEK

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar