İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (kısa adı ile İZÜ), 2010 yılında İstanbul'da İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin merkez kampüsü Halkalı'dadır.

Kurucu Vakıf Hakkında Bilgi
Osmanlı modernleşmesi sürecinde bir çok eğitim kurumuna ev sahipliği yapan ve  Sultan II. Bayezid-i Veli Vakfı’na ait olan arazi, İlim Yayma Vakfı'na, üniversite kurulmak üzere tahsis edilmiştir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İlim Yayma Vakfı tarafından, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Mehmed Âkif’in hem öğrencilik hem de hocalık yaptığı bu mekânda bugün İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hizmet vermektedir. Mehmed Âkif ve arkadaşlarının yemekhane salonu günümüzde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mehmed Âkif Ersoy Fuaye Salonu olarak kullanılmakta, iç kapı üzeri ve çevresini tam kıtalarıyla İstiklâl Marşı ve Âkif’in büyük portresi süslemektedir. Aynı kampüste Mehmed Âkif  Ersoy Tarım Müzesi de yer almakta ve gençlere her fırsatta büyük şairimizi hatırlatmaktadır.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Üniversite bünyesinde bulunan 8 Fakülte 24 anabilim dalıyla ülkemizin öğretmen ve bilim insanı ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.

Eğitim Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
İslami İlimler Fakültesi
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Enstitüler
Üniversite bünyesinde bulunan 2 Enstitüsü ile ülkemizin öğretmen ve bilim insanı ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır.

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksek Okullar
Yüksekokulları bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce - Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kuruluş aşamasındadır.

Yabancı Diller Yüksekokulu
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü
Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Bölümü
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Yabancı Diller Koordinatörlüğü
İngilizce Hazırlık Birimi
Arapça Hazırlık Birimi
Türkçe Hazırlık Birimi
Osmanlıca Hazırlık Birimi
UZEM (Zorunlu Ortak Dersler Birimi)

Yemek Hizmetleri
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde gıda hizmetleri, ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 22000 kalite belgesine sahip özel bir yemek firması tarafından verilmektedir. Yemekler çoktan seçmeli olup, yemek hizmeti self servis usulüne göre uygulanmaktadır. Yemekhanede, öğlen 11:00 – 15:00 ve akşam 17.30 -19.00 saatleri arasında yemek hizmeti verilmektedir.

Yemekler, Üniversite mutfağında hijyenik bir ortamda üretilmekte ve çoktan seçmeli menü üzerinden hazırlanmaktadır.

Ulaşım (Servis) Hizmetleri
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi taşıma hizmetleri için özel bir ulaşım şirketi ile anlaşma imzalamıştır. Ücretli servis hizmetlerinden kayıt yaptıran öğrenciler yararlanabilmektedir.

Servis güzergâhları, öğrencilerden ve Üniversite personelinden gelen talepler doğrultusunda belirlenmektedir.

Ring Seferleri;
Üniversite öğrencilerinin kullanabilmesi için belirli saatlerde Kampüs ’ten Sefaköy - Yenibosna Metro güzergâhına ücretsiz ring seferleri düzenlenmektedir.

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02126929600
Fax: 02126938229
E-posta: bilgi@izu.edu.tr
Adres: Halkalı-Küçükçekmece-İstanbul
Rektör: MEHMET BULUT

SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar