Bülent Ecevit Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bülent Ecevit Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Bülent Ecevit Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye'nin Zonguldak ilinde 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 30 araştırma merkezinden oluşan devlet üniversitesidir.

Bülent Ecevit Üniversitesi kurulduğu dönemden Nisan 2012'ye dek Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adını taşımıştır. Ancak 11 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlan "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle", "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi"nin adı "Bülent Ecevit Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir.

Bülent Ecevit Üniversitesi , “IU GreenMetric World University Ranking 2015″ değerlendirmesi sonucunda, Türkiye’de birinci üniversitedir. 29.073 aktif öğrencisi ve 46.526 mezunu bulunmaktadır. 159 ön lisans, 180 lisans, 71 lisansüstü programı bulunmaktadır. 1188 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Akademik personel başına 25 öğrenci düşmektedir.

Bülent Ecevit Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Fen-Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Tıp Fakültesi
Ereğli Eğitim Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İletişim Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Denizcilik Fakültesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Ereğli Turizm Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimleri Enstitüsü

Yüksekokullar

Zonguldak Sağlık Yüksekokulu
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu

Devlet Konservatuvarı

Devlet Konservatuvarı

Meslek Yüksek Okulları

Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Alaplı Meslek Yüksekokulu
Zonguldak Meslek Yüksekokulu
Çaycuma Meslek Yüksekokulu
Devrek Meslek Yüksekokulu
Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu
Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu
Meslek Yüksek Okulları

YAŞAM MASRAFLARI

Öğrenciler için öngörülen aylık tahmini yaşam masrafları aşağıdaki şekildedir:
YURTKUR Genel Yurt Ücreti:  €42 (Aylık)
YURTKUR Özel  Yurt Ücreti :   € 58 (Aylık)
Ev Kira Gideri                  :   € 150-257 (Aylık)
Ev Geçindirme Giderleri     :   € 100-200 (Aylık)

BARINMA OLANAKLARI

Üniversitemiz yakınında Türkiye Cumhuriyeti Kredi Yurtlar Kurumu tarafından işletilen Avrupa ülkelerine göre oldukça ucuz olan 4066 öğrenciye barınma imkanı sağlayan devlet yurdu bulunmaktadır. Yurtta kantin ve yemek salonları bulunmaktadır. Öğrenciler üçer kişilik odalarda barınmaktadır. Odalarda banyo,  kişisel masalar, kütüphane, gardorblar ve komidin bulunmaktadır. Yurt ücreti aylık 58€ civarındadır.

Aynı zamanda kampus etrafında özel yurtlarda bulunmaktadır. Öğrenciler aynı zamanda kendileri veya arkadaşları ile ev kiralayıp evde de kalabilirler.


BESLENME İMKANLARI

Bülent Ecevit Üniversitesi tüm kampüslerinde yemek hizmeti verilmekte olup, otomasyon sistemi mevcuttur. Öğrenciler öğrenci kimlik kartlarına yemekhanelerde kullanmak üzere para yüklemek zorundadırlar. Alternatif olarak, kampüs etrafındaki diğer farklı tatları sunan kafelerde ve restoranlarda da yemek yiyebilirler. Aynı zamanda öğrenci yurtlarında da kantin ve yemekhaneler bulunmaktadır.

MADDİ DESTEK 

Birçok Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında eğitim Türkiye’de neredeyse ücretsizdir.  Harç ücretleri örgün öğretimde normal süresi içerisinde öğrenimlerine devam öğrencilerden alınmamaktadır. Normal süresini dolduran öğrencilerden ve ikinci öğretime devam eden öğrencilerden iki taksit halinde, Eylül ve Şubat aylarında alınmaktadır. Ekonomik durumları iyi olmayan öğrencilere başvuruları halinde devlet kaynaklarınca öğrenim kredisi ve karşılıksız burs verilmektedir. Başvuru yapan öğrencilere Kredi ve yurtlar Kurumu tarafından aylık yaklaşık 105€ civarında kredi ve burs verilir. Öğrenciler başka yerlerden de burs alabilirler.
Ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere Bülent Ecevit Üniversitesince yemek bursu verilmektedir.

ÖĞRENİM OLANAKLARI

Kütüphane
Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi 18 personeliyle, yaklaşık 2000 metrekarelik kapalı alanı, konforlu ve modern yapısıyla grup çalışma salonu, sessiz çalışma salonu ve magazin bölümü olmak üzere üç hizmet alanından oluşmakta olup öğrenci, akademik ve idari personele 7/24 hizmet vermektedir.

Örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, hizmet imkânlarını genişletmiştir. 79.597 basılı kaynağın yanında, 4.738.670 elektronik kaynağı ile güçlü bir koleksiyona, 695 dergi başlığı ile toplam 11.126 süreli yayına sahiptir.


Gör-işit salonu ile engelli kullanıcılarına hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, 3 adet bilgisayar ve bu bilgisayarlara bağlı olarak sesli okuma, ekran büyütme programları, az görenler için doküman büyütücü ve görmeyenler için kitap okuma cihazı hizmete sunmuştur.


Merkez kütüphanemiz haricinde 14 dış kampüs kütüphanemiz de öğrencilerimize hizmet vermektedir. Dış kampüs kütüphanelerindeki toplam kitap sayımız 22.984 adettir.


Nezih, ferah ve modern yapısı ve hizmetleriyle Batı Karadeniz’in en iyi kütüphanesi olmaya adaydır.


SPOR ve SOSYAL YAŞAM

Üniversitemizde kapalı spor salonları ve açık spor tesisleri mevcut olup, öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Üniversitemiz, üniversiteler arası bir çok dalda spor müsabakalarına katılır. Futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortları bulunmaktadır. Çeşitli spor dallarında takımlar faaliyetlerini sürdürmekteler.

Üniversitemizin diğer imkânları olarak, konferans salonları, kütüphane, akademik ve idari personeller için bürolar, kantin ve yemekhaneler bulunmaktadır.


BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Bülent Ecevit Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 372 291 12 03
Fax: 0 372 257 40 14
E-posta: rektor@beun.edu.tr
Adres: Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü İncivez-ZONGULDAK
Rektör: MAHMUT ÖZER

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar