Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Ankara Yıldırım Beyazıt Teknik Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (kısaca AYBÜ) ya da eski adıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (kısaca YBÜ), Ankara'nın beşinci devlet üniversitesi. 27648 Sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihli T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuvarla kurulmuş, 2011-2012 Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

2011-2012 eğitim öğretim yılında, Tıp, Hukuk, Siyasal Bilgiler ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümleri öğrenci alımına başlamıştır.

Kuruluşunun ilk yılında Erasmus Beyannamesi almaya hak kazanan üniversite Florida Üniversitesi, San Antonio Texas Üniversitesi, Sterling Üniversitesi, Chester Üniversitesi, Han Yang Üniversitesi, Maxim Gorki Enstitüsü gibi üniversiteler dahil 100'ün üzerinde uluslararası üniversite ile işbirliği protokolü imzalamıştır.

Bir milyona yakın basılı yayın, YBÜ Basılı Yayın Merkezinde toplanıp araştırmacıların ve öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 11159

Akademik Birimleri
Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
İslami İlimler Fakültesi
İşletme Fakültesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Tıp Fakültesi
Mimarlık Fakültesi

Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü

Yüksekokullar
Yabancı Diller Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

KAMPÜS ve YERLEŞKELER
Ulus Yerleşkesi
Üniversite kurulduğundan bu yana Ankara Ulus bölgesinde yer alan eski Ankara İl Özel İdare Meclisi binası, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlük Ek Birimi olarak kullanmakta ve idari hizmetler Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ulus Yerleşkesi'ndeki bu birimde yürütülmektedir. Aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü’ne kayıtlı yüksek lisans/doktora öğrencilerimiz öğrenimlerine bu adreste devam etmektedirler.

Etlik Yerleşkesi

Başkentimiz Ankara’nın gözde semtlerinden biri olan Etlik’te bulunan  yerleşke, sosyal çevresi ile de öğrencilerimize doyurucu bir ortam sunacak. Hemen yanı başında bulunan Antares Alışveriş Merkezi, açık ve kapalı spor alanları, Bowling Salonları, basketbol ve futbol alanları gibi öğrencilerin her türlü aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri mekanlarla çevrili olan yerleşkenin hemen yanı başında, Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzu da sizleri bekliyor. Keçiören Belediyesi’ne ait yüzme havuzu ve spor merkezlerinden öğrencilerimiz özel indirimlerle faydalanabilecekler. Hazırlık sınıfı  ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz   Etlik Yerleşkesinde öğrenim görmektedirler.

Keçiören Yerleşkesi

Ankara Çevre Yolu, ve FORUM AVM’ ye çok yakın olan Keçiören Yerleşkesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz öğrenim görmektedirler.

Cinnah Yerleşkesi

İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi,  Hukuk Fakültesi ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerimiz Cinnah Yerleşkesi ‘’ Güvenevler Mahallesi Güneş Sok. No:11 Kavaklıdere, Çankaya / ANKARA’’ adresinde,
Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Yüksek Lisans / Doktora ve ÖYP öğrencilerimiz  Cinnah Yerleşkesi Güvenevler Mahallesi Cinnah Cad. No:16 Çankaya / ANKARA adresinde öğrenim görmektedirler.

Bilkent Yerleşkesi

Ortak kullanım protokolü gereğince Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi/Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak hizmet vermektedir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Öğrenimlerine Bu Binada Devam Etmektedirler.

Esenboğa Yerleşkesi

Merkez Kampüs alanının 1 inci etap  yapım işi sözleşmesi 05 haziran 2014 tarihinde TOKİ başkanlığı ile yüklenici firma arasında imzalanmış olup 09 haziran 2014 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.

BESLENME OLANAKLARI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kuruluşundan bu yana Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren, öğrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkelerindeki yemekhanelerde öğrencilere ucuz ve kaliteli yemek verilmektedir.

Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır.


Yüklenici firma tarafından öğlen ve akşam olmak üzere iki öğün ve her öğünde üç çeşit yemek olarak verilmektedir. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yemek hizmetleri tüm kontrolün Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde sık sık yapılmaktadır. Bu denetim ve kontroller yemek pişirme ve hazırlamada kullanılan hammadde ve malzemelerin alımından başlayıp, mutfakta çalışan personelin, kullanılan malzemelerin, hijyen ve temizliğine kadar yapılmaktadır.


Ayrıca maddi durumu uygun olmayan  öğrencilerimize eğitim-öğretim dönemi içerisinde her yıl ücretsiz beslenme hizmeti verilmektedir


Yemekhaneler

Ulus Rektörlük Binası Yemekhanesi,
Etlik Yerleşkesi Yemekhanesi,
Keçiören Yerleşkesi Yemekhanesi,
Cınnah 1 Yerleşkesi Yemekhanesi,
Cinnah 2 Yerleşkesi Yemekhanesi.
Bilkent Yerleşkesi Yemekhanesi
İslami İlimler Yerleşkesi Yemekhanesi

BARINMA OLANAKLARI

Barınma: Ulaşım güzergahı üzerinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumunun yanı sıra çok sayıda özel yurt imkanlarıyla da rahat ve nezih ortamlar sizleri bekliyor.
Erkek Öğrenci Yurtları
Kız Öğrenci Yurtları

KÜLTÜREL FAALİYETLER

Üniversitemiz öğrencilerinin kültürel etkinlikler Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca
yürütülmektedir. Kültürel etkinliklerin amacı; öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını
değerlendirmek, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını sağlamak; güzel sanatlar ve teknoloji ile ilgili yeni gelişmeleri izlemelerini isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, doğa ve insan sevgisi ile sosyal ilişkilerini geliştirmek; birlikte üretim birlikte paylaşım ve birlikte çözüm yolları bularak, öğrencilerin kültürel açıdan gelişmelerine yardımcı olmaktır.

Üniversitemize kayıtlı tüm öğrenciler kültürel etkinlikleri izleyebilir ya da katılabilirler. Etkinliklerimize katılmak isteyen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi kendilerine etkinlikler gerçekleştirmede her türlü destek sağlanmaktadır. Üniversitemizin değişik birimleri ve öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen konserler, kurslar (ney, bağlama, gitar, görsel sanatlar, ebru), sergiler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, seminerler, gösteriler, şiir ve müzik dinletileri, geziler ve özellikle her yıl yapılan Geleneksel Kültür ve Spor Şenlikleri vb. gibi etkinliklerle öğrencilerin ders dışı zamanlarının değerlendirilmesine yardımcı olunmaktadır.


SPORTİF FAALİYETLER

Başkanlığımız bünyesinde Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Kick Boks, Taekwando takımlarımız
faaliyetlerini sürdürülmektedir. Düzenlenen Üniversitelerarası Spor(ÜNİLİG v.b.) yarışmalarına katılım sağlanmaktadır. Kapalı Spor Salonu, Masa Tenisi Salonları, Bilardo Salonları gibi tesislerimiz mevcut olup; bireysel çalışmalar, kulüp ve öğrenci toplulukları çalışmalarını sürdürmektedirler.

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA

Bu Programın amacı, Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda
geçici işlerde çalıştırılabilecek öğrencilerin sayılarının belirlenmesi, öğrencilerin seçimi, işe
başlatılması, haftalık çalışma süreleri ile diğer hususları belirlemektir.

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 312 324 15 55
Fax: 0 312 324 15 05
Web: www.ybu.edu.tr
E-posta: ybu@ybu.edu.tr
Adres: Çankırı Caddesi Çiçek Sokak No:3 Ulus-ALTINDAĞ / ANKARA
Rektör: METİN DOĞAN

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar