Pamukkale Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Pamukkale Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Denizli Pamukkale Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Pamukkale Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Pamukkale Üniversitesi, 1992 yılında Denizli'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.

1992 yılında kurulan Pamukkale Üniversitesi yaklaşık 55.000 öğrencisi ve 2000 akademisyeni ile hızla gelişen genç bir kurumdur. Üniversitemizin dayandığı temel değerler "akıl" ve "bilim"dir. Amacımız her türlü dogma ve kalıplaşmış fikirden uzak, özgür düşünceli, kendine güvenen, dünya ile rahatça iletişim kuran, ülkesinin ve insanlığın iyiliği için çalışan, kendini geliştirebilen bireyler yetiştirebilmektir. Bütün alt ve üst yapı yatırımlarımız bu amaç doğrultusunda planlanmaktadır. Mesleki eğitim programları, yabancı dil eğitimleri, Ar-Ge alanları, sosyal olanaklar konusunda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olmak hedeflenmiştir. Bölümlerimizin eğitim kalitesi, proje kapasitesi, uluslararası işbirliği antlaşmaları her geçen gün daha üst düzeye çıkmaktadır. Erasmus ve Socrates programları bölümlerimizin çoğunda aktiftir. AB programları dışında üniversitemizin değişik ülkelerdeki üniversitelerle birçok işbirliği antlaşması vardır. Dünyanın neresinde bilim varsa onu öğrenmek, neresinde büyük bir bilgin varsa onunla çalışmak, neresinde bilinmedik birşey varsa onu çözmek, neresinde karanlık varsa onu dağtımak Pamukkale Üniversitesi'nin vizyonudur.


YAŞAM GİDERLERİ

Türkiye diğer birçok batı ülkelerindekilerden daha ekonomiktir. Denizli İli ise yaşam giderleri bakımından Türkiye'nin diğer birçok büyük şehrine göre daha ucuz, rahat ve kolay bir şehirdir. Denizli sosyal, ekonomik ve kültürel hayatı itibariyle oldukça gelişmiş bir kenttir. Öğrenciler için ucuz ve kolay bir şehirdir.

Üniversitemize gelen öğrenciler barınma ihtiyaçlarını Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait Devlet Yurtlarından, özel öğrenci yurtlarından, apart dairelerden ve müstakil kiralık evlerden sağlamaktadır. Ne yazık ki, öğrencilerimize sunabileceğimiz üniversite yurdu imkânımız bulunmamaktadır.


Denizli’de yaşayacak bir öğrencinin yaşam gideri yaklaşık aylık 300 ila 400 Avro arasındadır.


Ulaşım da öğrenciler için oldukça uygundur. Şehir içi toplu taşıma için bir öğrenci ulaşım bedeli 45 Avro senttir. Kampustaki öğrenci yemekhanesinde öğlen yemeği 65 Avro senttir.


BARINMA

Kınıklı Yerleşkesi
Pamukkale Üniversitesi ana yerleşkesi olan Kınıklı Yerleşkesinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 4150 öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarına sahiptir. Bu yurtlardaki odalar iki ya da dört öğrenci tarafından paylaşılır ve konaklama konusunda maddi imkânları sınırlı öğrencilere yöneliktir. Yurtta; çalışma salonları, kütüphane, oyun ve TV salonu, özel çamaşır yıkama ve ütü bölümü, kantin ve cafeler, kuaför ve çok amaçlı kapalı spor salonu, futbol sahası ve atletizm pisti bulunmaktadır. Bu yurtlar devlete ait yurtlar olup aylık ücreti 70 Avro civarındadır. Bu yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler ise Denizli İlinde yerleşkeye yakın özel yurtları ve apart daireleri seçebilirler. Yurtlar ve apartlar tamamıyla mobilyalı olup aylık ücreti 100 Avro ile 250 avro arasındadır.

Çamlık Yerleşkesi

Üniversitemiz Çamlık Yerleşkesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin ise Kınıklı Yerleşkesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Devlet Öğrenci Yurtlarında ve yerleşke etrafındaki özel yurtları ve apart dairelerde barınma imkanları bulunmaktadır.

Konuk Evi

Üniversitemiz Kınıklı Yerleşkesinde 24 yataklı konuk evi bulunmaktadır. Ayrıca, konuk evinin restaurantında 08:30 ile 23:00 saatleri arasında ızgara ve tava yemekleriyle pide çeşitleri, sıcak ve soğuk içecekler servis edilmektedir.

Acıpayam Yerleşkesi 

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Acıpayam Belediye Başkanlığı tarafından işletilmekte olan 100 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler.

Bekilli Yerleşkesi

Üniversitemiz Bekilli Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Kredi ve Yurtlar Kurumu  tarafından işletilmekte olan 214 öğrenci kapasiteli (114 kız ve 100 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler.  Barınma bedeli 70 ila 150 avro arasında değişmekte olup, bu bedele sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.

Buldan Yerleşkesi

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Kredi ve Yurtlar Kurumu  tarafından işletilmekte olan 300 öğrenci kapasiteli (150 kız ve 150 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler.  Barınma bedeli 70 ila 150 avro arasında değişmekte olup, bu bedele sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.

Çal Yerleşkesi

Üniversitemiz Çal Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Çal Belediye Başkanlığı tarafından işletilmekte olan 100 öğrenci kapasiteli (50 kız ve 50 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler müstakil evlerde barınabilirler. Barınma bedeli 50 ila 100 avro arasında değişmektedir.

Çivril Yerleşkesi

Pamukkale Üniversitesi Çivril Yerleşkesindeki öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler. Barınma bedeli 100 ila 150 avro arasında değişmekte olup, bu bedele sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.

Honaz Yerleşkesi

Üniversitemiz Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Kredi ve Yurtlar Kurumu  tarafından işletilmekte olan 100 öğrenci kapasiteli (50 kız ve 50 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler.  Barınma bedeli 70 ila 150 avro arasında değişmekte olup, bu bedele sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.

Kale Yerleşkesi

Üniversitemiz Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Kale Belediyesi tarafından işletilmekte olan 210 öğrenci kapasiteli (160 kız ve 50 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler müstakil evlerde barınabilirler.

Tavas Yerleşkesi 

Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Tavas Belediyesi tarafından işletilmekte olan 200 öğrenci kapasiteli (80 kız ve 120 erkek) öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca, öğrenciler özel yurtlarda, apart dairelerde ve müstakil evlerde barınabilirler.  Barınma bedeli 70 ila 150 avro arasında değişmekte olup, bu bedele sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.

BESLENME-YEMEK OLANAKLARI

Üniversitemiz öğrenim gören öğrenci ve çalışan personelimize günlük enerji, protein, vitamin ve mineral gereksinmelerini karşılayacak 4 çeşitten oluşan yeterli ve dengeli bir öğle yemeği hizmeti verilmektedir. Yemekler; uzman personel ve gıda mühendisleri gözetiminde mevsimine göre, öğrencilerin ihtiyacı olan kalori ve besin değerleri göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. Öğle yemeği hizmeti saat 11:30 ile 13:30 saatleri arasında verilmekte menüler haftalık olarak web sayfamızda yayınlanmaktadır.

Ayrıca, Honaz Meslek Yüksekokulu, Buldan Meslek Yüksekokulu, Bekilli Meslek Yüksekokulu, Çal Meslek Yüksekokulunda yerinde üretim yapılmak suretiyle öğle yemeği hizmeti verilmekte olup, yemek bedeli bir öğün için 65 Avro Senttir.


Bunun yanı sıra Üniversitemiz Yerleşke ve Okullarında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için kantin-kafeteryalar mevcuttur. Ayrıca, konuk evinin restaurantında 08:30 ile 23:00 saatleri arasında ızgara ve tava yemekleriyle pide çeşitleri, sıcak ve soğuk içecekler servis edilmektedir.


Kınıklı Yerleşkesi ve öğrenci yurtlarında yürüme mesafesinde bulunan iki adet alışveriş merkezi mevcuttur. Bu merkezde market, mağaza, hediyelik eşya dükkanı, kitapçı, pastane, kırtasiye, berber, kafe ve lokanta, sinema bulunur.


Kınıklı Yerleşkesindeki yurtlarda yurtlarda kalan öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir.


Ayrıca, Kınıklı yerleşkesine ve diğer okullarımıza yürüme mesafesinde akşam geç saatlere kadar hizmet veren ve çok çeşitli yemek seçenekleri sunan çok sayıda lokanta mevcuttur. Yerleşke dışındaki mekânlardan telefonla yiyecek siparişi de verilebilmektedir.


MADDİ DESTEK

Üniversitemiz öğrenim gören öğrencilerimize Üniversitemizin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı olarak (part-time) çalışma imkanı sunulmaktadır.

Ayrıca, Öğrencilerimizden ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği bursu verilmektedir.


Öğrencilerimizden; kendisinin veya bakmakla yükümlü bulunan anne ve babasının herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadığını belgeleyen öğrencilerimizin tedavi ve ilaç giderleri karşılanmaktadır.


Öğrenim bursu, 5102 sayılı Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun kapsamında her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulunun belirlediği sayıdaki öğrenciye, Üniversitenin belirlediği öğrencilere verilir ve geri ödemesizdir.


Burslardan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu önlisans, lisans, lisansüstü öğrencileri öncelikli olarak yararlandırılır. Önlisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı öğrencilere verilecek burslar belirlenirken bazı kriterler göz önüne alınır ve değerlendirme yapılır; genel koşullara bağlı olarak Üniversite Burs Komisyonunca belirlenen kontenjan durumuna bağlı burs verilecek öğrenciler tespit edilir. Burs alan öğrencilerin bursunun devam ettirilmesinde akademik başarı öncelikle dikkate alınır. Başvurularda, başvuru kriterlerinin eşitliği durumunda, Üniversite Burs Komisyonu ilave kriterlere göre öğrenci tespit edebilir.


ÖĞRENME İMKANLARI

Merkez Kütüphane
Merkez Kütüphane Kınıklı kampüsünde 1279 m2 lik alanda hizmet vermektedir. Kuruluş aşamasında yaklaşık 4000 kitap ile hizmet vermeye başlayan Merkez Kütüphane sahip olduğu bütçe imkânları ile satın alınan kitap ve benzeri basılı kaynak, bağış ve değişim yolu ile gelen kaynaklardan oluşmuştur. Basılı kitap ve benzeri koleksiyon her yıl sürekli gelişip zenginleşerek 2011 yılı itibari ile 62.000 ’e yaklaşmıştır. Ayrıca  kütüphanemiz, üniversitenin eğtim öğretim konularını kapsayan birçok elektronik veritabanına aboneliği de bulunmaktadır.

SPOR VE EĞLENCE OLANAKLARI

Üniversitemiz öğrenim gören öğrencilerimiz Kınıklı Kampusundaki Türkiye’nin en büyük kapalı spor kompleksi olan Spor Merkezinden faydalanabilmektedir.

Spor Merkezinin içersinde kapalı olimpik yüzme havuzu, eğitim havuzu, oyun alanı, fitness salonu, Teknogym fitness salonu, squash salonu yapay kaya tırmanma duvarı, dans salonu, sportif shop, kafeterya, fin hamamı, türk hamamı, sauna, jakuzi, masaj salonu, step-aerobik salonunda öğrenci ve personelimize ve Denizli Halkına hizmet vermektedir.


Ayrıca, kampus içersinde 3 adet tenis kortu, 2 adet halı saha, 1 adet suni çim futbol sahası ve atletizm pisti, 2 adet kapalı spor salonu bulunmaktadır.


Üniversitemizde kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için 670 kişi kapasiteli bir büyük salon, ayrıca 13 adet salon bulunmaktadır. Yine, Kampus içersinde 550 kişilik müzik ve sahne sanatları icrası için kullanılan salonumuz bulunmaktadır. Bu salonlarda tüm öğrencilerimiz her türlü kültürel etkinliği düzenleyebilmekte ve katılabilmektedir. Ayrıca, Kampus içersindeki 550 kişilik müzik ve sahne sanatları salonunda haftanın 2 günü Devlet Tiyatroları tarafından tiyatro gösterisi yapılmaktadır.


PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Denizli Pamukkale Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0258 296 2020
Fax: 0258 296 2333
E-posta: ozelkalem@pau.edu.tr
Adres: Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kınıklı Kampüsü, DENİZLİ
Rektör: Hüseyin BAĞ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar