Kocaeli Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kocaeli Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kocaeli Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kocaeli Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
1976 yılında "Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi" adı altında Elektrik, Makine, Temel Bilimler Fakülteleri ve Yabancı Diller Enstitüsü kurulmuştur. Kurulan bu kurumlar, 20 Temmuz 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'ne Kocaeli Mühendislik Fakültesi olarak bağlanmış, 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile de "Kocaeli Üniversitesi" adını almıştır.

Kocaeli Üniversitesi, 17 Ağustos 1999 Depremi’nden önce öğretim hizmetini, 15 değişik yörede bulunan ve toplam alanı 650.000 m2 olan kampüslerinde, 9 Fakülte, 3 Enstitü, 12 Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim yapan 20.000 öğrenci ve 1.150 öğretim elemanı ile sürdürmekteydi. Yüzyılın felaketlerinden biri olarak nitelenen 17 Ağustos depreminde üniversitenin maddi varlığının yaklaşık %75’i yitirildi. Söz konusu büyük kayba karşın, 1999-2000 eğitim-öğretim yılını yalnızca bir aylık gecikmeyle başlatan Kocaeli Üniversitesi, eğitim-öğretim etkinliğini bir süre çadır, prefabrik yapı ve hızla onarılan binalarda sürdürmüştür.


Bu çalışmaların yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi’ne yeni bir kampüs arayışı hızla sonuçlandırılmış, 2000 yılının Ekim ayında, İzmit’e 10 km uzaklıkta bulunan Eski İstanbul yolu üzerindeki Üçtepeler mevkiinde 6500 dönümlük alana "Umuttepe" adı verilerek yeni kampüsün temeli atılmıştır. İnşaat aşamasında ülke genelinde yaşanan ekonomik krize karşın, 2004 yılının Eylül ayında Rektörlük, izleyen aylarda da Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Teknik Eğitim ve Tıp Fakülteleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni kampüste hizmet vermeye başlamıştır. Son üç yılda da Sağlık Yüksekokulu, Eğitim ve Hukuk Fakülteleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, kütüphane, öğrenci evi ve kantinleri, Mediko-Sosyal binası, kreş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile birlikte olimpik spor salonu Umuttepe'de hizmete açılmıştır.


Nisan 2013 tarihi itibariyle; 215 Profesör, 178 Doçent, 481 Yardımcı Doçent, 281 Öğretim Görevlisi, 166 Okutman, 675 Araştırma Görevlisi, 27 Uzman olmak üzere toplam 2023 akademik, 1745 idari personeli olan Kocaeli Üniversitesi'nin 12 Fakülte, 6 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuvarı, 21 Meslek Yüksekokul, 3 Enstitü, 13 Araştırma Merkezi ve 11 Ar-Ge Birimi bulunmaktadır. 2013-2014 itibariyle 72.000 üzerinde öğrencisi ile eğitim-öğretimini sürdürmektedir.


Umuttepe Kampüsü'nün yapımının tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de bir üniversite kampüsünün tamamı ilk defa projelendirilmiş, ilk 4 yılda açılışı yapılmış ve 8 yıl içinde bitirilmiştir.


Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 16.249

Öğretim Elemanı Sayısı: 2.352

Barınma

Uluslararası öğrencilerinin Umuttepe Yerleşkesi yakınındaki öğrenci yurtlarında barınma olanakları bulunmaktadır. Bir ailenin yanında kalma olanakları ise sınırlıdır. Ayrıca yerleşke yakınında uygun fiyatlarla ev kiralayabilirler. Aylık kiralar dairenin konumuna ve büyüklüğüne göre 200-300 Avro arasında değişmektedir. Genellikle elektrik, su, ısınma gibi harcamalar kiranın yanında ek olarak ödenir. Uluslararası öğrenciler ve akademik personel için misafirhane düzenlemeleri Umuttepe ve Anıtpark Yerleşkelerinde devam etmektedir.

Beslenme

Yerleşkelerimizde öğrenciler için yemekhane bulunmaktadır ve her gün öğlen ve akşam yemeği olmak üzere iki defa dört çeşit yemek sunulmaktadır (Bir öğün ortalama 1 Avro'dur). Yemekler, sağlığa uygun koşullarda diyetisyen kontrolünde hazırlanmaktadır. Bunun yanında, sosyal merkezlerde her çeşit tüketiciye hitap edecek yiyecek ve içeceklerin sunulduğu kafeteryalar bulunmaktadır.

Burs Olanakları

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi Vakfı ve çeşitli kamu ve özel kuruluşlar, öğrencilere gerek başarıları, gerekse maddi ihtiyaçları oranında burs sağlamaktadırlar. Ayrıca öğrenciler için ücretsiz öğle yemeği ve kitap desteği sağlanabilmektedir.

Öğrenme Olanakları

Kocaeli Üniversitesi'nin temel öğrenme olanakları, eğitim ve araştırma laboratuarları, bilgisayar merkezleri ve merkez kütüphaneden oluşmaktadır. Üniversitemiz bugün 14 fakültesi, 5 yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitüsü, 9 araştırma merkezi, 28 araştırma birimi ve 21 meslek yüksek okulu ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini devam ettirmektedir. Kocaeli Üniversitesi gelişmekte olan 86 araştırma ve eğitim laboratuarına sahiptir. Her bölümün kendi öğrencileri için bilgisayar ağı ve laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca öğrenciye açık bilgisayar laboratuarları hafta içi ve hafta sonlarında kullanılabilir.

Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi, Umuttepe ve Anıtpark Yerleşkelerinde, Tıp ve Hukuk Fakültelerinde profesyonel kütüphanecilik hizmeti vermektedir.


Kocaeli Üniversitesi merkez kütüphanesi artan koleksiyonuyla öğrenci ve akademisyenlerin eğitim-öğretim ve araştırma ihtiyaçlarını karşılamaktadır.


72 adet veritabanında 101.452 özetçeye, 41.166 tam metin e-dergiye, 115.103 e-kitaba erişim sağlanmaktadır.


85.000'in üzerinde basılı kitap kullanıma sunulmaktadır.

Kesintisiz internet erişimi ve kablosuz internet hizmeti sağlanmaktadır.
88 adet internet erişimli bilgisayar, kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.
Görme Engelliler Bölümü engelli öğrencilerimize hizmet vermektedir.
Kütüphaneler arası işbirliği çerçevesinde Türkiye'deki diğer üniversitelerden kitap ve fotokopi istekleri sağlanmaktadır.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Kocaeli Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0262 303 10 01
Fax: 0262 303 10 33
Web: www.kocaeli.edu.tr
E-posta: rekiletisim@kocaeli.edu.tr
Adres: Umuttepe Merkez Yerleşkesi 41380 İzmit/KOCAELİ
Rektör: SADETTİN HÜLAGÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. mediko haftasonu açık oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mediko hakkında bilgim yok maalesef. Kocaeli Üniversitesinde okuyan ziyaretçilerimiz zaman içerisinde yardımcı olacaktır. Mediko poliklinik, 08:30-16:30 saatleri arasında hizmet verdiğini biliyorum sadece ama hafta sonu açık mıdır kapalı mıdır bilemiyorum.

      Sil
  2. Havacılık yönetimi bölümü kampüsünün çevresi ulaşım açısından nasıl değerlendirirsiniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.