Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Karaman ilinde bulunmaktadır. Üniversite, daha önce Konya Selçuk Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim vermekteydi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin logosu, Karamanoğlu Mehmet Bey’in her yerde Türkçe konuşulacağını belirten Ferman figürü üzerine temellendirilmiştir. Bu 16 ferman, 16 Türk devletini sembolize eder. Fermanların birleşmesi ile bir güneş oluşturmuştur. Logodaki sarı bilgi ışığını ve pozitivizmi; mavi ise sadelik, vakar ve güveni; ifade etmektedir.

Kampüs
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman il merkezi ve ilçelerini kapsayacak şekilde geniş bir alanda kurulup örgütlenmiştir. Karaman il merkezinde Yunus Emre Yerleşkesi, Karaman ili dışında Ermenek ve Kazım Karabekir ilçelerinde ki yerleşkeler olmak üzere toplam 3 yerleşkede eğitim ve öğretim sürdürülmektedir.

Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde; Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yükskokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.


Yerleşkemizde öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla planlanan toplam 13.000 m2  kapalı alana sahip yemekhane, kafeterya, çarşı binası  ve  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na daha iyi koşullarda eğitim-öğretim hizmeti sağlanması ile üniversitemiz öğrenci ve personelinin spor aktiviteleri ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan 7.500 m2 alana sahip 1500 kişilik Kapalı Spor Salonu hizmete açılmıştır.


Barınma Hizmetleri

Şehrimizdeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları barınma gereksiniminin büyük kısmını karşılamaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtları, Yunus Emre Yerleşkesi içinde olup 1028 kız, 664 erkek öğrenci olmak üzere toplam 1692 yatak kapasitesi bulunmaktadır.

Yurtta bulunan 3 erkek ve 4 kız blokundaki odalar 4'er ve 6'şar kişiliktir. yurt odaları otel stan­dardında, 4 kişilik olup, ahşap mobilyalı, karyola sisteminde döşenmiştir. Yurtta banyo, tuvalet, TV ve buzdolabı bulunmaktadır.


Ayrıca özürlü öğrencilerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri ortamlar sağlanmıştır. Kredi Yurtlar kurumunda sabah kahvaltısı yardımı yapılmaktadır.Yurda ait tüm bloklarda çalışma salonu bulunmaktadır. Sosyal tesisler bloğunda ise kafeterya, 300 kişilik amfi tipinde konferans salonu, lokanta yer almaktadır.


Karaman ilindeki pek çok özel yurt da öğrencilerin barınma gereksinimini karşılamaktadır. Ayrıca ilçelerde de özel yurtlar bulunmaktadır.


Beslenme Hizmetleri

Üniversitemizde öğrenci ve personelin dengeli ve sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmak, hijyenik bir ortamda ve uygun fiyatla yemek hizmeti sunmak temel misyonumuz olup bu hizmeti en iyi şekilde sunmak adına Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen gıda mühendisi tarafından yemekhane günlük denetim ve kontrolleri yapılmaktadır. Ayrıca pişirilen yemeklerin kontrol ettirilmesi için gıda mühendisi tarafından numuneler alınmaktadır. Pişirilen yemekler tat, görünüş, koku, kıvam bakımından uygun bulunmadığı taktirde yeni bir alternatif menü ile değiştirilmektedir. Menüde 4 çeşit yemek yer almakta olup yemek planlaması, yetişkin bir bireyin günlük alması gereken ortalama 2100-2500 kkal’nin 5’te 2’sini karşılaması göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Yemekler, Yunus Emre Yerleşkesi mutfağında hazırlanarak servise sunulmakta olup Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu’nda Yunus Emre Yerleşkesi’nde hazırlanan yemekler servis edilmektedir. Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda ise yemekhane mevcut olup öğrenci ve personele buradan hizmet verilmektedir. Ayrıca Yunus Emre Yerleşkesi’nde ikinci öğretim öğrencileri için 16.00-18.00 saatleri arasında akşam yemeği servisimiz mevcuttur.

Üniversitemiz çarşı alanı içinde bulunan yeni yemekhanemiz zemin katta 460 oturum üst katta 320 oturum olmak üzere toplam 780 oturum kapasitesi ile öğrenci ve personelimize hizmet vermektedir.


Üniversitemiz yemekhanelerinde yemek otomasyon sistemi kurulmuş olup öğrenciler, istedikleri gün ve öğünleri belirterek kartlarına en az 5 öğünlük olmak üzere dolum yaptırabilmektedir.Yemekhaneye girişler turnikelerden öğrenci ve personel kartları okutularak yapılmaktadır. Yemekhanemizde self servis şeklinde tepsilerde porselen tabaklarla öğrenci ve personelimize yemek hizmeti verilmektedir.


Bunun yanında Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızda öğrencilerimizin aperitif olarak beslenme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için yiyecek ve içecek maddelerinin satışının yapıldığı kantin ve kafeteryalar bulunmaktadır. Üniversitemiz Yunus Emre Yerleşkesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu kantinleri olmak üzere 5 adet kantin bulunmakta olup kantinlerin haftalık denetimi Birimimiz gıda mühendisi tarafından yapılmaktadır.


Spor ve Sosyal Yaşam

Üniversitemizi ulusal ve uluslararası sportif müsabakalarda en iyi şekilde temsil edebilmek için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile işbirliği içinde çalışmalar yürütülmektedir. Bahar şenlikleri dâhilinde sportif müsabakalar organize edilmekte ve dereceye giren takım ve sporcular ödüllendirilmektedir. Yunus Emre Yerleşkesinde bulunan kapalı spor salonunda, sağlıklı yaşam ve spor adıyla üniversite öğrenci ve personeline hafta içi ve hafta sonları spor yaptırılmaktadır. Kapalı spor salonunda öğrenci ve personelin voleybol, basketbol ve hentbol gibi branşlarda spor yapabilecekleri ortam bulunmakta ve kondisyon salonu da yer almaktadır.

Ulaşım Hizmetleri

Karaman ili coğrafi konumu itibariyle ülkenin dört bir yanından geçen yolların merkezi konumunda olmasından dolayı, şehre ulaşımda bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Günün her saatinde Karaman-Konya arasında karşılıklı otobüs seferleri, Ankara-İstanbul, Mersin-Adana, Niğde-Aksaray güzergahlarına düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır. Ayrıca, günlük olarak Karaman-Adana ve Karaman-Konya-İstanbul güzergâhlarında Mavi Tren, Gaziantep Toros Ekspresi ve Konya-Ereğli-Niğde güzergâhları arasında Ray-büs seferleri yapılmaktadır.


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi otogardan 6 km, şehir merkezinden ise 3 km uzaklıktadır.

Ulaşım düzenli belediye otobüsü seferleri ve minibüsleri ile yapılmaktadır. Otogardan ve tren istasyondan Yerleşkeye direkt olarak 1.nolu hat minibüsleri ile ulaşılır. Şehrin her bölgesinden minibüsler Yunus Emre Yerleşkesine gelmektedir.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 03382262000
Fax: 00382262023
Web: www.kmu.edu.tr
E-posta: iletisim@kmu.edu.tr
Adres: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Yunus Emre Yerleşkesi, 70100 KARAMAN / TÜRKİYE
Rektör: Sabri GÖKMEN

KARAMANOĞLU MEHMET BEY ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar