Karabük Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Karabük Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Karabük Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Karabük Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Karabük Üniversitesi ya da kısaca KBÜ, 2007 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bulunduğu il olan Karabük'ün ismini taşımaktadır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren bünyesindeki 14 fakülte, 7 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul ve 4 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Rektörlüğünü Refik Polat, Rektör Yardımcılıklarını Ali Güneş ve İbrahim Kadı yapmaktadır.

Kuruluş

Karabük Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yüksek Öğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan 17 üniversiteden biridir.

Kampüs

Karabük Üniversitesi Balıklar Kayası Kampüsü merkez kampüs konumundadır ve birçok Fakülte , Enstitü , Araştırma Merkezi , Yüzme havuzu , Futbol Sahası , Kapalı Spor Salonu , Bankamatik ve Banka , Botanik Bahçesi , Cami , Lojmanlar ve Yurt bu kampüste bulunmaktadır. 25.000 kişilik stadyum ve cami inşaatı 2013 yılında tamamlandı. Kampüsün çevresinden Araç Çayı geçmektedir.Kredi Yurtlar Kurumuna ait Kız ve Erkek öğrenci yurtları mevcut olup ayrı olarak öğrencilere Kampüs dışında konaklama imkanı vermektedir.Güvenli ve hesaplı olup Karabük Üniversitesini kazanan öğrencilerin hemen KYK'ya başvuruları gerekmektedir.

Hazırlık binası üniversite girişine yakındır. Üniversiteyi diğer üniversitelerden ayıran özellik ise ön lisans programları da dahil olmak üzere öğrencilere Türkçe bölümlerde zorunlu olmayan (isteğe göre) ingilizce bölümlerde ise 1 yıllık zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi veriyor olmasıdır.


Spor

Kapalı Spor Salonunun yanı sıra, kampüs içerisinde bir adet basketbol sahası, bir adet tenis kortu ve bir adet voleybol sahası bulunmaktadır. 25.000 kişilik stadyum inşaatı 2012 yılında başlamış olup , 2014 yılında bitmiştir. Olimpik yüzme havuzu inşaatı da 2015 yılında bitmiştir.

Sosyal Yaşam

Üniversite bünyesindeki pek çok öğrenci kulübü veya topluluğu yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Konserler, Mühendislik Fakültesi binasının karşısında bulunan alanda düzenlenmektedir. İnşaatın bitmesiyle birlikte 2014 yılı bahar şenliklerinin stadyumda yapılmıştır. 2014 bahar şenliklerine Sıla 2015 de ise Athena gelmiştir.

Üniversiteye Kabul

Karabük Üniversitesi, her yıl yüz binlerce lise son sınıf öğrencisi ve mezununun Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerine kabul edilmek için girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre lisans düzeyinde öğrenci kabul etmektedir. Karabük Üniversitesi’ne giren öğrenciler, üniversite hayatının ilk eğitim döneminin başında İngilizce yeterlilik sınavına girmek zorundadır. Üniversite bünyesindeki tüm bölümlerde zorunlu hazırlık eğitimi verilmektedir. Üniversite tarafından yapılan İngilizce yeterlilik sınavından yeterli puanı alanlar bölümlerine geçmeye hak kazanırken, sınavda başarılı olamayanlar İngilizce hazırlık programına alınırlar. Yine üniversite belirli koşulları sağlaması koşuluyla üniversite dışındaki TOEFL, KPDS gibi sınavlardan alınan notlarla, öğrencilerin bölümlerine geçmesine olanak tanımaktadır.

Barınma imkanları 

YURTKUR´a ait Üniversiteye 200 m, 1 km ve 2 km mesafede 4 bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu bulunmaktadır. Karabük ve Safranbolu da bulunan özel iştirakçilere ait 8 bin kişi kapasiteli özel yurtlarda rahat, huzurlu ve sıcak bir aile yuvası imkanı sunulmaktadır. Bunun yanında öğrenciler kendi arkadaşları ile birlikte kiraladıkları kampüs yakınındaki 1+1 ve apartman dairelerinde barınabilmektedirler. Kastamonu yolu üzerindeki 1900 kişilik erkek yurdu faaliyete geçmiştir. Kampüsümüz içerisinde YURTKUR bünyesinde bin kişi kapasiteli ve yap işlet devret modeli ile de 5704 kişilik yurt inşaatları tamamlanmış olup 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete geçecektir.

Beslenme Olanakları

Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezi'nde; 6400 m2 lik meydan, bu meydanın altında ve etrafında;  1 adet 1200 kişilik öğrenci, 1 adet 300 kişilik akademik personel, 1 adet 200 kişilik idari personel ve 2 adet 150’şer kişilik konuk olmak üzere toplamda 5 adet 2000 kişilik yemekhane, 21 adet dükkân (kuaför, terzi, kırtasiye vb.) 2 adet kafeterya, 2 adet restoran ve açık terasları, bulunmaktadır. Öğrenciye besin değerine göre 4 çeşit öğlen yemeği verilmekte, öğrencilerin ucuz, dengeli ve sağlıklı beslenebilmeleri amacıyla çıkarılan yemekler kalori hesabına dayandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin ders dışı zamanlarında dinlenebilmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri için kantin işletmeleri de mevcuttur. 2000 m2 Merkezi Kantin, zemin, asma ve teras kat olmak üzere içerisinde 8 Adet farklı türde işletme bulunmaktadır. Bununla birlikte Akademik Birimlerimizin binalarında da kantinler yer almaktadır. Üniversitemizde 08:00-24:00 arasında açık tutulan kantinlerde her türlü ihtiyaç karşılanabilmektedir.

Burs Olanakları ve Yardımlar

Karabük Üniversitesi Devlet üniversitesi olduğundan,  Kredi ve Yurlar Kurumu burs ve kredi vermektedir. Karabük Üniversitesi olarak da öğrencilerimize;

Part Time Çalışma İmkanı: Üniversite öğrencilerine ihtiyaç duyulan akademik ve idari birimlerde haftalık 15 saatten aylık 60 saate kadar kısmi zamanlı iş olanağı sunulmaktadır. Ayrıca Kardemir ve İşkur ortak projesiyle son sınıftaki başarılı öğrencilerimize part time çalışma ve mezun olduklarında istihdam imkanı sağlanmaktadır.


Yemek Yardımı: Başarılı ve uygun şartlarda olan öğrencilere öğle ve akşam yemeği yardımı yapılmaktadır.


Ulaşım Olanakları 

Karabük ile Safranbolu arasındaki mesafe 5 km olup, Karabük ve Safranbolu belediyelerine ait otobüs ve özel minibüsler ile ulaşım sağlanmaktadır. Karabük Üniversitesi kampüsü, Karabük şehir merkezinden 3 km mesafede olup, üniversitemize şehir merkezinden düzenli olarak otobüs ve minibüs seferleri gerçekleştirilmektedir. Kampüs içerisinde de ücretsiz ring hattı bulunmaktadır.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Karabük Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 370 433 82 00
Fax: 0 370 433 20 05
E-posta: iletisim@karabuk.edu.tr
Adres: Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Balıklar Kaya Mevkii
Rektör: REFİK POLAT

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar