Kara Harp Okulu Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Kara Harp Okulu'nu tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımız, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Kara Harp Okulu hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kara Harp Okulu Hakkında Genel Bilgiler
Başta Ebedî Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, sayısız komutan ve devlet adamının yetiştiği bilim yuvası Kara Harp Okulu (KHO); padişah II'nci Mahmut tarafından çıkarılan bir ferman ile 1834 yılında "Mekteb-i Ulûm-ı Harbiye" adıyla İstanbul'da kurulmuş, 1'inci Dünya Harbi sonuna kadar İstanbul'da; Maçka Kışlası, Taşkışla, Selimiye Kışlası, Çinili Köşk, Tophane-i Amire, Halıcıoğlu Kışlası, Kuleli Kışlası ve Pangaltı Harp Okulu binalarında öğretime devam etmiştir.

En büyük Harbiyeli Mustafa Kemal Atatürk 13 Mart 1899 yılında KHO'ya girmiştir.

Kurtuluş Savaşı sırasında; 1920-1923 yılları arasında Ankara'da Abidinpaşa Köşkünde faaliyetini sürdüren KHO, 1923 yılından 1936 yılına kadar tekrar İstanbul'da Harbiye Kışlasında eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1936 yılında yeniden Ankara'ya intikal eden KHO, eğitim ve öğretim faaliyetini halen bulunduğu tesislerde sürdürmektedir.

Kara Harp Okulu, Ankara'nın merkezi olan Kızılay'a 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir. Söz konusu alan içerisinde yatakhaneler, dershaneler, kolaylık tesisleri, askeri eğitim alanları, atış poligonu, çok sayıda halı saha, spor tesisleri, stadyum, kütüphane, kondüsyon salonları, sinema salonu, yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol sahaları gibi tesisler bulunmakta olup, bu tesisler Türkiye'nin geleceğinin temsili olan harbiyelilerin istifadesine sunulmaktadır.

Kara Harp Okulu, kurulduğundan bu yana harbiyelilere kaliteli ve profesyonel akademik eğitim sunmaktadır. Harbiyelilere sunulan kaliteli eğitim, bu alanda bir Avrupa standardı olan Bologna Sürecine uygun olarak yürütülmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda subay yetiştiren askerî yükseköğretim kurumu olan Kara Harp Okulu, 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu uyarınca üniversite statüsündedir.

Akademik Programda; Öğrenciler birinci sınıfta, öğrenim görecekleri lisans programlarına yönelik ortak dersler alırken 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıflarda;

İşletme
Kamu Yönetimi,
Sosyoloji
Uluslararası İlişkiler
Endüstri ve Sistem Mühendisliği,
Makine Mühendisliği,
Elektronik Mühendisliği,
İnşaat Mühendisliği,
Bilgisayar Mühendisliği,
Harita Mühendisliği programlarında modern laboratuvar, dershane ve amfilerde akademik unvana sahip öğretim üyeleri tarafından verilen dersleri almaktadırlar.

Bu programlar, alanında öncü yükseköğretim kurumlarının programlarına eşdeğerde düzenlenmiştir. Mezun olan tüm öğrenciler subay diploması ile birlikte evrensel geçerliliği olan bir lisans programının diplomasını da almaktadır.

KHO'da İngilizcenin yanında Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Rusça, Yunanca dillerinde de eğitim verilmektedir. Ders dışı ortamlarda da yabancı dillerini geliştirmeleri adına Harbiyelilere bilgisayar ve internette çalışma imkânları sağlanmakta, ilave kurslar düzenlenmektedir.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER / OKULUN İMKÂNLARI
Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (Yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. Harbiyelilerin yatakhaneleri 3-8 kişilik odalardan oluşmaktadır.

Harbiyeliler, her hafta Cuma akşamı, Cumartesi ve Pazar günleri sivil kıyafet ile şehir içi izne çıkabilmektedir.

Ailesi Ankara'da ikamet eden Harbiyeliler, Cuma akşamından Pazar akşamına kadar evci iznine (ailesinin yanına yatılı izin) gönderilmektedirler.

İzne çıkan Harbiyeliler, Ankara Kızılay'da bulunan öğrenci lokalinden istifade edebilmektedir.

Okul yerleşkesi içinde bulunan 13 Mart Sitesinde; kafeterya, pastane, market, kuruyemiş ve kitap satış reyonlarında Harbiyelilere hizmet sunulmaktadır.

Kütüphane zengin kitaplığı yanında, ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanına ulaşabilecekleri internet imkânına da sahiptir.

Harbiyeli Kapalı Devre Televizyon Sistemi (HTV)'nden eğitim, okul içi iletişim ve sosyal faaliyetler yayımlanmaktadır.

Harbiyelilere; hobi ve eğitsel kol olarak; Binicilik, Ebru, Maket/Model Uçak, Zekâ Oyunları, Satranç, Müzik, Resim, Tiyatro, Dans ve Halk Oyunları konusunda uzman personel tarafından eğitim verilmektedir.

Başarılı öğrencileri ödüllendirmek, bilgi ve görgülerini artırmak maksadıyla çeşitli yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlenmektedir.

Kara Harp Okulu İnternet Sitesi: www.kho.edu.tr

SIK SORULAN SORULAR


Sosyal Bilimler Lisesi mezunuyum/öğrencisiyim. Kara Harp Okulu'na başvurabilir miyim?



Evet, bu okullardan 2015 ve 2016 yılında mezun olan veya 2017 yılında mezun olabilecek durumda olan öğrenciler Kara Harp Okuluna başvurabilmektedir.
Meslek Lisesi / Teknik Lise / Anadolu Teknik Lisesi / Ticaret Lisesi öğrencisiyim/mezunuyum. Kara Harp Okulu'na başvurabilir miyim?
Kara Harp Okulunun öğrenci kaynağı lise ve dengi okullardan mezun adaylardır.
Lisede öğrenim görürken bir nedenden dolayı okuldan çıkarıldım. Kara Harp Okulu'na başvurabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Adayların bir askerî okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmaları gerekmektedir.
Kara Harp Okulu hangi puan türü ile öğrenci almaktadır?
2017 yılında Kara Harp Okulu’na başvuruda bulunan adaylar YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” belirlenecektir. Ankara’da icra edilecek 2’nci Seçim Aşaması Sınavlarında başarılı olan adaylar, seçim aşamalarında aldıkları puanlara ve 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı sonucuna göre sıralanacaktır.(Lisans Yerleştirme Sınavında MF-4 ve TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinin en yükseği esas alınacaktır.) Sıralama neticesinde kontenjana giren adaylar sevk edildikleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” raporu almaları halinde KHO’ya girmeye hak kazanacaklardır. ÖSYM-2017 Kılavuzunda Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) taban puanını geçemeyen adaylar sıralamaya girmeye hak kazanamayacaklardır.
Kara Harp Okulu seçim aşamalarına katılabilmem için en az kaç puan almam gerekir?
KHO seçim aşamalarına katılmak için adayların alması gereken “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” (baraj puan), YGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra kontenjan durumuna göre belirlenip ilan edilecektir.
2015 yılında baraj puanlarınız ne olmuştu?
2015 yılı baraj puanları; YGS-1,2,5 ve 6 ham puan türünden erkek adaylar için 260, bayan adaylar için 290 olarak belirlenmiştir. Puan türleri ve baraj puanları her yıl yeniden tespit edilmektedir.
Liseden 2014 yılında mezun oldum. Kara Harp Okulu'na başvurabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Adayların Haziran 2017 yılında mezun olacak durumda olmaları veya dönemine bakılmaksızın 2015 ve 2016 yılında mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Daha önceki yıllarda mezun olanlar KHO’na başvurumazlar.
Şu anda bir üniversitede okuyorum. Kara Harp Okuluna başvurabilir miyim?
Lise mezuniyet yılı, yaş ve ilan edilen diğer başvuru koşullarının tamamını sağlıyorsanız Kara Harp Okuluna başvurabilirsiniz.
Yurtdışındaki bir lisenin öğrencisiyim/mezunuyum. Kara Harp Okuluna başvurabilir miyim?
Başvuru koşullarının tamamını sağlıyorsanız başvurabilirsiniz. Ancak yurtdışında okuduğunuz okulun T.C. Milli Eğitim Bakanlığından onaylı denklik belgesi almanız gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapacağınız yıl için üniversite sınavlarına (LGS ve LYS) girmiş olmanız ve tespit edilecek olan baraj puanını almanız gerekmektedir.
Lise ara sınıf öğrencisiyim. Şimdiden başvuruda bulunabilir miyim?
Hayır, başvuramazsınız. Liseden mezun olacağınız yıl ve ilan edilecek olan başvuru koşullarının tamamını sağlıyorsanız başvurabilirsiniz.
Sözleşmeli Subaylığa / Astsubay Meslek Yüksekokullarına ve diğer personel alımlarına nasıl başvuru yapabilirim?
Kara Harp Okuluna başvurular için www.msb.gov.tr internet adresinden, diğer personel alımları ve sözleşmeli subaylığa başvurular için ilgili kurumların internet adresinden bilgi alabilirsiniz.

KHO’na başvuru yapmak için en fazla kaç yaşında olabilirim?



2017 yılında en fazla 21 yaşında olanlar (01 Ocak 1996 ve sonrası doğumlu) başvuru yapabilir. (Ay ve gün hesabı yapılmaz.) Yaş düzeltmesi yaptıranların, düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınacaktır.
KHO’na başvuru yapmak için boyum ve kilom ne olmalı?
Boy-Kilo Standartları TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilmektedir.
Gözümde çok düşük derecede sorun var / Vücudumda leke/yara/yanık/ameliyat izi var. / Dişlerimde tel takılı. Başvuruda bulunabilir miyim?
Sağlık problemleriniz ile ilgili sorularınıza doktorlarımız sizi muayene etmeden net bir yanıt vermemiz mümkün değildir. Sağlık muayeneleri Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen sağlık kriterlerine göre yapılmakta ve bu Yönetmeliğe göre askeri öğrenci adaylarında tam sağlam olma şartı aranmaktadır. Mevcut sağlık durumunuzun askeri öğrenciliğe engel bir durum oluşturup oluşturmadığına ancak yapılacak olan sağlık muayenesi sonucunda karar verilebilir.


Kara Harp Okulu'na başvurmak istiyorum, öncelikle ne yapmam gerekir?


2017 yılı ÖSYM Başvuru Kılavuzunda ilan edilen koşulları sağlıyorsanız YGS başvurusunda bulunduktan sonra Nisan - Mayıs 2017 tarihleri arasında "www.msb.gov.tr" internet adresimizden ön kayıt başvuru işlemini yapmanız gerekmektedir.
Kara Harp Okuluna ön kayıt yaptırmak istiyorum. Ön kaydımı posta ile veya şahsen başvurarak yaptırabilir miyim?
Hayır, yapamazsınız. Kara Harp Okuluna başvurular yukarıda açıklandığı gibi yapılmalıdır.
Kara Harp Okulu seçmelerine katılıyor olmam, üniversite tercihi yapmama engel midir?
Hayır, engel teşkil etmez. KHO öğrenci seçme sınavlarına katılmak veya seçim sınavlarının herhangi bir aşamasında elenmek/ayrılmak, diğer üniversiteleri tercihte bulunmanıza ve kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırmanıza engel değildir.


2017 KARA HARP OKULU TABAN PUANLARI HAKKINDA SORU VEYA YORUMLARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Yorumlar

  1. Ben meslek lisesi öğrencisiyim. 2000 dogumluyum boyum 1,83 kilo 75 ama meslek lisesi öğrencisi oldugumdan kara harp okuluna gitme ihtimalim varmı? cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yaşınız ve boyunuz tutmakta. Meslek lisesi öğrencisi olma gibi bir sorun yok. YGS ve LYS sınavlarından belirlenen baraj puanını geçer puan alırsanız başvurabilirsiniz.

      Sil
  2. 2017 khp puanlari tahmini ne olur acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne yazık ki tahmini puan vermek yanlış olacaktır. 2017 taban puanları oluşması halinde sitemizde yayınlanır.

      Sil
  3. meraba lise son sinifta okuyom ygs den 270-290 arasi aliyom kho icin yeterlimi bide yedeklerden ne kadar ogrenci cagriliyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 290 puan yeterli olacağını sanmıyorum.

      Sil
  4. Merhaba boyum 1.58 kilom 50 girebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınızı da verirseniz ona göre daha sağlıklı bir yorum verilebilir.

      Sil
  5. Merhaba, ben meslek lisesi öğrencisiyim boyum 166 kilom 50 1998 dığumluyum bu yıl mezun olucam Ygs den ise 246 aldım ygs 4, acaba bu puan ile kho alınma şansım varmı bayan adayları da alırlarmı, seçim aşaması puanı ne kadar olur tahminen yada ne zaman açıklanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 246 puan çok düşük, yeterli geleceğini sanmıyorum.

      Sil
  6. Taban puanları ne zaman aciklanacak??

    YanıtlaSil
  7. Taban puanı kaçmış hâlâ öğrenemedim de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, henüz 2017 taban puanları açıklanmadı, açıklandığı takdirde bilgi verilecektir.

      Başvurular için YGS puan türlerinden YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak ve ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya “Baraj Puan” şeklinde belirlenecek.

      Sil
  8. merhaba ben kho gitmek istiyorum teogda secebiliyormuyuz ve puani kac ogrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teogda seçme imkanı yok. YGS-LYS sınav puanları ile başvuru yapılabiliyor.

      Sil
  9. YGS 1 2 puanim 258 sıralamak 220bin kara harp okuluna girebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurular için YGS puan türlerinden YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak ve ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya “Baraj Puan” şeklinde belirlenecek.

      YUKARIDAKİ RESMİ AÇIKLAMAYA GÖRE İHTİYAÇ DUYULAN ADAY SAYISINA GÖRE TABAN PUAN DEĞİŞECEKTİR. PUANINIZ DÜŞÜK FAKAT SİZ GENE DE ŞANSINIZI DENEYİN DERİM.

      Sil
  10. Ygsden mi alıyor sadece yoksa ygs den yeterli puan aldıktan sonra lys ye demi gircek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017 yılında Kara Harp Okulu’na başvuruda bulunan adaylar YGS-1, YGS-2, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” belirlenecektir. Ankara’da icra edilecek 2’nci Seçim Aşaması Sınavlarında başarılı olan adaylar, seçim aşamalarında aldıkları puanlara ve 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı sonucuna göre sıralanacaktır.(Lisans Yerleştirme Sınavında MF-4 ve TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinin en yükseği esas alınacaktır.) Sıralama neticesinde kontenjana giren adaylar sevk edildikleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” raporu almaları halinde KHO’ya girmeye hak kazanacaklardır. ÖSYM-2017 Kılavuzunda Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) taban puanını geçemeyen adaylar sıralamaya girmeye hak kazanamayacaklardır.

      Sil
  11. 2016 taban puan kaçtı kara harp okulu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2015 yılı baraj puanları; YGS-1,2,5 ve 6 ham puan türünden erkek adaylar için 260, bayan adaylar için 290 olarak belirlenmiştir. Puan türleri ve baraj puanları her yıl yeniden tespit edilmektedir.

      Sil
  12. Ygs 4 puan türünden 308 aldım ve imam hatip lisesi son sınıfım girebilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boy, yaş gibi kriterleriniz uyuyorsa tabi ki başvuru yaparak şansınızı deneyebilirsiniz. Ama milli savunma bakanının açıklamasına göre yoğun bir başvuru mevcutmuş, şu an başvurular devam ediyor 25 Nisan son gün olduğunu unutmayın, msb resmi sitesinden online olarak ön başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  13. 2016 yılında Kara harp okuluna kaç öğrenci alındı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2016 yılında Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarına toplam 3 bin 491, Astsubay Meslek Yüksekokullarına bin 811 öğrenci alımı yapıldı.

      Sil
  14. Yalnız başvuru 25 Nisan'da değil 25 Mayıs'ta bitiyor.

    YanıtlaSil
  15. Ben deniz ve hava arasında kararsızım ve kayıt tarihini kaçırmak istemiyorum. Deniz ve hava harp okuluna ayrı ayrı mı başvuru yapılıyor yoksa tek başvuru yetiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayıt tarihi 25 Mayısa kadar devam edecek. Aynı anda birden fazla okul tercihi yapma hakkına sahipsiniz. Deniz ve hava harp okulları için sınava çağrı puanları YGS-1,2 (En yüksek puan) türlerinden alımlar olacak. Adaylar tercih ettiği okullara sıralama puanına (LYS, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat) göre yerleşebileceklerdir. Deniz ve hava harp okulları için yerleştirme puan türü LYS MF-4 olacak.

      Sil
  16. İyi Akşamlar Ben Ygs den 260 aldım Kara Harp okuluna başvurdum ama Şu Lys işini anlamadım şimdi ben lys den düşük alsam veya yüksek alsam ne olacak Veya 180 üstü puan alanlar başvuruyor dediler Şimdi Lys işi ne oluyor? Şimdiden Teşşekür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba biraz daha yukarıda daha önce başka bir ziyaretçiye aynı soruyu yanıtlamıştım aslında. Aynısını kopyalıyorum:

      YGS-1, YGS-2, YGS-3 YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” belirlenecektir. Ankara’da icra edilecek 2’nci Seçim Aşaması Sınavlarında başarılı olan adaylar, seçim aşamalarında aldıkları puanlara ve 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı sonucuna göre sıralanacaktır.(Lisans Yerleştirme Sınavında MF-4 ve TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinin en yükseği esas alınacaktır.) Sıralama neticesinde kontenjana giren adaylar sevk edildikleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” raporu almaları halinde KHO’ya girmeye hak kazanacaklardır. ÖSYM-2017 Kılavuzunda Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) taban puanını geçemeyen adaylar sıralamaya girmeye hak kazanamayacaklardır.

      Sil
  17. 2015 vrys 2016 lys taban puan kaçtı yaklaşık olarak veya kesin

    YanıtlaSil
  18. Başvurumuz kabul edildikten sonra mülakatlar için eğitim verilecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, tamamen kazanana kadar herhangi bir eğitim verilmeyecektir.

      Sil
  19. Kaç kadın alınıyor acaba ?

    YanıtlaSil
  20. Kadın kontenjan nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Kara Harp Okuluna 32 kız öğrenci kontenjanı ayrıldı.

      Sil
  21. eski yıllarda lys taban puanı kaçtı acaba

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar.Bayan türbanlı öğrenciler alınıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türban artık serbest. Başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  23. ygs den 259 puan aldım girme şansım varmı sizce kaç puan olur bu sene tahmini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru sayısına bağlı çok yoğun bir başvuru olursa doğal olarak taban puan yükselecektir. Siz LYS'ye odaklanın YGS puanı sadece başvuru aşamasında işe yarıyor, yerleştirmeyi belirleyen puanın LYS olduğunu unutmayın.

      Sil
  24. merhaba bn ygs den 299 aldım bu arada bayanım alınma şansım ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayan alımı az olduğu için puanın daha yüksekte kapanacağını tahmin ediyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun, umarım girersiniz sıralamaya.

      Sil
  25. Bu Milli Savunma Üniversite'sinin farkı ne öncekine göre, ne değişti ?

    YanıtlaSil
  26. Aslında okuyacak öğrenciler için değişen birşey olmadı gene burada subay astsubaylar yetiştirilecek. Üniversite yapılması sonucunda, sivil yönetim tarafından kontrol edilmesi daha kolaylaştı, bunun yapılmasının nedeni de zaten biliyorsunuz yakın zamanda, geçtiğimiz 15 temmuzda ki darbe girişimi.

    YanıtlaSil
  27. KHO'ndaki bayan öğrencilerin yatakhanesi ayrı bir binadadir değil mi? Ne de olsa 1000 i aşkın erkek öğrenci varken buna dikkat ediliyordur diye düşünüyorum ama yinede sormak istedim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devletimiz onu düşünmüştür hocam siz hiç merak etmeyin, gönlünüz rahat olsun :)

      Sil
  28. Ben bi soru sormuştum ancak sayfaya ulaşamadım cevabı göremedim ben meslek lisesi mezunuyum ve okulunuza girmek çok istiyorum 300 üstü puan alsana girme ihtimalim varmı ve benim sağ yanagimda yedi yaşından kalma bir dikiş var 12-13sene oldu üstünden doktorlar bisi yapamayacağını söyledi bu iz bana sorun olur mu yada meslek lisesi mezunu olmam yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba puanınız düşük olduğu için biraz zor olabilir. Ama puanınız tutarsa çenenizdeki yara izi eğer çok büyük değilse sorun teşkil etmeyecektir.

      Sil
    2. Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

      Sil
  29. Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar ben ygs 4 ten 348 puan aldım ham olarak ve bu işi gönülden istiyorum bir bayan olarak bu puanla bu yığılma karşısında şansım var mı ve ham puanla mi belirleniyor yoksa obp dahil mi şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bayan kontenjanı az olduğu için daha yüksek bir puanla kapatacağını düşünüyorum 400 puan civarı olur tahminimce. Okul yeni olduğu için tam olarak istatistiklere göre yorum yapamıyoruz. Sadece tahmin ama inşallah Rabbim gönlünüze göre verir.

      Sil
    2. Cevap verdiğiniz için tekrardan çok teşekkür ederim ama ham olarak 400 baya yüksek değil mi benim puanim çok iyi değil ama 63 bin civarı yani bu yıl sınav biraz zor olduğu için puanlar düşük bunun bi etkisi olmaz mı

      Sil
  31. başvuru sonuçları 12 haziran da açıklanacak deniyodu klavuzda neden açıklanmadı bi bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  32. ygs 4 275 puan kara icin basvurum kabul bulunmus lysden ne kadar bir puan alirsam kazanma sansim olabilir spordan 100 paun almam yuksek ihtimal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardes benimde ygs 1 2 den kabul edildi kara harp okulu senin randevu tarihin ne zaman

      Sil
  33. Ben258 puan aldım ygs2 den mülakat 29 haziran

    YanıtlaSil
  34. merhaba ben şuan lise 3'e geçtim KHO okumak istiyorum. Büyük ihtimalle ailem izin vermez.Ailenin izin vermesi zorunlu mudur?

    YanıtlaSil
  35. mERHABA BENİM GÖZÜMDE MİYOP VAR khoYA GİREBİLİR MİYİM?

    YanıtlaSil
  36. Merhaba ben kho çağrıldım 14 temnuzda ama bi sorun var şimdi lys mf4 tm1 tm2 tm3 en yükseği alacakya ben mat ve geo sınavına girmedim lys de yani tm puanı hesaplanmayacakmış galiba nasıl olucak acaba gitsem şimdi başarılı olsam bile tm hesaplanmıyacak??

    YanıtlaSil
  37. MF-4 ile karaya girebilir miyiz yoksa TM olması mı gerekli

    YanıtlaSil
  38. 2015 yılında Kara Harp okulunda Lys barajı neydi?

    YanıtlaSil
  39. sadece erkeklermi başvuruyor

    YanıtlaSil
  40. ben 2000 dogumlugum basvurabilirmiyim

    YanıtlaSil
  41. Merhaba boyum 179 cm,kilam 79 uygunmudur KHO na girmek için

    YanıtlaSil
  42. Iyi günler öncelikle benim boğazımda guatira benzer bi şekli var basvursam sıkıntı olur mu

    YanıtlaSil
  43. LYS DEN 260 KHO için yeterlimi

    YanıtlaSil
  44. merhabalar ygs 2 puanım 230 mf4 puanım ise 252 ek kontenjan meselesini felan düşününce sıralamaya girme olasılığım nedir spor sözlü sağlığı geçtim tek kalan sıralamaya girmek yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KESİN KAZANIRSINIZ

      Sil
    2. kara harp okulunu istiyorum inşallah havayla denizde gözüm yok inşallah gelir dediğiniz gibi

      Sil
    3. ne diyosunuz kara gelir mi

      Sil
  45. Merhaba bende spor sözlü ve sağlık raporunu geçtim ve tm3 dende 282 aldım ek çağrı faktörünüde düşünürsek sizce kara harp okuluna asıl olarak girebilir miyim

    YanıtlaSil
  46. Ben YGS den okul puanı ile birlikte 200 puanı geçtim düz lise mezunuyum iki yıl önce mezun oldum harp okullarına başvuru yapabilir miyim

    YanıtlaSil
  47. Ben YGS den okul puanı ile birlikte 200 puanı geçtim iki yıl önce mezun oldum harp okullarına kayıt yaptırabilir miyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.