Hacettepe Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Hacettepe Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Ankara Hacettepe Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Hacettepe Üniversitesi, 1967 yılında başkent Ankara'da kurulmuş olan devlet üniversitesi. Üniversitenin beş kampüsü bulunmaktadır.

Sıhhiye Kampüsü,
Beytepe Kampüsü,
Beşevler,
Polatlı Kampüsleri.
Balâ Kemal Şahin Kampüsü
Sincan Kampüsü

Ana kampüs Ankara şehir merkezinde bulunan Sıhhiye Kampüsü 210.238 m²'lik, Beytepe Kampüsü ise 5.877.628 m²’lik alan üzerinde kurulmuştur. Üniversite rektörlüğüne, son olarak 18 Aralık 2015 tarihinde yapılan rektör adayı belirleme seçimi sonrasında en çok oyu alan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Haluk Özen, Cumhurbaşkanlığı tarafından 13 Ocak 2016 tarihinde atanmıştır.

Tarihçe
Hacettepe Tıp Fakültesinin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü, 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı olarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından kurulmuştur.

Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. 1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 1962 yılında Beslenme ve Diyetetik alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kurulmuştur. 1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi hâline getirilerek Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi- Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji ve Sağlık Teknolojisi Yüksekokulları bu fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiş ve ayrıca yine Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu kurulmuştur. 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı Kanun'la Hacettepe Üniversitesi hâline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. 1968 yılında Ev Ekonomisi Yüksekokulu kurulmuş ve 1969 yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Diş Hekimliği 1971 yılında fakülte hâline getirilmiştir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci yerleşkesini merkez yerleşkesine 20 km uzaklıkta Beytepe mevkiinde 1500 hektarlık alanda kurmuştur.

Hacettepe Üniversitesi, 1982 yılında kabul edilen 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu kapsamında, 14 Fakülte, 14 Enstitü, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar, 5 Meslek Yüksekokulu, 104 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hacettepe Üniversitesi Türkiye'nin önde gelen üniversitelerden biridir. 2015 - 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) sıralamasına göre Türkiye Devlet Üniversiteleri sıralamasında Orta Doğu Teknik Üniversitesinden sonra 2. sırada yer almaktadır.

BESLENME
Başkanlığımız üniversitemizin Sıhhiye ve Beytepe yerleşkeleri ile Ankara Devlet Konservatuvarında bulunan yemekhanelerde öğrenci ve personelimize beslenme hizmeti sunmaktadır.

Bu hizmeti sunarken öğrencilerimizin gelişmeleri de göz önüne alınarak diyetisyenlerimiz tarafından hazırlanan menülerle, kendi personel ve ekipmanlarımız tarafından, eğitim dönemi boyunca haftanın 7 günü sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere öğünde 4 çeşit öğlen ve akşam yemeği hizmeti vermektedir.

Kültürel Faaliyetler

Başkanlığımız Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Akademik Danışman ve öğrencilerimizin katılım ve işbirliği ile öğrenci toplulukları kurulmuştur. Üniversitemizde 142 öğrenci topluluğu bulunmaktadır.

ULAŞIM
Üniversitemizin toplam beş adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye (Merkez), Beytepe, Beşevler yerleşkelerimiz il merkezindedir. Polatlı yerleşkesi Ankara'nın ilçesinde bulunmaktadır.

SIHHİYE YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
Sıhhiye Yerleşkesi, Ankara'nın ilk yerleşim bölgesi olan Ulus semti ile Hamamönü semtleri arasındaki bölgede yer alır. Bu yerleşkemiz; Sıhhiye, Kurtuluş, Opera ve Samanpazarı'ndan 10-15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ayrıca 230 numaralı "Hacettepe-Beytepe Kampüsü" otobüsü ile Ankaray veya banliyö trenlerinin Kurtuluş İstasyonu'ndan da bu yerleşkemize ulaşmanız mümkündür. Özel aracı ile gelecek olan ziyaretçilerimiz Sıhhiye veya Kurtuluş ana giriş kapısından giriş yapabilirler.

BEYTEPE YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
Beytepe Yerleşkesi, Ankara Eskişehir Karayolunun 14. km' sinde yer almaktadır.

Toplu Taşıma Araçları ile Ulaşım

Metro ile ulaşım
(M2) ANKARA METROSU-2 (KIZILAY - ÇAYYOLU) ile Beytepe Yerleşkesine ulaşılabilinir.

Metrodan Beytepe durağında indikten sonra Beytepe Köprüsü üzerinde bulunan Beytepe otobüs durağından yerleşkemizden hareket eden "130 BEYTEPE METRO İSTASYONU - BEYTEPE KAMPÜSÜ" otobüsleri ile yerleşkemize ulaşılabilinir.

Özel Aracınız ile
Ankara-Eskişehir yolunun 14. km' sinde bulunan Beytepe Köprüsü ile yerleşke A ana giriş kapısına ulaşılır. Köprüden önce "Hacettepe" yönlendirme tabelaları mevcuttur. Ana giriş kapısından girildikten 3 km sonra yerleşke içi yönlendirme levhaları size yardımcı olacaktır. 

NOT: Beytepe Yerleşkesi'ne ulaşım için, Güz ve Bahar Dönemlerinde, semtlerden EGO Otobüsleri veya özel servis araçları ile ulaşım imkânı bulunmaktadır. Bu konudaki ayrıntılı bilgi, Beytepe EGO Hareket Noktasından veya Kazan Turizm İletişim Bürosundan alınabilir. Bu araçlar, Yaz Döneminde ve kayıt dönemlerinde hizmet vermemektedir (bazı güzergâhlar hariç). 

BEŞEVLER YERLEŞKESİ'NE ULAŞIM
Bu yerleşkemiz Beşevler semtinde bulunmaktadır. Ankaray Beşevler İstasyonu'na 1-2 dakikalık yürüme mesafesindedir.
Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 3123051001
Fax: 3123104051
E-posta: ozelkalem@hacettepe.edu.tr
Adres: Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü Sıhhıye/ANKARA
Rektör: ABDURRAHİM HALUK ÖZEN

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar