Celal Bayar Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar


Celal Bayar Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Celal Bayar Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
10 fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, 22 araştırma uygulama merkezi, 1 araştırma ve uygulama hastanesi ile 16 yerleşkede eğitim ve öğretime devam eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ege Bölgesi'nin en büyük 3 üniversitesinden biridir.

Simge olarak Manisa Lalesi’ni (Anemon) alan üniversitede 1.581 akademisyen görev yapmakta, 48.607 öğrencisi bulunmaktadır.


Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin tarihi ve kültürel dokusu en zengin illerinden biri olan Manisa, Celal Bayar Üniversitesi’nin bilimsel çalışma ve araştırmaları ile gelecekte de daima ön planda olacak ve bir üniversite şehri olarak anılacaktır.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi, yükseköğretim kurumlarına verilen, kurumların kalitesini ve saygınlığını artıran, uluslararası güvenilirlik sağlayan belgeler olan “Diploma Eki Etiketi”ne sahiptir. MÜDEK akreditasyonu olan Mühendislik Fakültesi ile UTEAK akreditasyonu olan Tıp Fakültesi uluslararası geçerliliği olan diplomalar vermektedir.


Üniversite, bilimsel araştırma bazında ODTÜ tarafından yürütülen URAP sıralamasına göre dünyanın en iyi 2.000 üniversitesi arasında 1.310’uncu sıradadır, hedefi ilk 500 üniversite arasında yer almaktır.


Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  49.408


Akademik Birimler

Fakülteler
Tıp Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar , Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
İşletme Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Sağlık Yüksekokulu
Tütün Eksperliği Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu 

Meslek Yüksekokulları

Ahmetli Meslek Yüksek Okulu
Akhisar Meslek Yüksek Okulu
Alaşehir Meslek Yüksek Okulu
Demirci Meslek Yüksek Okulu
Gördes Meslek Yüksek Okulu
Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu
Köprübaşı Meslek Yüksek Okulu
Kula Meslek Yüksek Okulu 
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu
Salihli Meslek Yüksek Okulu
Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu
Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu
Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
Soma Meslek Yüksek Okulu 
Turgutlu Meslek Yüksek Okulu 

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Rektörlüğe bağlı Bölümler
Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi Bölümü
Türk Dili Bölümü
Beden Eğitimi Bölümü
Güzel Sanatlar Bölümü

Yaşam Standardı

Öğrencilerin ortalama giderleri aylık 400 ile 450 arasındadır. İsteyen öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında kalabilir. Üniversiteye yakın mobilyalı daire veya ev kiralamak da mümkündür.

Manisa sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan yaşaması rahat, ulaşımı özellikle öğrenciler için ucuz ve kolay bir şehirdir.


Beslenme Olanakları

Sosyal tesisler işletme müdürlüğümüz üniversitemiz Senatosunun 04.06.2010 tarih ve 2010/04 sayılı oturumunda kabul edilen Sosyal Tesis Kurma ve İşletme Yönergemiz gereğince faaliyetine başlamıştır. 
İşletme yönetimi olarak varlık nedenimiz olan misyonumuzu, geleceğimizin ışığı olacak vizyonumuzu ve bu düşünce yapımızın altında yatan değerlerimizi, ilkelerimizi çalışanlarımıza benimsetmemiz, çalışma felsefemizi ortaya koymamız ve en önemlisi bu anlayışımızı öğrenci ve personelimize yansıtmamız ana gayemizdir.

Kütüphane 

Üniversitemizin Muradiye Yerleşkesi’nde bulunan Bilgi Erişim Merkezi ile tüm fakülte ve yüksekokullarımızda bulunan kütüphanelerde, 75 bin’e yakın basılı yayın bulunmakta ve bu sayı her geçen gün artmaktadır.
18 veri tabanıyla 80 bin’e yakın elektronik dergiye, internet aracılığıyla 365 gün 24 saat erişilebilmekte, elektronik toplu katalog sürekli geliştirilerek, öğrencilerimizin güncel bilgi kaynağına erişimi sağlanmaktadır.

Staj İmkanları

Celal Bayar Üniversitesi, uygulama ve stajlarla, öğrencilerin deneyim kazanmalarını hedeflemektedir. Yapılan stajlar, öğrencilerin öğretim yoluyla elde ettikleri bilgi ve becerileri ilgili sektördeki işyerlerinde uygulayarak güçlendirmelerini sağlamaktadır.
Öğrencilerin doğru karar verme becerilerinin gelişmesi ve kendi alanlarında deneyim kazanmaları stajlar yoluyla elde edilen diğer kazanımlardır. Senato, stajlara ilişkin esasları ilgili birimin önerisini gözönünde bulundurarak belirler.
Stajın zorunlu olup olmaması fakülteden fakülteye farklılık göstermektedir.

Sosyal, Kültürel ve Sportif Aktiviteler

Kültür ve Spor Kulubü
Celal Bayar Üniversitesi Kültür ve Spor Derneği 1993 yılında kurulmuştur. Çalışmalarını üniversite yönetimi ile işbirliği içerisinde sürdürmektedir. Kulüp Üniveristemizin bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerini her yönden desteklemektedir. Kulüp niversitemizin bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerini her yönden desteklemektedir. Kulüp üyelerinin, Manisa halkının ve öğrencilerimizin spor yapmaları , kültürel etkinlikte bulunmaları ve boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için halk oyunları ekipleri, spor takımları ve çok sesli çocuk korosu kurulmuş ; bu ekipler bir çok etkinlik gerçekleştirilmiştir. 

Ayrıca basketbol, voleybol, hentbol, cimnastik,atıcılık, bisiklet, okçuluk,dağcılık, izcilik, judo, tekvando, boks, karete, tenis, masa tenisi, badminton, halter, güreş, atletizm,yüzme, bilardo, eskrim, satranç ve briç branşlarında faaliyet yapmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 'nce branş tescilleri yapılmıştır. Bu branşların bazılarında minikler, yıldız ve gençler kategorilerinde takımlar oluşturulmuş ve takımlarımız katıldıkları yarışmalarda ilk üçte yer almıştır. Kulübü güçlendirmek,geliştirmek ve Üniversite mensupları ile öğrencilere daha kaliteli hizmetler sunabilmek için kulüp bünyesinde iktisadi işletmeler açılmıştır. İk- tisadi işletmelerini güçlendirerek öğrencilere daha iyi olanaklar sunabilmek kulübün en önemli hedefidir.


Yüksek Öğrenim Vakfı

Vakfımızın amacı , Manisa ilinde kurulmuş olan y üksek öğrenim kurum ve kurulu şlarına yardımcı olmak ve onları desteklemektir. Kurulduğu tarihten itibaren Üniversitemiz ile çalış- malarını uyumlu bir şekilde sürdürmektir. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfı pek çok yeni projeyle Celal Bayar Üniversitesi'ne hizmet etmeye devam etmektedir.

Yaz Spor Okulları

Üniversitemiz tesislerinde, uzman akademik personel ve öğrencilerin öğreticiliğinde her yıl Manisa halkına da açık yaz okulları hizmet vermektedir. Açılacak yaz okullarında, braşlar genel ihtiyaç ve talepler değerlendirilerek yönetimce belirlenmektedir.

Bu kapsamda özellikle 5-15 yaş grubu çocuklar ile yetişkinlere yönelik olarak düzenlenen yüzme kursları , tenis kursları , cimnastik, pilates, ve step-aerobik kursları büyük rağbet görmektedir. Bu sportif ve sosyal etkinliklerde, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Y üksekokulu ile Celal Bayar Üniversitesi Kültür ve Spor Kulübü birlikte çalışmaktadır.


Spor Hizmetleri

Üniversitemiz öğrencilerinin spor yapmalarını teşvik etmek, uygun ortam ve olanaklar sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Spor Hizmetleri Şubesi tarafından Beden Eğitimi ve Spor Y üksekokulu ile koordineli olarak yürütmektedir. Her yıl Mart, Nisan, Mayıs aylarında, Üniversitemiz fakülte ve y üksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla; futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi ve satranç kategorilerinde bahar şenliği spor etkinlikleri düzenlenmektedir. Müsabakalara katılan tüm sporcuların barınma, beslenme ve ulaşımları ile tüm takımların spor malzemeleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 'nca sağlanır. Ayrıca Türkiye Ü niversiteler Spor Federasyonu tarafı ndan her yıl d ü zenlemekte olan voleybol, basketbol, hentbol, futbol, atletizm, kros, cimnastik, güreş , judo, taekvvondo, karate, tenis, masa tenisi, eskrim, salon futbolu ve y üzme kategorilerindeki müsabakalara öğrencilerimiz düzenli olarak katılmakta; bu müsabakalardan üstün başarılarla dönmektedirler. Üniversitelerarası yarışmalara giden tak ımlarımızın barınma, beslenme, ulaşım ve bütün spor malzemeleri de yine Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca sağlanmaktadır.

Üniversitemiz açık ve kapalı spor alanları bakımından her türlü olanağa sahiptir. Üniversitemizde olimpik yüzme havuzu, Sağlık İçin Spor Merkezi, atletizm kulvarlı çim futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortları bulunmaktadır.


ULAŞIM

Manisa, İstanbul'u İzmir'e bağlayan ana karayolu üzerindedir. İzmir'e uzaklığı 30 km'dir.

Salihli, Alaşehir, Ahmetli ve Turgutlu ilçeleri ise Ankara-İzmir karayolu üzerindedir. 


Manisa'ya doğrudan demiryolu ile de ulaşmak mümkündür. Alaşehir, Salihli, Ahmetli, Turgutlu ilçelerinden Manisa ve İzmir hattına doğru demiryolu ile seyahat etmek mümkündür.


Havayolunu tercih edecekler ise önce İzmir'e ulaşacak, buradan da karayolu ile Manisa'ya gelecektir. Benzer bir şekilde denizyolu ile de önce İzmir'e sonra Manisa'ya ulaşmak mümkündür. 


Üniversiteye Ait Birimlere Ulaşım

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin birimleri farklı yerlerdeki kampüslerde bulunmaktadır. Bütün bu kampüslere ulaşan şehir içi halk otobüsleri ve dolmuşlar mevcuttur. Okullar bulundukları ilçelerin isimleri ile anılırlar. Manisa Muradiye Kampüsü için öğrenci servisleri bulunmaktadır. 

DEVLET YURTLARI

MANİSA KREDİ YURTLAR KURUMU (K.Y.K)
MANİSA - MURADİYE K.Y.K YURDU
MANİSA - MERKEZ K.Y.K YURDU
Yurtlar 6 kişiliktir. Özel çalışma alanları mevcuttur. 

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Celal Bayar Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02362011000
Fax: 02362372442
Web: cbu.edu.tr
E-posta: ozelkalem@cbu.edu.tr
Adres: Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü Muradiye Kampüsü Yunusemre / Manisa
Rektör: AHMET KEMAL ÇELEBİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. Doğu görevi görmek isteyen manisa eğitim fakültesine gelebilir öldük biz burda dağın başında

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.