Bozok Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bozok Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Yozgat Bozok Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yozgat Bozok Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Bozok Üniversitesi, 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı yasayla, Yozgat'ta kurulmuş devlet üniversitesidir. Üniversite, Erciyes Üniversitesi'nin Yozgat çevresindeki yerleşkesinin ayrılarak, yeni bir üniversite kurulmasıyla meydana gelmiştir.

Bozok Üniversitesi’nin merkez kampusü Atatürk Yolu 7. Km’de bulunan Erdoğan Akdağ kampusüdür. Merkez Kampus içerisinde yedi fakülte binası, bir enstitüler binası, bir laboratuvar binası, bir misafirhane, iki spor salonu, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bir erkek yurdu ve 1000 kişilik bir karma yurt bulunmaktadır.

Erdoğan Akdağ kampusü dışında şehir merkezinde faaliyet gösteren birimleri; Rektörlük, personel, öğrenci işleri, sağlık kültür gibi birimlerin bulunduğu Rektörlük İdari Birimler Binası, Rektörlük Protokol Binası, Esentepe Mevkiinde bulunan kampus alanında Meslek Yüksekokulu ve Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı bir kız yurdu, Hastane Caddesinde bulunan Sağlık Yüksekokulu hizmet vermektedirler.

Bozok Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  25.942

Öğrenci Sayısı:  722

Yaşam Standardı
Yaşam standartları öğrencilerin tercihlerine göre değişmekle birlikte aylık minimum 350 TL yeterli sayılabilir.

Barınma

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimize Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı ve Esentepe mevkiinde bulunan dört bloktan oluşan 882 öğrenci kapasiteli bir kız yurdu ile Erdoğan Akdağ Kampüsü’nde bulunan 544 öğrenci kapasiteli erkek yurdu ve yeni yapılan 1000 yatak kapasiteli yurt binaları ile hizmet verilmektedir. Yurtlar kaloriferli ve banyolu olup binalarda sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır. Bunların dışında öğrencilerimiz, özel yurtlarda kalabilmekte ve şehir merkezinde ev kiralayabilmektedirler.

Beslenme

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Merkez Kampüsünde öğrencilerimizin kullanımında olan 650 kişilik nezih ve hijyenik yemekhane mevcuttur. Ayrıca, meslek yüksekokullarımız ile yüksekokulumuzun bulunduğu tüm yerleşkelerimizde öğrenci yemekhanelerimiz; tüm okullarımızda öğrenci kantinlerimiz mevcuttur.

Engelli Öğrenciler

Bozok Üniversitesi’nde okuyan tüm özel gereksinimli öğrencilere eğitim, sosyal ve kültürel alanda destek olmak ve tüm engellerin aşıldığı öncü bir üniversite oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla Engelsiz Bozok Üniversitesi Birimi kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda birimin hedefleri,
Yükseköğrenim düzeyindeki öğrenci ve öğretim görevlilerine yönelik yayın faaliyetlerinde bulunmak, öğretim görevlilerine özürlü ve engelliyi, bunun getirdiği sınırlılıkları ve yapılması gereken düzenlemeleri anlatan bilgi veren doküman hazırlamak, bilinç düzeyini arttırmak ilgililere danışmanlık hizmeti vermek, gerektiği durumlarda hizmet içi eğitim sağlamak ve bu konularda program ve proje geliştirmek,
Kurmuş olduğumuz Engelsiz Bozok Üniversitesi biriminin özel gereksinimli öğrencilerimiz tarafından daha faal kullanılmasını sağlamaktır.

Burs Olanakları

Üniversite öğrencilerine sağlanacak devlet destekli katkı payı, burs ve krediler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilmektedir. Katkı payı ve kredilere başvurular, öğrenci tarafından doğrudan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yapılmaktadır. Burs ve kredi miktarları her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilmektedir. Burslardan yararlanması düşünülen öğrencilerin isimleri, akademik dönem başlangıcında Üniversitemiz birimleri tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bildirilmekte ve kurumun değerlendirmesinden sonra burs almaya hak kazanan öğrenciler burslardan yararlanabilmektedir. Devlet bursları ve kredileri yanı sıra Üniversitemiz Vakfı tarafından ihtiyacı olan öğrencilerimize burs verilmektedir. Üniversitemiz tarafından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı aracılığı ile ücretsiz yemek yardımı da yapılmaktadır. Ayrıca, Üniversitemizde “Çalışma Karşılığı Destek’’ programı da bulunmaktadır. Bu programla ilgili ilkeler ve ödenecek ücretler, her eğitim yılının başlangıcında Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Öğrencilerimiz Üniversitemizin akademik birimlerindeki çeşitli desteklerden ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin burslarından da yararlanabilmektedirler. Konuya ilişkin duyurular her akademik yıl başında birimler tarafından yapılmaktadır.

Kütüphane

Bozok Üniversitesi Merkez Kütüphanesi toplam 5751 metrekarelik kullanım alanına sahip bağımsız kütüphane binasında hizmet vermektedir. Kütüphane koleksiyonumuz LC sınıflama sistemi esas alınarak açık raf sistemine göre düzenlenmiştir. 2012 yılı itibariyle Bozok Üniversitesi Merkez Kütüphanesi koleksiyonunda 23424 basılı kitap, 45.000 aşkın elektronik kitap ve 20.000’e yakın elektronik dergi erişimi kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Bunların yanında 178 süreli yayın, 2000 bitirme tezi, 350 görsel işitsel materyal yer almaktadır. Basılı kitapların tamamı internet ortamından taranabilmekte, danışma kaynakları dışındaki bütün kitaplar üniversite öğrenci ve personeline ödünç verilmektedir.

Genel Okuma Salonu 

Açık raf sistemine göre dizilmiş içerisinde danışma kaynakları ve genel koleksiyonun bulunduğu genel okuma salonunda araştırmacılar haftanın 5 günü kütüphanenin açık olduğu  saatlerde araştırmalarını yapabilir ödünç alma hizmetinden yararlanabilirler.

Staj İmkanları

Üniversitemizin bazı bölümlerindeki öğrenciler; derslerde teorik olarak öğrendiklerini, pratik çalışmalar yaparak pekiştirmek amacıyla staj yaparlar. Bölüme uygun sektörlerde (sanayi, hizmet, sağlık, vb.); araştırma geliştirme faaliyetleri, projelendirme, idari yapılanma ile sektör bazında uygulanan yöntemleri yerinde öğrenmek esas amaçtır. Bölüm uygulamalarına uygun olarak yazın yapılan stajlar genellikle 20 veya 25 iş günü olarak planlanmaktadır. Staj sonrası, öğrenci tarafından hazırlanan rapor ilgili işyeri tarafından da onaylanarak bölüme sunulmaktadır. Yapılan çalışma ve bu konuda hazırlanan staj raporu dikkate alınarak “Başarılı veya Başarısız” notu Bölüm Staj Komisyonu tarafından takdir edilmektedir.

Sosyal, Kültürel ve Sportif Aktiviteler

Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen kültürel ve sosyal etkinlikler çerçevesinde öğrenci ve personelimizin katılımıyla ülkemizin farklı yerlerine geziler düzenlenmektedir. Üniversitemiz yeniliklere açık bir anlayışla hareket etmekte, kültürel anlamda toplulukların düzenledikleri panel, konferans, bilgi şöleni, dinleti gibi kültürel etkinliklerin düzenlenmesinde desteğini esirgememektedir.

Futbol sahası ve kapalı spor salonu öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif  etkinlerini düzenledikleri mekanlar arasında yer almaktadır. Öğrencilerimizin spor faaliyetlerini sürdürebilecekleri futbol, basketbol, voleybol ve halı sahalarımız mevcuttur. Her yıl Nisan ayı içerisinde “Spor Şenlikleri”miz Mayıs ayı içerisinde de “Bahar Şenlikleri”miz yapılmaktadır. Üniversite Sporları Federasyonu  tarafından organize edilen ve her yıl düzenlenen Üniversitelerarası spor müsabakalarından Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol branşlarında katılım sağlanmıştır. Üniversitemizin tüm spor dallarında etkin olabilmesi için mevcut tesislerin yanı sıra yenilerinin inşası da devam etmektedir.


BOZOK ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Bozok Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 354 212 37 28
Fax: 0 354 212 28 37
Web: www.bozok.edu.tr
E-posta: ozel.kalem@bozok.edu.tr
Adres: Medrese Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:118 66200 Yozgat
Rektör: SALİH KARACABEY

BOZOK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar