Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Bilecik ilinde bulunmaktadır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Azmi Özcan atandı. Şu anda rektör olarak İbrahim Taş görev almaktadır.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, kurulduğu tarihten Mart 2012 tarihine dek Bilecik Üniversitesi adını taşıdı. Ancak bu dönemde AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz tarafından meclise sunulan teklif ile üniversitenin adı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak değiştirildi.

Üniversite, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen daha önceki yıllarda, Dünya Bankası Projesi kapsamında laboratuvar ve atölyelerle donatılmış, zamanla daha da geliştirilmiştir.

Derslerde görülen teorik bilgiler, yeterli cihaz ve ekipmanla uygulama yapılarak pekiştirilmiştir. 
Kampüsümüz, şehir merkezine 3 km uzaklıkta, Bilecik-İstanbul karayolu üzerindedir. İl merkezinden kampüse sürekli ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in bölgemizdeki diğer şehirlere olan

yakınlığı da Üniversitemizi tercih eden öğrencilere ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.

Öğrencilerimiz, kampüs bölgesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtta kalabildikleri 
gibi, şehir merkezinde bulunan özel yurt, apart ve evlerde de kalabilme şansına sahip olup barınma sıkıntısı yaşamamaktadır.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  29.573

Öğretim Elemanı Sayısı:  474

Kampüs Olanakları
Üniversitemizde çeşitli sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Üniversitemiz merkez kampüsünde kapalı spor salonu, tenis kortu, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, suquash salonu, tırmanma duvarı, doğal yürüyüş ve piknik alanları bulunmaktadır.
Öğrencilere, alanında uzman kişilerce tenis, basketbol, futbol halk oyunları ve Türk müziği eğitimleri verilmektedir.

Kamu ve özel kuruluşlardan temin edilen kitaplarla birlikte 42 bin 500 adet kitap koleksiyonu olan bir merkez kütüphanemiz bulunmaktadır. E- kütüphane sistemiyle TÜBİTAK – EKUAL ile sağlanan veri tabanları kullanıcı hizmetine açılmıştır. Ayrıca 200 kişilik konferans salonumuz kurulmuştur.

Öğrenci Kulüpleri
Üniversitemizde öğrenciler tarafından kurulan 59 kulüp bulunmaktadır. Öğrenci kulüpleri düzenli olarak müzik ve şiir dinletileri sunmakta, konferans ve paneller düzenlemekte, turnuvalar organize etmektedir. Öğrenciler üyesi oldukları kulüpler içinde hazırladıkları etkinliklerle kendilerini ifade etme olanağı bulmaktadır.

Burs Olanakları
Kısmı Zamanlı Çalışma ve Yemek Bursu imkanları sunulmaktadır.

Beslenme İmkanları
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi genelinde öğrenci ve personelimize sağlıklı ve doğru beslenmelerine katkıda bulunmak, kantin ve kafeteryaların denetimini yapmak, beslenme ile ilgili problemleri çözümlemek amacıyla kurulmuştur.

Yemek hizmeti ISO 9001:2008 Kalite Güvence Sistemi, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE Standartları çerçevesinde mevsimine göre, bireylerin günlük besin ihtiyaçları ve yemeklerin kalori değerleri göz önünde bulundurularak servise sunulmasına izin verilmektedir. Öğrenci ve personel yemeğinin onaylanan yemek menüsüne göre yapılıp hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yemekhanelere taşınması, servis yapılacak yerlerde tüketime hazırlanması, servisi ve servis sonrası temizlik hizmetlerinin denetlenmesi Kafeterya ve İşletmeler Şube Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Üniversitemizde toplam 7 yemekhanede yemek hizmeti verilmektedir.
 Yemekhaneler
· Gülümbe Kampüsü Öğrenci Yemekhanesi
· Bozüyük Meslek Yüksekokulu
· Gölpazarı Meslek Yüksekokulu
· Osmaneli Meslek Yüksekokulu
· Pazaryeri Meslek Yüksekokulu
· Söğüt Meslek Yüksekokulu
· Gülümbe Kampüsü Personel Yemekhanesi

Üniversitemizde yemek hizmetinin yanında yemekhanelere alternatif yeme-içme hizmeti sunan Gülümbe Kampüsü ve diğer birimlerde bulunan yüksekokullarda toplam 7 kantin bulunmaktadır

Yurt ve Barınma Olanakları
Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait, 1184 yatak kapasiteli Bilecik Yurdu (Kız), 738 yatak kapasiteli  Bilecik Halime Hatun Öğrenci Yurdu (Kız), 324 yatak kapasiteli Şeyh Edebalı Öğrenci Yurdu (Erkek), 556  yatak kapasiteli Ertuğrulgazi Öğrenci Yurdu (Erkek)  bulunmaktadır.

Şehir merkezinde de özel yurtlar ve öğrencilere yönelik hizmet veren apart daireler yer almaktadır.


Yerleşim ve Ulaşım
Kampusumuz şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerindedir. İl merkezinden kampuse sürekli ulaşım imkanı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in diğer şehirlere olan yakınlığı ve sık aralıklarla tren- otobüs imkanları da üniversitemizi tercih edecek öğrencilere ulaşım açısından kolaylık sağlamaktadır.

1 Haziran 2015 tarihi itibariyle Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya yönüne hafta içi her gün Yüksek Hızlı Tren seferleri düzenlenmektdir. YHT ile Bilecik-Ankara arası 2 Saat 6 dakika, Bilecik-İstanbul arası ise 1 saat 57 dakikadır. YHT ile Bilecik-Eskişehir arası 45 dakika, Bilecik Konya arası ise 2 saat 20 dakika sürmektedir.

Bazı İllerin Bilecik’e Uzaklıkları: Eskişehir 70 km, Kütahya 100 km, Bursa 80 km, Sakarya 100 km, Ankara 300 km, İstanbul 225 km.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02282141111
Fax: 02282141017
E-posta: genelsekreterlik@bilecik.edu.tr
Adres: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü 11210 Merkez Bilecik
Rektör: İBRAHİM TAŞ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar