Balıkesir Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Balıkesir Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Balıkesir Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Balıkesir Üniversitesi Genel Bilgileri
Balıkesir Üniversitesinin kökleri, 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebine kadar dayanır. Kurum, Mustafa Necati Bey’in Milli Eğitim Bakanlığı sırasında yapımına başlanan bugünkü binaya 1932 yılında taşınmış ve bu tarihten itibaren de Necatibey Öğretmen Okulu adını almıştır. Balıkesir Devlet Mühendislik Akademisi, Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu ile Balıkesir Meslek Yüksekokulunun 1975-1976 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesi ile bu kurumlar, 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile isim ve statü değiştirmişler ve Uludağ Üniversitesine bağlanmışlardır. Necatibey Öğretmen Okulu 1932-1982 yılları arasında Necati Eğitim Enstitüsü adıyla öğretmen yetiştirmeye devam etmiş; 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılarak, 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne alınmış; 1982 yılında da Uludağ Üniversitesine bağlanarak bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir. Aynı şekilde Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulunun ismi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirilmiş, Balıkesir Meslek Yüksekokulunun ismi ise aynı kalmıştır. Uludağ Üniversitesinin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar, sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir altyapı oluşturmuşlardır.

Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulmuş olup; 1 Ocak 1993 tarihinden itibaren tüzel kişilik kazanarak bugün 5 Enstitü, 11 Fakülte, 5 Yüksekokul, 16 Meslek Yüksekokulu, 20 Araştırma Merkezi, Rektörlüğe bağlı 3 Bölüm, 1081 öğretim elemanı ve 38.892 öğrenci ile faaliyetlerini sürdürmektedir.


Çağış Yerleşkesi

Üniversitemiz Çağış Yerleşkesi, Balıkesir - Bigadiç karayolunun 17. km'sinde Çağış ve Paşaköy sınırları içinde 5.000 dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur.

Rektörlük, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Balıkesir Meslek Yüksekokulu, Kapalı Spor Salonu, Açık Spor Tesisleri, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kongre ve Kültür Merkezi, Merkez Kütüphane, Merkezi Yemekhane, Öğrenci Yaşam Merkezi, KYK Yurtları ve Öğrenci Çarşısı Çağış Yerleşkesinde bulunmaktadır.


Ulaşım

Çağış Yerleşkesine toplu ulaşım, güvenli ve modern yolları kullanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve minibüsler ile sağlanmaktadır.

Nef Yerleşkesi

Necatibey Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mediko-Sosyal Merkezi, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Tesisleri ve Sabiha Gökçen Anaokulu NEF Şubesi Balıkesir şehir merkezinde yer alan NEF Yerleşkesinde bulunmaktadır.

Güzel Sanatlar Fakültesi de Balıkesir şehir merkezinde yer alan tarihi binasında hizmet vermektedir.


Merkez Kütüphane

Üniversitemiz merkez kütüphanesi, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesinde etkin görevi bulunan ve bu doğrultuda gerekli bilgi kaynaklarını toplayarak kullanıcıların hizmetine sunan bir bilgi merkezidir. Danışma kaynakları, kitaplar, süreli yayınlar vb. kaynaklarıyla 250 kişilik oturma alanı ve 1000 m2'lik alan içinde Rektörlük binasında hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz, birimlerimizde yer alan kütüphanelerimizden de faydalanmaktadır.

Bilgi-Teknoloji Altyapısı

Balıkesir Üniversitesi, eğitim ve öğretimde en iyi verimi alabilmek için bilgi teknolojilerinden en üst düzeyde faydalanmayı ilke edinmiştir. Bu sebeple tüm birimlerinde yer alan ve modern teknolojik özelliklere sahip bilgisayar laboratuvarlarında ders saatleri dışında öğrencilerin internete erişimleri sağlanmaktadır. Öğrencilerin ders kayıtları da internet üzerinden gerçekleşmektedir. Üniversitemiz Çağış Yerleşkesi'nde 150 mbps hızında internet hizmeti sunulmakta olup kablosuz ağlarla da öğrenciler internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmaktadır.

Banka - Lojistik - Alışveriş Hizmetleri

Çağış Yerleşkesinde farklı bankaların ATM'leri bulunmaktadır. Yerleşke içerisinde öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik süpermarket, PTT şubesi, kafeteryalar gibi farklı hizmet alanları da bulunmaktadır.

BARINMA İMKANLARI

Üniversitemiz öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Yurt-Kur’a ait kız ve erkek öğrenci yurtları ile Balıkesir Üniversitesi Vakfı Ünibal İşletmesi kız ve erkek öğrenci yurtları hizmet vermektedir.

Residorm Öğrenci Yurdu

Balıkesir Üniversitesi Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu (Kapasite 185)
Ayten-Burhan Erdayı Kız Öğrenci Yurdu (Kapasite 104)
Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) Yurtları (Kapasite 2024 Kız)
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uygulama ve Eğitim Tesisi

BESLENME OLANAKLARI

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı yemekhanelerimizde öğrenci ve personele eğitim öğretim yılı süresince öğle ve akşam yemeği olmak üzere yemek hizmeyi verilmektedir. Yemeklerimiz ana yemek alternatifli olmak üzere 4 çeşit olup ayrıca salad bar servisi sunulmaktadır.. Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için yemeklerin besin değerleri ve kalorilerine göre yemek menüleri oluşturulmaktadır. Üniversitemiz öğrencilerine en uygun ücretle yemek verilmektedir. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize ücretsiz yemek verilmektedir. Üniversitemizin merkezde ve taşrada bulunan Fakülte ve Yüksekokullarındaki personel ve öğrenciler için yemek fiyatları aşağıdaki şekildedir:

Öğrenci : 2,00 TL.

İdari Personelden 1100'e kadar (1100 dahil)ek göstergeli bulunanlar : 4,50 TL.
2200'e kadar (2200 dahil) ek göstergeliler (Ens./YO Sek., Şube Md, Tek. Per.) : 5,00 TL.
Akademik Personel (Araştırma Görevlisi) : 5,00 TL.
Fakülte Sekreterleri, Daire Başk. : 5,50 TL.
Akademik Personel (Uzman, Okutman, Öğretim Görevlisi) : 5,50 TL.
Akademik Personel (Yrd. Doç. Dr.) : 5,50 TL.
Akademik Personel (Prof. Dr., Doç. Dr.) : 6,00 TL.
Misafir : 9,50 TL.

Üniversitemiz fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenci kantinleri ve kafeteryaları bulunmaktadır.


BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
Balıkesir Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 266 6121400
Fax: 02666121412
Web: www.balikesir.edu.tr
E-posta: bau@balikesir.edu.tr
Adres: Çağış Yerleşkesi. Bigadiç Yolu 17. Km. BALIKESİR
Rektör: KERİM ÖZDEMİR

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar