Ardahan Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Ardahan Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Ardahan Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ardahan Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Ardahan Üniversitesi; 5765 Sayılı, "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 22 Mayıs 2008 tarihinde Abdullah Gül tarafından onaylanan üniversitedir. Ardahan ilinde bulunmaktadır.

Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü il merkezine 5 km mesafededir.

Ardahan Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  8.436
Öğretim Elemanı Sayısı:  312

Akademik Birimler
Fakülteler
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi

Yüksekokullar
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Meslek Yüksek Okulları
Ardahan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Ardahan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Çıldır Meslek Yüksekokulu
Göle Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Enstitüler
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü

Ardahan İli Hakkında Kısa Bilgi
Ardahan ili, 27 Mayıs 1992'de çıkarılan yasayla, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. ili olarak kurulmuştur. Ardahan Kalesi'nde yapılan araştırmalar, yörede Eski Tunç Çağı'na ait kalıntıları ortaya koymaktadır. Eski adı Artan’dır. Ardahan Kalesi uzun yıllar, Osmanlı topraklarını Kafkasya yönünden gelen saldırılara karşı korumuştur. 1878 Ayastefanos Antlaşması ile Rusya’ya verilen yöre, 1918 Brest-Litovsk Antlaşması’yla geri alınmıştır. Yerleşim, 26 Nisan 1919’da Gürcülerin işgaline uğramış, 23 Şubat 1921’de Türkiye topraklarına katılmıştır.

Ulu Önder Atatürk’ün Damal Dağları’na düşen silueti ilk kez 1952 yılında Damal’a bağlı Yukarı Gündeş köyünden Adıgüzel Kırmızıgül isimli vatandaş tarafından görülmüştür. Daha sonra fotoğrafçı Erdoğan Kumru tarafından siluetin fotoğrafları çekilerek negatifleri ile birlikte Genel Kurmay Başkanlığı’na gönderilmiştir. Resmileşen bu fotoğraflar ilk kez Anıtkabir’de sergilenmiştir. Her yıl Haziran ayının 15 ile Temmuz ayının 15’ine kadar saat 18’den itibaren Karadağ sırtlarında Atatürk’ün bu silueti net olarak yaklaşık 20 dakika izlenmektedir.

Kara ve havayolu ile ulaşım mümkündür. İlçeleri; Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof.

İklim
Karasal iklime hâkim olup kışları uzun, sert ve kar yağışlı, yazları ise kısa ve serindir. Yalnızca etrafı dağlarla çevrili olan ve ortalama 900 m. yükseklikte bulunan Posof ilçesi mikroklimatik iklim koşullarına sahip olup, kışları yumuşak ve yağışlı, yazları ise sıcak geçmektedir.

ARÜ’de Yaşam
Ardahan Üniversitesi sosyal, kültürel ve sportif anlamda birçok alanda faaliyet göstererek üniversite yaşamını durağan bir yapıdan uzaklaştırmak; üniversitenin hareketli ve dinamik bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Ardahan Üniversitesi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle bölgeye de büyük bir canlılık getirmektedir.

Öğrencilerimizin ders dışındaki etkinliklere aktif olarak katılmalarını sağlamak, sanatsal ve kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla her akademik dönemde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda her ay yerli ve yabancı sanatçılarla gerçekleştirilen konserler, fotoğrafçılık, tiyatro, öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projeleri, derneklerin düzenledikleri etkinlikler, halk oyunları ve çeşitli kurslar üniversite yaşamına renklilik katmaktadır.

Ardahan Üniversitesi Gençlik ve Eğitim Merkezi Derneği (ARÜGEM), yaptığı çalışmalarla bölge coğrafyasının yapısına katkıda bulunmak; bunun yanı sıra yerel halk ile üniversite arasında bir köprü vazifesi görerek üniversitenin sosyal sorumluluk bilincini geleceğe taşımayı hedeflemektedir. Bu kapsamda akademik yıl içerisinde çeşitli etkinlikler organize edilmektedir.

Tiyatro topluluğu yıl içerisinde hazırlanan oyunları hem üniversite içinde hem de ulusal ve uluslararası festivallerde sergileme fırsatı bulmaktadır. ARÜ Tiyatro topluluğunun "Cüneyt Gökçer II. Uluslararası Tiyatro Festivali"ne katılarak festivalden ödülle dönmesi bunun göstergesidir.Geleneksel hale gelen bahar şenlikleri, zorlu geçen bir yılın ardından öğrencilerin stres atmalarını, gönüllerince eğlenmelerini sağlamaktadır.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2016-2017 İÇİN TIKLAYIN

Ardahan Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 04782117575
Fax: 04782117509
E-posta: ard@ardahan.edu.tr
Adres: Ardahan Üniversitesi Yenisey Kampüsü, Rektörlük Hizmet Binası, Çamlıçatak Mevkii, 75000, Merkez/Ardahan
Rektör: GÜRKAN DOĞAN

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar