Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İbrahim Çeçen Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Eski adıyla Ağrı Dağı Üniversitesi, Ağrı ili sınırları içerisinde merkez ilçe kampüsünde yer alır. Üniversite daha önce Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Ağrı Eğitim Fakültesi iken 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" gereği Ağrı Dağı Üniversitesi adıyla üniversite düzeyine çıkarılmış, 2007 yılında Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Daha sonra Üniversitenin ve Kampüsün tüm yapılanması ve yapımını üstlenen iş adamı İbrahim Çeçen ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik arasında yapılan bir protokol ile Üniversitenin Ağrı Dağı Üniversitesi olan adı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak kabul edilmiştir.

Kendisine bağlı meslek yüksek okulu ve diğer akademik yapı eklemeleri için imar çalışmaları ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Özellikle ile bağlı ilçelerde meslek yüksek okulları açılması yönünde karar alınmış ve uygulama başlatılmıştır. Tek olan kampüsün genişletilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir. Kampüsün yeri olarak Ağrı Şeker Fabrikası'nın eski kampüsü seçilmiştir. İnşaat bitmiş bulunmaktadır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Sayısı: 20.832
Öğretim Elemanı Sayısı: 391

Barınma İmkanları
Üniversitemiz, öğrencilerimizin en iyi çalışma, beslenme ve barınma imkanlarına sahip olmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermektedir. Kampüsümüz içerisinde ve dışında bulunan tüm yurtlar yaklaşık 4000 bin öğrenci kapasitelidir. Özel teşebbüs tarafından yapılan ve faaliyette olan yurtların yanı sıra, TOKİ tarafından inşa edilen 750 kişilik yurt binaları da yakın zamanda hizmete girecektir. Öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek standartlarda tasarlanmış olan yurtlar, öğrencilerin rahatlığı ve huzuru için gereksinim duyulan her türlü olanağa sahiptir.

Beslenme Olanakları
Merkezi Yemekhane, Sağlık Yüksekokulu ve Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu olmak üzere 3 yemekhanemiz vardır.

Yemekhane ücretlerine esaslı bir düzenleme getirildi. Akademik ve idari personel kısmı misafir ağırlanabilecek duruma getirildi. Hizmet kalite ve esnafımızın geliştirilmesi için her türlü imkan seferber edilecektir. Yemekhanemizde aynı anda 500 öğrenci yemek yiyebilmektedir.

Burslar
Üniversitede eğitim-öğretim görmekte olan öğrenciler; devletçe sağlanan burs olanaklarından yararlanma hakkına sahiptir. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık tarafından her yıl isteyen öğrencilere kredi ve burs verilmektedir. Ayrıca İbrahim Çeçen Vakfı, LYS'de ilk 5 bine girip üniversitemizi tercih eden öğrencilere aylık 240 ila 720 lira arasında karşılıksız burs ile dizüstü bilgisayar vermektedir.


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 04722162008
Fax: 04722151182
E-posta: gensek@agri.edu.tr
Adres: Erzurum yolu 4 km 04100
Rektör: İrfan ASLAN

İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar