Doğru Üniversite Seçimi Nasıl Yapılır?


Üniversite seçiminde doğru tercih yapmak çok önemli bir konudur. Doğru tercih yapılmaması halinde gençlik yıllarının en verimli ve en güzel yılları adeta işkence halini alabilir. Ama doğru tercih yapılması halinde ise okul hayatı hem çok verimli hem de çok eğlenceli bir hâl alacaktır. Peki nasıl yapılır bu nokta atışı tercihler. Doğru tercih yapmak için olmazsa olmazları maddeler halinde sıralamaya çalıştık, umarım siz değerli üniversite adayları için faydalı bir yazı olur.

Mutlaka aileniz ile istişare yapın. Herkes memnun olsun tercihinizden.
En önemlisi diyeceğimiz madde olarak; kesinlikle istediğiniz ve sevdiğiniz bölüm olsun (başkalarının size dayattığı değil).
Okumak istediğiniz üniversitenin bulunduğu şehir bütçenize uygun olsun.
Rehber öğretmeninizden bilgi ve tavsiyeler alın.
Daha önce o üniversitede okumuş eş dost akraba varsa mutlaka bilgi alın. Yoksa bile okumuş birilerine bir şekilde mutlaka ulaşın ve bilgi alın. İnternet üzerinde forumlar işinizi görecektir.
Bölüm hocalarına ulaşıp bilgi alın. Üniversitelerin internet sitelerinde öğretim görevlileri isimlerine ve e-postalarına ulaşabilir, iletişime geçebilirsiniz.
Üniversitenin bulunduğu şehri ve üniversiteyi önceden gidip görme imkânınız varsa mutlaka ziyarette bulunun.
Eğer sosyal bir kişiliğe sahipseniz hem üniversitenin bulunduğu şehrin özelliklerini ve üniversitenin sahip olduğu sosyal aktivite imkanlarını araştırın.

Yukarıda maddeler halinde doğru Üniversite seçiminin nasıl olacağının anlatımını yapmaya çalıştık, eğer eksik veya sizin de eklemek istediğiniz hususlar olursa aşağıda bulunan yorum formundan görüş veya sorularınızı çekinmeden yazabilirsiniz. Taban-puani.com rehberlik ekibi olarak hepinize üniversite hayatında başarılar diliyor ve en doğru tercihi yapmanızı ümit ediyoruz.

Yorumlar