Özel Üniversite Ücretleri 2017-2018

Vakıf üniversitesi veya halk dilinde özel üniversite olarak tabir edilen eğitim kurumlarında bildiğiniz gibi eğitim ücrete tabi oluyor. Özel üniversitelerde okumak için hatırı sayılır bir meblağ ödemeniz gerekmekte ne yazık ki. Aşağıda hazırladığımız listede istediğiniz üniversitenin ismine tıklayarak eğitim öğretim ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Ödemeler Nasıl Yapılıyor ve Ortalama Fiyatlar Ne Kadardır?
Ücretler yıllık fiyatlardır, bu ücretler 2 taksit halinde yarıyıl başlarında tahsil edilmektedir. Örneğin; Hukuk Fakültesi ücreti 27.000 lira isteniyorsa bu ücreti her yıl yarıyıl başlarında 2 taksit olarak ödeyeceğiniz anlamına geliyor. Toplam olarak hesap edeceksek; 27.000 x 5 = 135.000 lira eder. (5 ile çarpmanın sebebi Hukuk Fakültesi 5 yıl okunuyor). Okuyacağınız bölüm lisans değil ön lisans programı olacaksa daha ekonomik bir fiyata çekilebilir. 

Tabi yukarıdaki örnekte verilen fiyat, ücretli seçeneğinin meblağı. Eğer Tam burslu okursanız ücretsiz okuma fırsatı sunuluyor ama belli bir ortalamanın altına düşmeniz halinde ücretliye çevrilebilir. Yine %25 - 50 -75 Burslu okuma gibi seçeneklerde var. Verilen bursun yüzdesi ne kadar yüksek olursa ödeyeceğiniz ücrette bir o kadar düşüyor. Peki burslu okuyup okumama neye göre belirleniyor diye soracaksanız eğer; burslu okuma sizin YGS-LYS sınavlarından aldığınız puanlara göre belirleniyor. Ayrılan kontenjana göre en yüksek puandan en düşük puana göre öğrenciler yerleştiriliyor.

Özel Üniversitelere Kayıt Başvurusu Nasıl Yapılır?
Özel üniversiteler için kayıt başvurusu tıpkı devlet üniversitelerinde olduğu gibi E-Devlet Kapısından e-kayıt yapabilirsiniz.

ÖZEL ÜNİVERSİTE ÜCRETLERİ 2017-2018

2017-2018 ÖZEL ÜNİVERSİTE FİYATLARI HAKKINDA SORU VEYA YORUMLARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Yorumlar