İbn Haldun Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2017-2018


İbn Haldun Üniversitesinde 2017-2018 Akademik Yılı için belirlenmiş olan yıllık öğrenim ücreti KDV dahil;
Hukuk ve Psikoloji Lisans Programları için 45.000 TL,
Diğer lisans programları ile İngilizce Hazırlık Programı için 40.000 TL’dir.
Ancak 2017-2018 Akademik Yılında İbn Haldun Üniversitesine yerleşip kayıt yaptıran tüm lisans öğrencileri tam burslu olacağından öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ
İbn Haldun Üniversitesi, verdiği eğitimin kalitesi ve yürüttüğü araştırma projeleri ile Türkiye’de ve dünyada bir “araştırma üniversitesi” olarak öne çıkmayı hedeflemektedir. İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) TÜRGEV tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 2015 yılında açılmış olup, 2017-2018 Eğitim yılında öğrenci kabul ederek eğitime Başakşehir’deki Güney Kampüsünde başlayacaktır. Kuzey kampüs, İbn Haldun Külliyesi, Osmanlı medrese mimarisi örnek alınarak Başakşehir’de Fatih Terim Stadı’na yakın bir konumda inşa edilecektir.

Öğrencilerinin %75’inin lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) öğrencisi olması planlanmaktadır.
İHÜ bünyesinde aşağıdaki fakülteleri barındıracaktır:

Hukuk Fakültesi
İslami İlimler Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Eğitim Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yönetim Bilimleri Fakültesinin kurulması için hazırlıklar devam etmektedir.

İHÜ’de eğitim dilleri; Türkçe, Arapça ve İngilizce’dir. Bu dillerin öğrenilmesi zorunlu tutulacaktır. Bunun dışında, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Fransızca gibi Batı dillerinin yanında Çince ve Malayca gibi Doğu dilleri de seçmeli olarak öğretilecektir.

İHÜ öğrencilerinin % 35’i Türk vatandaşı olmayan yabancı öğrencilerden oluşacaktır. Yabancı öğrencilere zorunlu Türkçe hazırlık eğitimi verilecektir.

İlk yıl tüm öğrencilerimiz tam burslu olarak kabul edilecektir ve kendilerine yurt imkanı sunulacaktır. Derece yapan öğrencilere başarılarına göre ek burslar sunulacaktır. Başarılı öğrencilerimize, başarı derecelerine göre, Londra, New York ve Malezya’da İngilizce dil eğitimi ve akademik eğitim imkanları sunulacaktır.

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ VE ÜCRETLERİ HAKKINDA YORUM VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDAKİ YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar