Şırnak Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Şırnak Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Şırnak Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Şırnak Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Şırnak Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarihinde, 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu’nun Ek 101. Maddesi uyarınca kurulmuştur. Aynı yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130. ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Prof. Dr. Ali AKMAZ’ı Üniversitemize Kurucu Rektör olarak atamıştır. Rektörlük süresi 2012 yılında dolan Prof. Dr. Ali AKMAZ, Üniversitemizde ilk kez yapılan Rektörlük Seçiminde en fazla oyu almış ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL tarafından Eylül 2012’de ikinci kez Rektör olarak atanmıştır.

Kurucu Rektör Prof.Dr. Ali AKMAZ'ın 2015 yılı Şubat ayında Rektörlükten ayrılmasından sonra, yapılan Rektörlük Seçiminde en fazla oyu alan Prof.Dr. Mehmet Nuri NAS, 18 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Rektör olarak atanmıştır.

Kuruluşumuzdan bu yana her geçen gün büyük bir azim ve gayretle çalışmalarımıza devam ederek başarı grafiğimizi yükseltmekteyiz. Şırnak Üniversitesi olarak kuruluş aşamasında dört akademik, bir idari personel ve bir geçici personelle başladığımız yolumuza, 255 akademik personel, 184 idari personel, 73 geçici hizmetli personel ve 3108 öğrencisiyle devam ederek büyük bir aile olmanın haklı bir gururunu yaşamaktayız.

Fiziki imkansızlıklara rağmen Üniversitemizi bilim yuvası yapma çabamızdan hiçbir zaman taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizde dört Meslek Yüksek Okulu, iki Yüksek Okul, dört Fakülte, iki Enstitü ve Rektörlüğümüze bağlı üç Bölüm ile 70 açık bölümümüz mevcuttur. Açık olan 70 bölümün 34’ünde fiilen eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Şırnak Üniversitesi Öğrenci Sayısı:  6.869
Öğretim Elemanı Sayısı:  254

Şırnak Üniversitesi'ni Tercih Etmeniz İçin Sebepler
Diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir,
Değişim Programları (ERASMUS, FARABİ, MEVLANA) ile yurt dışında eğitim imkanı sunar,
Mezun olan öğrencilerimize uluslararası geçerliliğe sahip Diploma Eki verilmektedir,
Her alanda nitelikli akademik kadroya sahiptir,
Modern binalar, kütüphaneler, kültür merkezleri, laboratuarlar, internet imkanları, spor tesisleri, sosyal tesisler, çarşı ve akla gelebilecek tüm ihtiyaçlar düşünülerek tasarlanan yeni yerleşkelerde öğrencilerimize kaliteli eğitim hizmeti verilecektir,
Karayolu ve Havayolu ulaşım imkanları ile her yere çok yakın bir üniversitedir,
İlimiz asayiş bakımından Türkiye’nin en huzurlu illerindendir,
Öğrencilerine yarı zamanlı çalışma imkanı sunar,
Akademik Birimler ve Öğrenci Kulüplerinin düzenlediği etkinlikler öğrencilerimizin sosyal hayatlarını zenginleştirmekte, öğrencilerimizin düzenlediği etkinlikler Üniversitemiz tarafından desteklenmektedir,
Yapılan protokollerle başta Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere, diğer kamu kurumu tesis ve imkânlarından öğrencilerimiz de faydalanabilmektedir,
Tarihi bir dokuya sahip olan ilimizin en büyük zenginliği son derece misafirperver halkıdır,
Hz. Nuh’un Türbesi, Hz. Nuh’un Gemisi’nin yer aldığı Cudi Dağı, Dicle Nehri, doğal güzellikler, kültürel zenginlikler..

Eğitim ve Araştırma İmkanları
Üniversitemizin yaptığı ulusal ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde öğrencilerimiz, öğrenci değişim programlarıyla yurt içi ve yurt dışı üniversitelerinde öğrenim ve staj imkanına sahiptir. Farabi Değişim Programı çerçevesinde 23 üniversiteyle anlaşması bulunan Üniversitemizin Erasmus Değişim Programıyla ise 11 üniversiteyle anlaşması bulunmaktadır.

Şu anda kütüphanemiz öğrencilerimize 25123 kitap, 24 dergi, 2.000.000 elektronik kitap,25131 elektronik dergi ve 23000 sesli kitapla hizmet vermektedir. Kampusumuzun bitmesiyle açılacak olan merkezi kütüphane de öğrencilerimizin araştırma ve eğitim hayatına katkı sunacaktır.

Yurt ve Barınma İmkanları
Üniversitemiz her geçen gün eğitim kalitesini yükseltmenin yanı sıra, öğrencilerimize daha iyi barınma olanakları sunmayı da hedeflemektedir. Bu çerçevede fiziki durumu, kapasitesi ve eğitim birimlerimize ulaşım imkanları göz önünde bulundurularak, belirlenen bazı binaların Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanıp, yurt yapılması sağlanmıştır. Bugün itibarıyla, Şırnak il merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 450 kişilik kız ve 450 kişilik erkek öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Yine Şırnak il merkezinde öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çok sayıda özel öğrenci yurdu, kamu kurumlarına ait misafirhaneler, oteller, Apart daireler ve uygun koşullarda kiralanabilecek özel daireler vardır. Bugüne kadar gerek Şırnak il merkezinde gerekse ilçelerde eğitim gören öğrencilerimizin hiç biri barınma konusunda çok ciddi sıkıntılarla karşılaşmamıştır.

Bütün bunlarla birlikte, Üniversitemizin hızla artan öğrenci kapasitesi de dikkate alınarak, Kampüs Alanı içinde çok sayıda kız ve erkek öğrencimizin barınabileceği yurtların yapımına öncelik verilmiş, planlanan yeni yurtların inşaat çalışmaları başlatılmıştır.

Beslenme Olanakları ve Sağlık Hizmetleri
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde öğrencilerimize yönelik yürütülen beslenme ve sağlık hizmetleri üniversitemizin kuruluşundan bu yana devam etmektedir. Eğitim birimlerimizin hepsinde öğrencilerimizin hijyenik koşullarda yemeklerini yiyebileceği yemekhanelerimiz mevcuttur. Yemekler her yıl ihale usulüyle belirlenen koşullarda özel firmalar tarafından hazırlanarak, öğrencilerimize ve personelimize servis yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz ilimiz ve ilçelerimizdeki kamuya ait sağlık kurumlarının sunduğu tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Ayrıca ilimiz ve ilçelerimizde sağlık hizmeti sunan özel kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunun yanı sıra Üniversitemiz bünyesinde çalışan Psikologumuz öğrencilerimize ve personelimizde danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Burs ve Sosyal İmkanlar
Şırnak’ın gelişimine, ekonomik ve sosyal yaşantısına katkı sunacak olan öğrencilerimiz, çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca desteklenmektedir. Üniversitemiz öğrencilerine devamlı burs imkanı sağlayan Şırnak Valiliği ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra diğer meslek kuruluşlarınca da yarı zamanlı burs imkanı sağlanmaktadır.

Öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim ortamı ve sosyal imkanlar sunmak amacıyla yapılan kampus alanımız içinde bulunacak olan,

•       Merkezi Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi
•       Mediko - Sosyal Tesisleri
•       Merkezi Kafeterya
•       Misafirhane ve Sosyal Tesisler
•       500 Kişilik Kapalı Spor Salonu
•       Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile öğrencilerimiz alacakları eğitimin yanı sıra çoğu üniversitede bulunmayan imkanlarla sosyal hayatlarında da Şırnak Üniversitesi’nin farkını hissedecekler.

Sosyal ve Kültürel Yaşam
Bahar şenliklerimiz içinde yer alan sportif, kültürel ve eğlenceli organizasyonlarla öğrencilerimiz hoşça vakit geçirmektedir. Ayrıca öğrenci kulüplerimizin aktiviteleriyle de öğrencilerimizin sosyal hayatları zenginleştirilmektedir. Bu durum öğrencilerimizin derslerinde de daha başarılı olmasını sağlamaktadır.

Kültürel alanda Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen ve SODES kapsamında uygulanan Sırtımda Sahnem Köy Köy Geziyorum Tiyatro Projesi büyük ilgi görerek bölge halkının takdirini kazanmıştır.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Bahar ve Spor Şenlikleri ile öğrencilerimizin spor yapmaları, eğlenmeleri, kendi aralarında kaynaşmaları sağlanmakta; şenlikler kapsamında halka açık olarak gerçekleştirilen konser, tiyatro, sergi, sempozyum gibi etkinliklerle Üniversitemizin bölge halkıyla bütünleşmesi hedeflenmektedir.
Şırnak Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 04862168241 1103
Fax: 04862163285
E-posta: posta@sirnak.edu.tr
Adres: Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü Cumhuriyet Mah. Eski Hastane Karşısı İl Özel İdare Binası Kat:1
Rektör: MEHMET NURİ NAS

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar