Piri Reis Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Piri Reis Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Piri Reis Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Piri Reis Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Piri Reis Üniversitesi veya Piri Reis Denizcilik Üniversitesi, 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir. Kampüs, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yer almaktadır.

Piri Reis Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Denizcilik Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi

Denizcilik Meslek Yüksekokulu

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü
Ulaştırma Hizmetleri Bölümü
Elektronik ve Otomasyon Bölümü

Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü

Üniversiteye Kabul

LYS'nin MF4 puan türüne göre öğrenci alan üniversitede Denizcilik Fakültesine girmek için Gemiadamı Olur Sağlık Belgesi almak zorunludur. Bunun dışında yine Denizcilik Fakültesine giren öğrenciler bedeni yeterlilik ve sözlü mülakat aşamalarını da aşmak zorundadırlar.

Yeşil Kampüs

Dünya denizcilik eğitimi uluslar arası MARPOL/SOLAS gibi kurallar gereği çevre,deniz kirliliği gibi konulara azami önem vermektedir.Bu kurallar bu aşamada denizcilik fakültelerimizde kitaptan,teorik olarak öğretilmektedir. Piri Reis Üniversitesi 2013 yılından itibaren Türkiye’nin ilk ve tek çevre duyarlı Yeşil Kampüsünü hizmete sunarak bu eğitimi uluslar arası akreditasyonu ile öğrenciye yaşatarak vermeye başlamıştır.

Öğrenci Kulüpleri

Piri Reis Üniversitesi öğrenci kulüpleri çalışmaları Rektörlüğe bağlı Öğrenci Kulüpleri Koordinasyon Kurulu tarafından yürütülmektedir. Piri Reis Üniversitesi, Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini amaçlamakta ve bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Üniversite eğitiminin ayrılmaz bir parçası olan öğrenci kulüpleri, kendi ilgi alanlarında faaliyette bulunurken paylaşmayı, kendi kararlarını oluşturmayı, sorumluluk alarak çalışma alışkanlığını kazandırıyor. Yeni kampüsümüzde varolan kulüpler dışında öğrencilerin kendi özel ilgi alanlarına göre yeni kulüpler kurmaları teşvik ediliyor.

Piri Reis Üniversitesi’nde Spor

Piri Reis Üniversitesi, sporun birçok branşında faaliyet göstermektedir. Üniversitemizdeki spor çalışmaları öğrencilerin, beceri ve yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediği gibi kaliteli zaman geçirmelerini, eğitim-öğretim ve kültürel faliyetleri dışındaki fiziksel yeteneklerini geliştirip, beden sağlığı gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçlar.

Spor çalışmaları üniversitemizde, branşlarında uzman antrenörler tarafından üç ayrı alanda gerçekleştirilir:


• Üniversite takımları çalışmaları

• Serbest çalışmalar
• Üniversitelerarası organizasyonlar

Takımların oluşturulması, spor organizasyonlarına katılma ve organizasyon düzenleme konusunda üniversitemiz gerekli altyapı ve teknik donanıma sahiptir. Bu altyapı ve teknik desteklerin dışında en önemli teşvik sportif faaliyetlere katılan öğrencilerimizin başarı derecelerine göre spor bursu ile destek almalarıdır.


PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYIN
Piri Reis Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02165810050
Fax: 02165810051
Web: www.pirireis.edu.tr
E-posta: bilgi@pirireis.edu.tr
Adres: Postane Mahallesi, Eflatun Sk. No:8, 34940 Tuzla/İSTANBUL
Rektör: ORAL ERDOĞAN

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar