Okan Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Okan Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Okan Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Okan Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Okan Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla Akfırat'ta bulunan bir vakıf üniversitesidir. 1999 yılında kurulmuştur ve 2003-2004 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

İstanbul’daki Tuzla, Mecidiyeköy, Kadıköy kampüslerinde 23 bini aşkın öğrenciyi kaliteli eğitimle buluşturan Okan Üniversitesi dördüncü kampüsünü Beyoğlu’nda, beşinci kampüsünü Bahçelievler’de açarak Avrupa Yakası’nda büyümeye devam etti. Okan Üniversitesi Beyoğlu Kampüsü Yüksek Lisans, Doktora programları ve Sürekli Eğitim sertifika programları ile eğitim veriyor. 20 derslik ile hizmet veren Okan Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde ise Yüksek Lisans, Doktora programları ve Meslek Yüksekokulu programları yer alıyor.


Okan Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Mühendislik Mimarlık Fakültesi
Tıp Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Meslek Yüksek Okulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Rektörlüğe Bağlı Bölümler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
Türk Dili Bölümü

Eğitim Merkezleri

Konfüçyus Enstitüsü
Mutfak Sanatları Merkezi
Rus Kültür Merkezi
Sürekli Eğitim Merkezi (OKSEM)
Yabancı Dil Sınav Merkezleri

KAMPÜSTE YAŞAM

Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 dakika mesafede yer alan Tuzla Kampüsünün yanı sıra Kadıköy, Bahçelievler, Beyoğlu ve Mecidiyeköy’de de kampüsleri bulunuyor. 250 dönümlük geniş bir alana yayılan Tuzla’daki modern kampüsü, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Son teknoloji kullanılarak yapılandırılan kütüphane ve derslikler, bilgisayar, elektronik, inşaat ve tıp laboratuvarları, Hukuk Fakültesi’ndeki uygulamalı dersler için mahkeme salonu, 100 öğrencinin aynı anda eğitim görebildiği gastronomi uygulama mutfağı O’Mutfak gibi zengin altyapı özellikleri yer alıyor.

Kampüsteki Okan Yaşam Merkezi adı üstünde gerçek bir sosyal yaşam alanı. Restoranlar, kafeteryalar, dükkanlar, sinema ve oyun salonu gibi olanakların yer aldığı yaşam merkezinin yanı sıra yarı-olimpik yüzme havuzu, kapalı basketbol sahası, jimnastik salonu, fitness, squash ve aerobik salonlarını içeren bir Spor Merkezi,  açık basketbol, tenis ve futbol sahaları da mevcut.


Üniversitenin ring servisleri, kampüsü, Kadıköy ve Taksim gibi merkezi noktalara bağlarken, toplu taşıma araçlarıyla da Kadıköy, Kurtköy, Kartal metro istasyonu gibi pek çok noktaya seferler düzenleniyor. 24 saat sağlık hizmetleri ve kesintisiz internet gibi hizmetler bulunuyor.


İkisi kız, ikisi erkek öğrenciler için olmak üzere toplam 1500 öğrenci kapasiteli 5 adet yurt binası tüm fakültelere yürüme mesafesinde. Son teknolojiyle donatılmış yurtlarda öğrenciler 1, 2 ya da 4 kişilik odalarda kalabiliyor. Buzdolabı, çalışma masası, kablosuz internet altyapısı, telefon, televizyon bağlantısı gibi imkanların bulunduğu odalara 24 saat sıcak su hizmeti var. Yemekhanelerde günde üç öğün yemek veriliyor. Öğrenciler ayrıca süpermarket, restoran, kafe ve mağazalardan da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.


OKAN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYIN
Okan Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0216 677 16 30
Fax: 0 216 677 16 47
Web: www.okan.edu.tr
E-posta: www.okan@okan.edu.tr
Adres: Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü 34959 Tuzla / İSTANBUL
Rektör: AYŞE ŞULE KUT

OKAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar