Nişantaşı Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Nişantaşı Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Nişantaşı Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Nişantaşı Meslek Yüksekokulu” olarak temelleri atılmış olup, 09.09.2009 tarih ve 24480 sayılı kuruluş kararının 17.09.2009 tarih ve 27352 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla meslek yüksekokul olarak yükseköğretim sistemine katılmış, 10.10.2010 tarihinde de ön lisans eğitim-öğretimine başlamış bir vakıf yükseköğretim kurumudur. Nişantaşı Üniversitesi 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ek Madde 146’daki Kuruluş Kanunu ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü üzerinden kamu tüzel kişiliğini kazanmış, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu da Nişantaşı Üniversitesi’ne devrolmuştur. Üniversite, 2013-2014 akademik yılında İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 13, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 5 ve Sanat-Tasarım Fakültesinde 5 olmak üzere toplam 23 bölüm ile eğitim hizmet vermiştir. Bu bölümlerde ikinci öğretim bulunmamaktadır. 2013-2014 akademik yılında, sadece Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji (Türkçe) ve Psikoloji (İngilizce) lisans programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı bulunmuştur. Nişantaşı Meslek Yüksekokulunda 2013-2014 akademik yılında 30’u ikinci öğretim olmak üzere toplam 66 programda eğitim verilmiştir. Ayrıca Dış Ticaret, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, Lojistik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Uçak Teknolojisi programlarında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı bulunmaktadır. Programlarda eğitim dili genel olarak Türkçedir.

2014-2015 akademik yılında, bölüm sayısı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 19, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde 5, Sanat-Tasarım Fakültesinde 6, Nişantaşı Meslek Yüksekokulunda ise program sayısı 78 olmuştur. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsünde Psikoloji (Tezli), Tekstil ve Moda Tasarımı (Tezsiz), İşletme Yönetimi (Tezli/Tezsiz) ve Uluslararasi Finansal Raporlama ve Denetim (Tezsiz) Anabilim Dallarında Yüksek Lisans programları açılmıştır.


Bir kent üniversitesi olarak planlanan Üniversitenin; OSMANBEY ve BAYRAMPAŞA Yerleşkelerine ilave olarak Eylül 2014 itibariyle SADABAT Yerleşkesi (Kağıthane) de açılmıştır. Rektörlük, Fakülteler, MYO sağlık dışı programları ve Hazırlık Sınıfları SADABAT Yerleşkesinde, MYO sağlık programları BAYRAMPAŞA Yerleşkesinde, Sürekli Eğitim Merkezi ile Enstitüler ise OSMANBEY Yerleşkesinde yer almaktadır.


Nişantaşı Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Mühendislik Mimarlık Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Sivil Havacılık Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
Hazırlık Okulu

Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü

YERLEŞKELER

Sadabad Yerleşkesi
26,000 m² üzerine kurulu ve kapalı alanı 6,613 m² olan Sadabad kampüsü, merkez kampüs statüsündedir. Mütevelli Heyet ve Rektörlük Ofisleri’nin bulunduğu kampüste bir modern konferans salonu, e-kütüphane, personel ve öğrencilere yönelik kafeteryalar, idari ve akademik ofisler ve sosyal aktivite için açık alanlar mevcuttur. Bunların yanı sıra sağlık programları için 4 atölye, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğrencileri için 2 atölye, Sanat Tasarım Fakültesi öğrencilerinin kullanabilecekleri 2 atölye,  TV-Radyo stüdyoları ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kullanımına ayrılmış Gastroditoryum bulunmaktadır.

Osmanbey Yerleşkesi

Üniversitenin ilk kampüsü olan Osmanbey Kampüsü İstanbul'un merkezinde Pangaltı Ergenekon Caddesi’nde yer almaktadır.

Kapalı alanı toplam 3.866 m2 olan Osmanbey Yerleşkesi’nde hem birinci öğretimde, hem de ikinci öğretimde kullanılan 14 Derslik, 2 Amfi, Moda Tasarımı Atölyesi, Bilgisayar Laboratuvarı, Yabancı Dil Laboratuvarı, Güzellik ve Cilt Bakım Atölyesi, Çizim Atölyesi ve Kütüphane bulunmaktadır.

Sürekli Eğitim Merkezi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü (lisansüstü) programları Osmanbey kampüsünde yürütülmektedir.

Paşa Yerleşkesi

Bayrampaşa Yerleşkesi’nin toplam kapalı alanı 12.339 m2’dir. Çok sayıda sınıf ve amfinin yanı sıra laboratuvar, atölye gibi uygulama derslerinin yapılacağı fiziki alanlar, modern konferans salonu, kütüphane, personel ve öğrencilere yönelik kafeteryalar, idari ve akademik ofisler kampüste hizmet vermektedir.

Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nun Sağlık Programları ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün yükseklisans programları Bayrampaşa Kampüsü’müzde yürütülmektedir.


Premier Kampüs

17.10.2016 tarihinde hizmete giren Nişantaşı Üniversitesi Premier Kampüsü geniş, ferah, yüksek tavanlı ve aydınlık sınıfları ile beraber Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksekokulunun çizim ve tasarım stüdyolarına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Kampüs içerisinde Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencilerin uygulamalarını yapabildikleri dikiş atölyesi de yer almaktadır. Sadabad Kampüsünün hemen karşısında bulunan ve 900 metrekarelik kapalı kullanım alanı bulunan Premier Kampüsünde, hem birinci öğretimde hem de ikinci öğretimde kullanılan 7 adet tasarım ve çizim atölyesi ile beraber 1 adet moda tasarım atölyesi bulunmaktadır.  

Tarabya Yerleşkesi

Nişantaşı Üniversitesinin en yeni kampüsü olan Tarabya Kampüsü eğitim-öğretim faaliyetlerine 2016-2017 akademik yılının başında ilk öğrencilerini alarak başlamıştır. Hacıosman Metro durağına yürüme mesafesinde olan Kampüs Kompleksi içerisinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile beraber Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi öğrencileri hem teori hem de uygulama eğitimlerini aynı çatı altında alabilme imkânına kavuşmuşlardır. Kampüs içerisinde öğrencilerin teorik eğitim alabildikleri sınıfların yanı sıra uygulamalı eğitimlerini yapabildikleri; tenis kortları, fitness merkezi, çok maksatlı spor salonu, havuz ve tırmanış duvarı bulunmaktadır.

Yeme İçme

Nişantaşı Üniversitesi’nin üç kampüsünde de öğrencilerin beklenti ve ihtiyaçları çerçevesinde, tabildot ve a la carte menülere sahip yeme içme birimleri vardır. Sağlık ve hijyen açısından sürekli denetlenen bu birimler, aynı zamanda öğrencilerin sosyalleşmesi için tüm konfora sahiptirler.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ ve BURSLAR İÇİN TIKLAYIN
Nişantaşı Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0212 210 10 10
Fax: 02125652525
E-posta: genel.sekreterlik@nisantasi.edu.tr
Adres: HASBAHÇE CAD. NO.88 KAĞITHANE - İSTANBUL
Rektör: ESRA HATİPOĞLU

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar