İzmir Ekonomi Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İzmir Ekonomi Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, burs olanakları ve şartları, öğretim ücretleri, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İzmir Ekonomi Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.,

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
İzmir Ekonomi Üniversitesi ya da kısaca İEU İzmir’de 14 Nisan 2001 tarihinde resmen kurulan vakıf üniversitesi. Hem İzmir hem de Ege Bölgesinin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim dili İngilizcedir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, T.C. Anayasası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda "İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı" tarafından 14 Nisan 2001 tarih ve 24373 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 4633 sayılı Kanun ile 2 fakülte, 5 yükse kokul, 2 enstitü olarak resmen kurulmuştur. Kanunun çıktığı 14 Nisan günü de her yıl üniversitenin kuruluş tarihi olarak kutlanmaktadır.

1 Temmuz 2001 tarihinde ise üniversitenin İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Piriştina’nın önerisi üzerine Grand Plaza otelinin yerine kurulmasına karar verilmiştir. Güçlendirme ve tadilat çalışmaları sonucunda açılan üniversitede ilk yıl 288 öğrenci eğitim gördü. 22 Ekim 2001’de dersler başladı ve 26 Ekim 2001 tarihinde ise resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ilk dersiyle yapıldı.

Akademik Profil Durumu
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde toplam 8 Fakülte, 2 Yüksekokul,3 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Bu akademik birimlerde 17 ayrı programda önlisans, 38 ayrı programda lisans öğretimi, 31 ayrı programda yüksek lisans öğretimi ve 6 ayrı programda doktora öğretimi sürdürülmektedir. Eğitim dili tamamen İngilizce dir. olmasının yanı sıra Çince, Rusça, Japonca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Yunanca ve Portekizce zorunlu ikinci yabancı dil dersi olarak 4 akademik yıl / 8 dönem boyunca verilmektedir.

447 kadrolu öğretim üyesi bulunan üniversite 8400'den fazla mezun vermiştir. Bugün ise 7500'den fazla öğrenci ile eğitim vermektedir.

Lisans öğretim programlarından 7 tanesi ABD-(SUNY) New York Eyalet Üniversitesi ile müşterek yürütülen çift diploma programlarıdır.

Önlisans programları, Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Çerçeve Programına uyumlu olarak SQA (İskoç Mesleki Yeterlilikler Kurumu) ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin AB'deki 120'den fazla Üniversite ile Erasmus programı anlaşması ve 61 ülke ile 27 üniversite ile akademik işbirliği protokolü bulunmaktadır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Üniversite bünyesinde 8 fakülte bulunmaktadır. Tıp Fakültesi'nin kurululu gerçekleşmiştir. Hazırlıkların tamamlanmasını takiben öğrenci alınması planlanmaktadır.

Fen-Edebiyat Fakültesi
İşletme Fakültesi
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi
İletişim Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Enstitüler
Yüksek lisans ve doktora programları İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde yürütülmektedir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü

Yüksekokullar
Yabancı Diller Yüksek Okulu
Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu
Meslek Yüksek Okulu
Uluslararası Ortak Önlisans Diploma Programı
Adalet Meslek Yüksek Okulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Kampüs - Yerleşke
Üniversitenin ana kampüsüdür. Balçova'da Teleferik'in alt kısmında yer alır. İzmir körfezi manzarası eşliğinde, dağın eteklerindeki ormanlık alana komşu kampüste Rektörlük, tüm fakülteler, idari yönetim ve personel, Açık Hava Gösteri Merkezi, Konferans Salonu ve Sergi Alanları, Öğrenci Yurdu yer almaktadır.

Kampüs alanı içinde çeşitli aktivitelerin yapılabileceği spor alanları, dans salonları ve basketbol sahaları vardır. Ayrıca Firuz Catering’e ait yemekhane ve kafeteryalar bulunmaktadır. Yurt binası da kampüs içindedir. Yine bu alanda, öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşılayabileceği alan bulunmaktadır. Ana binamızda  Bio-Derm Güzellik Merkezi hizmet vermektedir

Var olan binalardaki diğer alanlar, çeşitli kapasitede konferans salonları, okuma salonu ve kütüphane, mutfak, revir, kantinler ve yurt olarak listelenebilir.

Yurtlar ve Barınma Olanakları
• Yurt Binamız, Üniversite kampüsü içinde 460 öğrenci kapasitelidir. 8 katlı binamızın 4 katı kız, 4 katı erkek öğrencilere ayrılmıştır.
• Tüm kapılar kişiye özel kartlı sistem ile çalışmaktadır. Ortak kullanım alanları kamera sistemiyle sürekli izlenmektedir.
• Bir engelli odası ve tamamı 2 kişilik 230 odamızda; banyo, yatak, elbise dolabı, komedin, çalışma masası, kitaplık, buzdolabı, telefon ve internet mevcuttur.
• Tarafımızdan yastık, çarşaf, pike, battaniye, nevresim verilmekte ve odaların temizlikleri iki günde bir yapılmakta, haftada bir çarşaflar değiştirilmektedir.
• Binamız da merkezi klima sistemi mevcuttur. Isınma ve sıcak su için jeotermal enerjiden faydalanılmaktadır.
• 24 saat idareci, sorumlu resepsiyon memurları ve güvenlik elemanları görev yapmaktadır.
• Binanın içinde ortak TV salonu, Bioderm firması tarafından işletilen; kafeterya, restoran bulunmaktadır.
• Kahvaltı ve yemek hizmetleri yurt binası ve ana binadaki restoranlardan tabldot veya alakart olarak verilmektedir.
• Gündüzleri Üniversite`nin Sağlık Ofisi`nden, tatil günleri ve tüm gecelerde Üniversite yakınında bulunan tam teşekküllü polikliniklerden istifade edilmektedir. Ayrıca, yurt yerleşkesine yakın mesafede Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi bulunmaktadır.
• Kampusümüz çevresinde yürüyüş mesafesinde 5M Migros, Özdilek, Kipa hipermarketleri ile Agora, Palmiye,Ege Park alışveriş ve sinema merkezleri vardır.
• Spor için kampüs içinde basketbol sahası bulunmaktadır.
• Detaylı bilgi için web sayfamızdaki “Yurt Yönergemiz”in mutlaka okunması gerekmektedir.
• Eski öğrencilerimizin Yurt kayıtları Mayıs ayında, yeni öğrencilerimizin kayıtları Ağustos ayında yapılmaktadır.
• 2016- 2017 öğretim yılı ücreti 2 kişilik odada bir kişinin ücreti yıllık peşin KDV dahil 11.900 TL’dir.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0232 2792525
Fax: 0232 2792626
E-posta: ik@ieu.edu.tr
Adres: Sakarya Cad. No:156 35330 Balçova İZMİR
Rektör: FATMA NACİYE CAN MUĞAN

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar