İstanbul Ticaret Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İstanbul Ticaret Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Ticaret Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
İstanbul Ticaret Üniversitesi (İngilizce: Istanbul Commerce University), İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan bir vakıf üniversitesidir. Bursa'daki yüksek lisans programları haricinde, İstanbul'da 4 kampüs ve 1 koruda hizmet vermekte olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası'nın yoğun desteğine sahiptir.

Üniversitenin hedefi Türkiye ekonomisine, ticaret ve sanayi yaşamına katkı verecek nitelikli insan sermayesini yetiştirmek; bu kaynağı kullanarak teknolojik gelişmeleri izlemek, ürettiği bilgileri değişen dünyaya ve yaşadığı topluma aktarmak olarak belirlenmiştir.

Üniversite, ülke genelinde en çok tercih edilen üç vakıf üniversitesi arasındadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
İşletme Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Meslek Yüksek Okulu

Dış Ticaret
Lojistik
Bilgisayar Programcılığı
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
Hava Lojistiği (Aviation Logistics)
Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi (Ground Handing Services Management in Aviation)

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Dış Ticaret Enstitüsü

Not Sistemi

Üniversitede Amerikan harfli not sistemi uygulanmaktadır. Sınavların öngörülen medyanı 49 ve altı olan öğrenciler başarısız sayılarak F notuyla ilgili dersten kalır. 50 ve üzeri medyana sahip öğrenci ilgili derste çan eğrisine tabi tutulur.

Kampüsler

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Eminönü'nde bir, Sütlüce'de bir ve Küçükyalı'da iki kampüs; ayrıca Kadıköy'de Yurt Binası ve İTO Cemile Sultan Korusu Sosyal Tesisleri olmak üzere İstanbul'da 6 ve Bursa'da 1 binada hizmet vermektedir.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konukevi

75 yatak kapasitelidir. Öğrenci Konukevi’nden kontenjanı ölçüsünde sadece İstanbul dışından gelen erkek öğrenciler faydalanabilir. 2015-2016 öğretim yılı aylık ücreti; 540.-TL KDV  dahil (9 ay)

Kız öğrenciler, anlaşmalı Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan kız öğrenci yurtlarına yönlendirilmektedir.


Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaların yanısıra kültürel ve sosyal etkinliklere de gerekli önem verilmektedir. Bu bağlamda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde seminer, panel, sempozyumlar ve bilimsel tartışmaların yanısıra çeşitli sergi ve konserler, tiyatro, dans gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir.
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde öğrenciler, hazırladıkları sempozyum, konferans ve söyleşiler ile kendilerini ifade etme şansı bulmaktadır.
Kurucu Vakfımız'ın Kandilli Cemile Sultan Korusu Sosyal Tesisleri 'nde, öğrencilerin günlük yaşamlarına renk katacak tenis kortları, basketbol sahaları ve yüzme havuzları mevcuttur. Öğrencilerimiz, tesislerin mevcut geniş kapasiteli kafeterya ve restoranlarından hizmet alabilmektedirler. Üniversitemiz bünyesinde yapılan şenlikler dışında, spor ve kültür kulüplerimiz üniversiteler arası şenliklere de katılmaktadır.

Sportif Faaliyetler
Üniversite'nin Atıcılık, Basketbol, Dragon Boat, Futbol, Kürek, Oryantiring, Salon Futbolu, Satranç ve Voleybol takımları vardır.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 212 314 41 41
Fax: 212 320 70 11
E-posta: rektorluk@ticaret.edu.tr
Adres: Sütlüce Mahallesi, İmrahor Caddesi No: 90 34445 Beyoğlu / İSTANBUL
Rektör: NAZIM EKREN

TİCARET ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar