İstanbul Medipol Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Medipol Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Medipol Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Medipol Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından 2009 yılında İstanbul ilinde kurulan vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.

İstanbul Medipol Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Tıp Fakültesi
Uluslararası Tıp Fakültesi

Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar
Adalet Meslek Yüksek Okulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Yerleşkeler
Kavacık Kampüsü; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu Yakası ayağında, köprünün hemen çıkışında yer alan Kavacık Kampüsü, Beykoz Ormanlarına komşu merkezi konumu ile dikkat çekiyor. Kavacık Kampüsü, tenis ve basketbol sahaları, dinlenme ve sohbet alanları, geniş salonları, derslikleri ve bahçeleri ile öne çıkıyor. Medipol, hızla devam eden yeni Kavacık Kampüsü inşaatı ile de Kavacık’ı bir eğitim üssü yapmayı hedefliyor. Beykoz, 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni Kavacık Kampüsümüze ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haliç Kampüsü; Suriçinde, Haliç’in kenarında yer almaktadır. Kentin en merkezi konumuna sahip olan Kampüs, çevresindeki tarihi ve kültürel zenginlik ile öne çıkıyor. Haliç Kampüsü; modern binası, ferah lobisi ve bahçeleri ile canlı bir üniversite yaşamına ev sahipliği yapıyor. Sinema, tiyatro, müzik, gezi ve fotoğrafın da aralarında olduğu 50’ye yakın öğrenci kulübü de bu canlılığa renk katıyor.

Bağcılar Kampüsü; Öğrencilerin uygulama dersleri ve staj eğitimlerinin yapıldığı Bağcılar’daki Medipol Üniversitesi Hastanesi ise TEM Otoyolu kenarında olmasının getirdiği merkezi konumu ve dev bir eğitim kompleksi olması ile öne çıkıyor. Bünyesinde Genel, Onkoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Diş Hastanesi olarak 4 hastaneyi barındıran Medipol Üniversitesi Hastanesi, 470 yatak kapasitesi, 133 yoğun bakım ünitesi, 246 poliklinik odası ve 25 ameliyathanesi ile Medipol öğrencilerine pratik eğitim imkânı sunuyor.

Yemek Hizmetleri
Medipol Üniversitesi’nin Kavacık, Haliç ve Bağcılar Kampüslerindeki yemek hizmetleri, özel bir catering firması tarafından verilmektedir. Erkek ve kız yurtlarımızın bulunduğu Kavacık Kampüsünde sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri olmak üzere 3 öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. Yemek hizmeti, self servis ve alakart usulü uygulanmaktadır.

Kafeteryalar
Medipol Üniversitesi’nin Kavacık, Haliç ve Bağcılar Kampüslerinde çok sayıda kafe, kantin ve büfe hizmet vermektedir. Kantin ve büfelerimizde içecek, kahvaltılıklar, tost, hamburger, poğaça, börek ve simit çeşitleri sunulmaktadır. Kavacık ve Bağcılar Kampüslerinde yer alan Pol’in Kafe’ler ise şık ve modern mimarisinin yanı sıra ve leziz sunumlarıyla da öğrencilerin keyifli zamanlar geçirdikleri mekânlardır. Pol’in Kafe’lerde sıcak-soğuk içecekler, kahvaltı ve yemek menüleri ile pasta çeşitleri gibi sunumlar yer almaktadır.

Kütüphane
İstanbul Medipol Üniversitesi Kütüphanesi'nin amacı eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini desteklemek, her türlü yazılı, basılı ve elektronik bilgi ve belge ihtiyacına cevap vermek, akademik ve idari personele, öğrencilere ve diğer araştırmacılara teknolojiyi en iyi şekilde kullanılmasına olanak tanıyarak bilgiye erişimi sağlamak, yenilikleri takip ederek uygulamaya geçirmektir.

Spor
Medipol Üniversitesi’nde öğrencilerin spor faaliyetlerini sürdürebilecekleri okul takımları, öğrenci kulüpleri ve spor sahaları bulunmaktadır. Üniversitemizde sportif faaliyetler, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenmektedir.

Spor sahaları: Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde biri basketbol-voleybol sahası, diğeri tenis kortu olmak üzere 2 adet açık saha bulunmaktadır.

Okul takımları: Üniversitemizde yer alan Erkek Basketbol Takımı, Erkek Futbol Takımı, Erkek Futsal Takımı, Erkek Voleybol Takımı ve Bayan Voleybol Takımı Üniversite Spor Federasyonu’nun müsabakalarında yer almaktadır.

Spora yönelik öğrenci kulüpleri: Üniversitemizde spor faaliyetlerine yönelik Medipol Üniversitesi Sualtı Topluluğu (İMÜSAT), Doğa Sporları Kulübü, UltrAslan, Medipol Fenerbahçeliler, ÜNİBJK ve ÜNİTS gibi topluluklar faaliyet göstermektedir.

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 444 85 44
Fax: 0212531755
E-posta: bilgi@medipol.edu.tr
Adres: Kavacık Mah.Ekinciler Cad.No:19, 34840 Beykoz-İstanbul
Rektör: SABAHATTİN AYDIN

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar