İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
2008 yılında Altınbaş Holding Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda vakıf üniversitesi olarak kuruluş çalışmaları başlatılmıştır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda başvuru evrakları hazırlanmış, Kemerburgaz İlçesi'nde kampüs için arazi alımı yapılmış, proje hazırlanmış ve Üniversite ‘’İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’’ olarak adlandırılmıştır. 22 Mayıs 2008 tarihinde kuruluş kanunu TBMM’de kabul edilmiş ancak imar sorunu nedeniyle kampüs inşaatına başlanamamıştır. Kemerburgaz’daki arazi ile ilgili sorunların çözümü için çalışmalar devam ederken Üniversitenin kuruluşunda gecikmeye yol açmamak maksadıyla Altınbaş Holding’in ‘’Mahmutbey Dilmenler Caddesi, Bağcılar’’da bulunan yönetim binasının Üniversiteye devri konusunda Aralık 2010’da karar alınmış ve binanın Üniversite ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesi çalışmaları başlatılmıştır.

1 Ağustos 2011 tarihi itibari ile Üniversite tüm birimleri ile eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksekokullar

Yabancı Diller Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulu

Enstitüler ve Lisans Üstü Programlar

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hangi Vakıf Tarafından Kurulmuştur?

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, temel yaklaşımı her koşulda insan olan "Altınbaş Holding"'in eğitim alanında önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak faaliyetine başlamıştır. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde eğitime önemli destek sağlayan Altınbaş Holding, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini holding kurucusu Sayın Mehmet Altınbaş'ın vasiyeti doğrultusunda kurulan Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte sürdürmektedir. Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı çoğunluğu burslu olmak üzere modern teknoloji ile donatılmış kampüsünde Türkiye'yi geleceğe taşıyacak gençlerimizi en çağdaş yöntemlerle yetiştirmek amacıyla üniversite kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin Öğrenim Dili Nedir?

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenim dili; , İktisadi,İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi,Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi , Eczacılık fakültesi ve Tıp Fakültesi, bünyesindeki programlar için İngilizce; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmeleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki programlar için Türkçe, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hukuk Fakültesi için ise %30 İngilizcedir. Eğitim dili tümüyle veya %30 İngilizce olan programlara yerleştirilen öğrencilerden İngilizce bilgisi yeterli düzeyde olmayanlar zorunlu İngilizce hazırlık programına alınırlar. Türkçe programlara yerleştirilen öğrenciler de isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfına kaydolabilir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfına kaydolan tam burslu öğrenciler Hazırlık Programı süresince üniversitenin belirleyeceği bir öğrenim ücreti öderler.

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN
İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYIN
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02126040100
Fax: 02124459255
Web: www.kemerburgaz.edu.tr
E-posta: emine.sular@kemerburgaz.edu.tr
Adres: Mahmutbey, Dİlmenler Cd. No. 26 Bağcılar, İstanbul
Rektör: ÇAĞRI ERHAN

KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar