İstanbul Arel Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bu sayfamızda İstanbul Arel Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız. İstanbul Arel Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul Arel Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5656 sayılı Yasa ile kurulan, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak kuruluşunu tamamlayan, Yüksek Öğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan vakıf üniversitesidir. İstanbul Arel Üniversitesi'nde eğitim dili genel olarak İngilizcedir. Öğrencilerin isteğine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı da tanınmaktadır.

Üniversite; Sefaköy ve Tepekent olmak üzere iki yerleşkede eğitim vermekte olup, Meslek Yüksek Okulu Sefaköy yerleşkesinde, Fakülteler, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Tepekent yerleşkesinde eğitim vermektedir. Tepekent yerleşkesinin şehir merkezine uzaklığı sebebiyle Beylikdüzü Metrobüs son duraktan, Tepekent yerleşkesine sabah 08.30'dan 12.30 dek ücretsiz servis imkanı sunulmakta, ayrıca Tepekent yerleşkesinden de Beylikdüzü Metrobüs son durağa öğlen 12.45'den akşam 18.00'a kadar ücretsiz servis imkanı sunulmaktadır.


Arel Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Fen-Edebiyat Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Tıp Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulu

Uzaktan Eğitim

İstanbul Arel Üniversitesi Senatosu’nun 15.12.2011 tarih ve 2011/01 sayılı kararıyla Uzaktan Eğitim Merkezi (ARELUZEM)’nin kurulmasının Yüksekoğretim Kurulu’na teklif edilmesiyle başlayan çalışmalar 07/02/2011 tarih ve 889/006261 sayılı Yükseköğretim Kurulu onayıyla tüzel kişilik kazandı ve 02 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan merkez yönetmeliği yürürlüğe girdi. Halen İşletme (e-MBA) (Tezsiz), Yönetim ve Organizasyon (Tezsiz) ve Sağlık Kurumları Yönetimi (Tezsiz) yüksek lisans programlarında öğrenci kabul etmektedir.

Yerleşkeler ve Yurtlar

Sefaköy Yerleşkesi
Sefaköy Yerleşkesi, İstanbul'un Avrupa Yakası Küçükçekmece semtinde, ana arter konumundaki E-5 Karayolu üzerinde ve merkezi bir noktada yer almaktadır. Sefaköy Yerleşkesi'nde Meslek Yüksekokulu ve Enstitü programları bulunmaktadır. Yenibosna'da bulunan "Öğretim Üyeleri ve Öğrenci Evleri" 165 m² ve 70 adet daireden oluşmaktadır.

Tepekent Yerleşkesi

Tepekent Yerleşkesi, Büyükçekmece gölünün batısında, Tepekent Uydukent'i içerisinde yer almaktadır. Tepekent Yerleşkesi, toplam 60.000 m2 üzerine kurulmuştur. Tepekent Yerleşkesi bünyesinde; 300 akıllı sınıf, kablosuz İnternet bağlantısı, 3000 m2 mühendislik atölyeleri, 2000 m2 kütüphane, 1500 m2 900 kişilik konferans ve tiyatro salonu, 3000 m2 kafeteryalar, 2000 m2 kapalı yemek salonu, 2000 m2 teras yemek salonu, kapalı olimpik yüzme havuzu, kapalı olimpik basketbol, voleybol, tenis, hentbol spor sahaları, fitness center ve squash salonu, farklı kapasitelerde çok amaçlı amfiler, 5000 m2'lik, 500 araçlık otopark bulunmaktadır. Tepekent Yerleşkesi’nde 4 yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokullar bulunmaktadır. Büyükçekmece Tepekent Yerleşkesi'ne 500 m mesafede yer alan, üniversiteye ait ve her biri ortak kullanımlı havuzlara sahip 25 villa ise "Öğrenci Villaları" olarak sadece öğrencilerin kullanımına ve konaklamasına ayrılmıştır. Öğrenci villalarının her biri 320 m2 ve toplam 300 öğrenci kapasitelidir.

Yenibosna Spor ve Kültür Kompleksi 

Sefaköy Yerleşkesi’ne yakın mesafede, 10.000 m2 kapalı alana sahip Yenibosna Spor ve Kültür Kompleksi'nde; Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu 600 seyirci kapasiteli ve çok amaçlı tenis, voleybol, basketbol, hentbol salonu, Step ve aletli kondisyon salonları, 1.200 kişilik konferans/tiyatro salonu ve fuaye alanı, sergi salonu ve kafeterya bulunmaktadır.

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon: 2128672500
Fax: 2128600481
Web: www.arel.edu.tr
E-posta: arel@arel.edu.tr
Adres: İstanbul Arel Üniversitesi -Türkoba Mah. Erguvan Sokak No: 26/K Tepekent-B.Çekmece/İSTANBUL
Rektör: İHSAN DERMAN

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar