İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, İstanbul, Türkiye'de 2010 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Şehrin merkezinde bulunan kampüsü ve güçlü akademik kadrosuyla İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim, küresel vizyon ve kendini gerçekleştirmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Gerçek bir vakıf üniversitesi olan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, tüm öğrencilerine farklı oranlarda burs imkanı sunuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Altunizade ve Ümraniye Yerleşkelerinde, 3 fakülte çatısı altında 12 bölümle akademik etkinliklerini sürdürüyor. Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Psikoloji, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), Mütercim-Tercümanlık (Arapça), Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce), Ekonomi (İngilizce), Sosyal Hizmet, İslam ve Din Bilimleri ve Uluslararası İlahiyat bölümleri bulunan üniversite, eğitimde disiplinler arası yaklaşımı benimsiyor.


Kurucu vakıf ve İSAM

3 Mart 1975 tarihinde kurulan TDV, senedindeki amaçlara uygun olarak Türkiye'nin eğitim öğretim ve bilim alanındaki gelişimine katkıda bulunacak önemli faaliyet ve projelere imza atmıştır. Kuruluşundan bu yana ortaöğretim ve yükseköğretim (lisans ve lisansüstü) aşamalarındaki yaklaşık 130.000 öğrenciye burs veren, Türkiye'nin farklı şehirlerinde 12 adet yükseköğretim öğrenci yurdunu gençlerimizin hizmetine sunan, eğitim öğretim desteğini başta Orta Asya, Kafkasya ve Balkanlar olmak üzere dost ve akraba topluluklara da ulaştıran TDV’nin bilimsel faaliyetler alanında destek verdiği en önemli proje İslam Araştırmaları Merkezi'dir (İSAM).

TDV tarafından 1988’de kurulan İSAM, Türkiye'de İslâm dini ve medeniyeti ile Türk tarihi, kültürü ve edebiyatı başta olmak üzere sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında uluslararası standartlarda faaliyet gösteren en büyük ve en tanınmış araştırma merkezidir. İSAM’ın bilimsel çalışmaları üç ana başlık altında toplanmaktadır:

  1. Bilimsel Araştırma ve Akademisyen Yetiştirme
  2. Ansiklopedi Projeleri
  3. Kütüphane ve Dokümantasyon
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Üniversite şu anda 3 fakültesindeki 12 bölüme öğrenci kabul ediyor.

Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi
İslam ve Din Bilimleri**
Uluslararası İlahiyat**

**Arapça Hazırlık Sınıfı uygulanmaktadır.

Edebiyat Fakültesi
Felsefe Bölümü *
Psikoloji Bölümü*
Tarih Bölümü*
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü*
Çeviribilim Bölümü İngilizce Mütercim Tercümanlık*
Çeviribilim Bölümü Arapça Mütercim Tercümanlık**

*İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulanmaktadır.
**Arapça Hazırlık Sınıfı uygulanmaktadır.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü (İngilizce)*
Ekonomi Bölümü (İngilizce)*
Sosyal Hizmet Bölümü

*İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulanmaktadır.

Yerleşkeler
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi şehrin merkezinde, doğayla iç içe, ferah ve huzur verici bir kampüs ortamı sunuyor. Üniversitenin Altunizade ve Ümraniye'de olmak üzere 2 yerleşkesi bulunuyor. Altunizade yerleşkesi, İstanbul’un tüm merkezlerine, kültürel ve doğal zenginliklerine doğrudan ve kolayca ulaşabileceğiniz bir noktada; Boğaziçi Köprüsü’ne, Metrobüs’e yürüme mesafesinde ve Marmaray'a çok yakın bir konumda bulunuyor. Ümraniye Yerleşkesi ile Altunizade Yerleşkesi arasında gün içinde belli saatlerde ring servis hizmeti sunuluyor.

Derslikler ve Seminer Odaları
Kampüsümüzde akıllı tahta, projeksiyon ve bilgisayarların bulunduğu anfi/derslik ve seminer odaları ve bilgisayar odaları bulunuyor.

Kütüphane ve Okuma Salonları
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kütüphanesi, sosyal ve beşeri bilimlerin farklı alanlarında 70.000’in üzerinde kitaba erişebilme imkanı ve verimli bir ders çalışma ortamı sunuyor. Ayrıca öğrencilerimiz, Altunizade kampüsünde bulunan ve Türkiye’nin tartışmasız en iyi ihtisas kütüphanesi olan İSAM Kütüphanesi’nden araştırma alanında faydalanabiliyor.

Alanında tartışmasız en iyi ihtisas kütüphanesi olan İSAM Kütüphanesi, sosyal bilimlerin birçok alanında zengin bir kitap ve süreli yayın koleksiyonuna sahip. Yüzbinlerce kitaba sahip olan İSAM Kütüphanesi, İspanyolcadan Japoncaya kadar onlarca dilde binlerce akademik dergiyi takip ediyor, Rusya’dan Yemen’e kadar pek çok ülkeden topladığı belgeler yanında, görsel ve işitsel malzemeler ile arşivini zenginleştiriyor.

Sosyal Yaşam
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde renkli bir sosyal yaşam sizi bekliyor. Kampüste akademik etkinliklerle sosyal ve kültürel yaşam birlikte akıyor. "Akademik etkinliklerle çalışma alanınızda derinleşme imkanı sunarken, sosyal ve kültürel etkinliklerle de farklı dünyalarla tanışabilirsiniz."

Yemek
Yemekhanemizde, Türk mutfağının birbirinden leziz yemekleri güler yüzlü aşçılarımız tarafından hijyenik bir şekilde hazırlanıp servis ediliyor.

Öğrenci Konukevleri
Öğrenci konukevlerimiz, öğrencilerimize konfor, estetik ve güveni bir arada sunuyor. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere, Ümraniye yerleşkesinde bir adet kız öğrenci yurdu, Üsküdar Bağlarbaşı yerleşkesinde ise iki adet erkek öğrenci konukevimiz bulunuyor.

Ümraniye Kız Öğrenci Konukevi
Üniversitemizin Ümraniye Kız Öğrenci Konukevi, Ümraniye’de yeni kampüs alanının (Şile istikametinde) 600 metre ilerisinde inşa edildi. 3 blok ve sosyal alanlardan oluşan ve yaklaşık 3.500 öğrenci kapasiteli olan konukevi binamızın 1500 kişi kapasiteli ilk bloğu 2014-2015 akademik yılında faaliyete geçti. 

Ümraniye Kız Öğrenci Konukevinde, özgün ranza tasarımı ile donatılan ve müstakil banyo-tuvaletlerin bulunduğu odalarda öğrencilerimizin rahatça ders çalışıp dinlenebilecekleri bir ortam sağlanıyor. Katlarda yeteri kadar etüt salonları ve dinlenme alanları, mescit bulunmaktadır. Ayrıca açık alanda yürüme ve dinlenme ihtiyacını karşılamaya ve bazı spor etkinliklerini yapmaya imkan veren, etrafı koruma altına alınmış ve bahçe düzenlemeleri gerçekleştirilmiş dış mekanlar vardır.

Bağlarbaşı Öğrenci Konukevleri
Bağlarbaşı Erkek Öğrenci Konukevlerimizden biri Üsküdar yerleşkesinin içinde, diğeri ise yerleşke alanında 150 m. yürüme mesafesinde bulunuyor. Üsküdar yerleşkesi içindeki konukevimiz, elektrikli ısıtıcı panel, klima ve müstakil banyo-tuvaletlerin bulunduğu odalarda öğrencilerin rahatça dinlenebilecekleri bir ortam sunuyor. Sağlığa zararsız, antialerjik ve tamamen ekolojik malzemelerle inşa edilen konukevimiz esnek hafif çelik yapı sistemi sayesinde depreme dayanıklıdır ve aynı zamanda sıcak, soğuk ve sese karşı yalıtım özelliği taşımaktadır. Üsküdar yerleşkemize 150 m. mesafede bulunan diğer erkek öğrenci konukevimiz ise üç katlıdır; öğrencilerimizin konforu gözetilerek ve depreme dayanıklı olarak inşa edilmiştir.

Not: 2016-2017 Akademik Yılında üniversitemize kabul edilip kayıt yaptıran tam burslu öğrencilere “Ücretsiz yurt” (kahvaltı ve akşam yemeği dahil), bu imkândan yararlanmak istemeyenlere dokuz ay süreyle aylık standart şehir içi ulaşım ücreti sunulur.

2016-2017 Akademik Yılında üniversitemiz lisans programlarının %50 burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere konukevi ücretlerinde %50, lisans programlarının %25 burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere ise konukevi ücretlerinde %25 indirim uygulanır. (Erkek Öğrenci Konukevine kontenjan dahilinde öğrenci kabul edilecektir.

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02164740860
Fax: 02164740875
E-posta: 29mayis@29mayis.edu.tr
Adres: İcadiye Bağlarbaşı Cad. No:40 34662 Üsküdar/İSTANBUL
Rektör: İBRAHİM KAFİ DÖNMEZ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar