Gedik Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Gedik Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İstanbul Gedik Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Gedik Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Gedik Üniversitesi, 2010 yılında Gedik Eğitim Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş Gedik Meslek Yüksek Okulu'nu da içine alan Vakıf Üniversitesidir. Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş'tur.

Gedik Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Spor Bilimleri Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

Gedik Meslek Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

YERLEŞKELER

Kartal Yerleşkesi
4 senelik lisans programlarının eğitiminin verildiği ayrıca Yabancı Diller Yüksek Okulunun da bulunduğu kampüstür.

Pendik Yerleşkesi

Gedik Meslek Yüksekokulunun bulunduğu kampüstür. Kampüste yüksek teknoloji ile mesleki eğitim verilmektedir.

Çamlık Yerleşkesi

Gedik Üniversitesi'nin kullanımına sunulmuş 1 gerçek boyutlarda futbol sahası, 1 kapalı ve 2 açık basketbol sahası, 1 tenis kortu bulunan spor tesisleridir. Okul basketbol ve futbol takımı çalışmaları burada sürdürülür.

Aydınlı Yerleşkesi

Öğrenci yurtları burada yer almaktadır. Yabancı Diller Yüksek Okulu (Hazırlık) burada faaliyet göstermektedir.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Üniversitemizin bünyesinde Gazetecilik, Yarışma Etkinlikleri, Girişimcilik, Türk Halk Dansları ve Folklör, Türk Kültürü, Kariyer, Karikatür ve Resim, Gezi, Tarih, Genç Liderler, Bilim ve Teknik, Sosyal Dayanışma ve Toplum Bilinci Kulüpleri faaliyetlerini sürdürmektedir. Gedik Üniversitesi’nin Pendik Yerleşkesinde 450 kişilik koltuk kapasitesine sahip kongre salonunda ve Kartal Yerleşkesinde 150 kişilik koltuk kapasitesine sahip konferans salonunda her türlü konferans, panel, sempozyum, kongre, tiyatro ve konserler yapılabilmektedir.

Spor Tesisleri ve Faaliyetleri

Pendik ilçesinde bulunan Çamlık Spor Tesisleri, Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin ve üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur. Bu tesiste kapalı Basketbol Salonu, Halı Saha (2 adet), Tenis Kortu (2 adet), Açık Basketbol,  Voleybol Sahası (2 adet), Tartan Zeminli Atletizm Pisti, çocuk oyun parkının yanı sıra kafeterya ve idari birimler ile 150 araçlık otopark bulunmaktadır.

Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi

Gedik Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi, eğitim–öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve çalışanların her türlü ortamdaki bilgi-belge ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalarına başlamıştır.

Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi bünyesinde; 2010 yılında Prof. Dr. Selahattin Anık Kütüphanesi Pendik Yerleşkesinde, 2012 yılında Merkez Kütüphane Kartal Yerleşkesinde hizmete açılmıştır.


Gedik Holding bünyesinde bulunan Prof. Dr. Selahattin Anık Kütüphanesi’nin devriyle, Kaynak Teknolojisi alanında yayınlanmış olan en önemli eserleri koleksiyonuna dahil etmiştir. Kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün yeni eserleri kütüphanemize dahil ederek, koleksiyonumuzu daha da zenginleştirmeyi hedeflemekteyiz.


Konukevi İmkanları

Gedik Üniversitesi; özellikle şehir dışından gelecek öğrencilerine, İstanbul’da barınma sorunu yaşamamaları için konukevi olanağı sağlamıştır.

Üniversitemizin Tuzla Aydınlı Yerleşkesi’nde, bir adet kız, bir adet erkek olmak üzere iki öğrenci konukevi, ayrıca özel misafirlerimiz için özel misafirhanemiz mevcuttur.


Adres

Tuzla Aydınlı Yerleşkesi
Adres: Aydınlı Mah. Dersaadet Cad. No:53/A TUZLA / İSTANBUL
Tel: 0 216 393 04 36 – 0 216 393 04 37


Gedik Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02164524585
Fax: 02164528717
E-posta: info@gedik.edu.tr
Adres: Cumhuriyet Mah. İlkbahar Sok. No:1 Yakacık- Kartal-İSTANBUL
Rektör: BERRAK KURTULUŞ

GEDİK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar