Doğuş Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Doğuş Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İstanbul Doğuş Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Doğuş Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Doğuş Üniversitesi; 1995'te kurulan Doğuş Eğitim Vakfı tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 09 Temmuz 1997 tarih ve 4281 Sayılı Kanun ile açılan, kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesidir.

2006 yılında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre Doğuş Üniversitesi, Türkiye'de 27. sırada yer almıştır. Doğuş Üniversitesi; 5 fakültede 27 lisans programı, meslek yüksekokulunda 8 ön lisans programı, 2 enstitüde 17 yüksek lisans ve 7 doktora programı ile yükseköğretimin her kademesinde yer almaktadır. 2001 yılında, yaşam boyu eğitim anlayışıyla Sürekli Eğitim Merkezi kurulmuştur. 2015-2016 URAP raporuna göre; Türkiye'nin en iyi beşinci, İstanbul'un en iyi üçüncü vakıf üniversitesidir.


Doğuş Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Fen Edebiyat FakültesiHukuk Fakültesi
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi

Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimler Enstitüsü

Meslek Yüksekokulu

Yabancı Diller Bölümü
Türk Dili ve İnkılap Tarihi Bölümü

Beslenme Olanakları

Acıbadem Yerleşkelesinde yer alan kafeterya ve yemekhanelerde farklı damak zevklerine uygun seçenekler bulunmaktadır. Kafelerde; sıcak yemek, sandviç, salata, tatlı ve sıcak soğuk içecek çeşitleri ile geniş bir menü sunulmaktadır. Kadıköy'e hakim manzarasıyla Teras Kafe, 1., 4. ve 5. blokların girişinde farklı konseptlere sahip kafeler bulunmaktadır. Hafta içi her gün 11.30-14.00 saatleri arasında hizmet veren yemekhanelerin menüsü ise dengeli ve sağlıklı beslenmeyi sağlayacak biçimde aylık oluşturulmaktadır. Yemekhanelerde, tabldot yemek ve salata bar bulunmaktadır.

Öğrenci Çalışma Salonları

Doğuş Üniversitesi Öğrenci Çalışma Salonları, öğrencilere konforlu bir ortamda rahatça ders çalışabilme olanağı sunmak üzere tasarlanmıştır. Kütüphane dışında ders çalışmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği bu salonlardan, öğrenciler diledikleri zaman yararlanabilmektedir. Salonlar, dersliklerden ve insan trafiğinin yoğun olduğu noktalardan nispeten uzak olarak konumlandırılmış, bu sayede öğrencilerin dikkat ve odaklanma sorunu yaşamadan ders çalışabilmelerine olanak sunulmuştur. Salonlar 4. Blok -2. katta ve 5. Blok asma katta yer almaktadır. Ayrıca 4. Blok giriş katta, engelli öğrencilerin kullanımına uygun tasarlanmış çalışma odası bulunmaktadır. Sabah 09.00'da açılan salonlar, akşam saatlerinde de kullanılabilmektedir.

Kütüphane

Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi, sahip olduğu veri kaynakları ile öğrenciler, akademik personel, idari personel ve diğer üniversitelerden öğrenciler için önemli bir başvuru merkezidir. Elektronik kütüphane hizmetiyle, Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarından araştırmacıların, öğrencilerin bilgi ve belgelere ulaşması da sağlanmaktadır.

Doğuş Üniversitesi'nde kütüphane "üniversitenin kalbi" olarak kabul edilmekte ve bu anlayışla faaliyetleri ve gelişimi desteklenmektedir. Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda basılı, elektronik, görsel-işitsel her türlü bilgi kaynağı temin edilmektedir. Basılı ortamdaki bilgi kaynakları açık raf sistemiyle hizmete sunulmuştur. Elektronik ortamdaki bilgi kaynakları kütüphane içindeki multimedya özellikli bilgisayar laboratuarı ve kullanıcıların kendi dizüstü bilgisayarları aracılığıyla uzaktan erişim yoluyla da kullanılabilmektedir.


Spor

Üniversitenin Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde öğrencilere sporla iç içe bir üniversite hayatı sürdürme olanağı tanınmıştır. Merkezdeki saha ve stüdyolarda; salon futbolu, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, masa tenisi, yüzme, dans, pilates olanakları sunulmaktadır. Doğuş Üniversitesi'nin tüm öğrencileri, spor olanaklarından hiçbir ücret ödemeden yararlanabilmektedir. Kapalı spor salonlarını ve yüzme havuzunu hem üniversite çalışanları hem de üyelik ile üniversite dışından bireyler kullanabilmektedir.

Yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda, savak sistem filtrasyon, otomatik bilgisayarlı dozajlama sistemi ile şartlandırma, ısıtma sistemi, yerden ısıtmalı havuz kenarları, ayak dezenfeksiyon havuzu ve havuz çevresinde sürekli çalışan nem alıcılar bulunmaktadır. Havuzda, yüzme dersi alma olanağı da vardır.


Kültür Sanat

Doğuş Üniversitesi, çeşitli organizasyonların kusursuz gerçekleştirilmesine olanak tanıyan donanımdaki salonlarının kapılarını 7'den 70'e herkese açmaktadır. Konser, tiyatro, sinema, dans, söyleşi, konferans, panel, kongre, bienal gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği salonlar, sadece Doğuş Üniversitesi mensuplarını değil başta Anadolu Yakası sakinleri olmak üzere İstanbulluları da ağırlamaktadır. İzleyicilerin konforu düşünülerek tasarlanan salon yapıları, son teknolojilerin kullanıldığı ses ve ışık sistemleri ile Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonlar, profesyonelce yürütülmektedir. Dışarıdan gelen talepler doğrultusunda kiralanabilen salonlarda farklı kurum/kuruluşlara ait etkinlikler de gerçekleştirilmekte ya da üniversitemiz ile işbirliği yürüten kuruluşlarca ortak çalışmalar için kullanılabilmektedir.

Acıbadem Yerkeşkesi'nde yer alan Doğuş Sanat Galerisi'nde ise resim, grafik, mimari, görsel iletişim, endüstri ürünleri alanlarından eserler sergilenmektedir. Bu galeri hem Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi'nden hem de üniversite dışındaki sanat dünyasından seçkin örnekler sunan ve yıl boyunca işlerliğini koruyan dinamik bir yapıya sahiptir. Farklı disiplinlere ait amatör ya da profesyonel çalışmaları sanatseverlerle buluşturan Doğuş Sanat Galerisi, sanata ilgi duyan tüm İstanbulluların ziyaretine açıktır.


4. Blok lobi ile kültür merkezlerinin fuaye alanları da yıl boyunca gerek Doğuş Üniversitesi gerekse kamu ya da özel sektör kuruluşlarının talepleri ile çeşitli sanatsal etkinlikler için kullanılmaktadır. Bu alanların sergi düzenine uygun yapısı ile rahat ve şık tasarımı, etkinliklerin başarıyla yürütülmesini sağlamaktadır.


DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Doğuş Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon: 4447997
Fax: 0216-327 96 31
Web: www.dogus.edu.tr
E-posta: rektor@dogus.edu.tr
Adres: Doğuş Üniversitesi Zeamet sk. 34722 Kadıköy/İstanbul
Rektör: ABDULLAH DİÇKOL

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar