Çağ Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Çağ Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Mersin Çağ Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Çağ Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Çağ Üniversitesi, Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından Başkan Yaşar Bayboğan öncülüğünde 9 Temmuz 1997'de kurulmuş Vakıf Üniversitesi'dir. Çağ Üniversitesi, Akdeniz Bölgesi'ndeki ilk vakıf üniversitesidir. Temmuz 2011'de Yaşar Bayboğan'nın vefatı üzerine Başkanlığı Lütfi Musa Bayboğan devam ettirmektedir.

Üniversite kampüsü, Mersin ili sınırları içinde olmasına karşın; aslında Adana'ya 19 km, Mersin'e ise 38 kilometre uzaklıktadır. Üniversite, Tarsus'un Yenice beldesinde bulunmaktadır. 210.000 metrekarelik kampüsün kuzeyinde Toros Dağları, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Üniversitede 3 fakülte, meslek yüksek okulu ve sosyal bilimler enstitüsü bulunmaktadır. 5000 dolayında öğrencisi bulunan Çağ Üniversitesi'nin öğretim dili İngilizce'dir (Hukuk fakültesi ve meslek yüksek okulu hariç). Üniversite seçmeli olarak ikinci yabancı dil olanağı sunmaktadır. Öğrenciler ve öğretim görevlileri için ücretsiz servis olanağı mevcuttur.

Çağ Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Fakülteler
Fen Edebiyat Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Yüksek Okullar

Meslek Yüksek Okulu

Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Barınma Olanakları
Çağ Üniversitesi öğrencileri, Adana, Tarsus ve Mersin'de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtları ve özel öğrenci yurtları ile kiralamış oldukları evlerde barınma imkanı bulabilmektedirler. Öğrencilerimize Adana, Mersin ve Tarsus'tan üniversitemiz servis araçları ile ücretsiz ulaşım kolaylığı sağlanmaktadır. Ayrıca, Adana, Mersin ve Tarsus tren saatlerine göre Yenice İstasyonu’na ring servislerimiz ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Otobüslerinin kampüsümüze seferleri mevcuttur)

Kampüste Yaşam
500.000m2 alan üzerine kurulan Çağ Üniversitesi; 3 Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2 araştırma Merkezi, Planeteryum, kütüphane, yedi adet bilgisayar laboratuarı, son teknolojiyle donatılmış, derslikler ve amfiler, sanal mahkeme salonu, sağlık merkezi, satış ofisi, 6 kantin, yemekhane, 4 kafeterya, oyun salonu, fitness center, açık kapalı spor sahaları (basketbol, voleybol, tenis, golf, futbol, bocce),şenlik alanı, servis alanı, orman alanı, kültür-sanat merkezi (tiyatro salonu, amfi tiyatro, sergi salonu), öğrenci kulüp odaları, copy center ile öğrencilere şehir gürültüsünden uzak kampüs yaşamını maksimum düzeyde yaşatmaktadır.

Starbucks
Enfes kahve çeşitlerini ve lezzetlerini bünyesinde barındıran ve uluslararası bir marka olan Starbucks artık Çağ Üniversitesi öğrencilerinin de hizmetinde. Şık ve modern çizgilerin birlikte kullanıldığı ve sabahları derse girmeden önce ilk durak olan Starbucks öğrencilerin en uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Burger King
Uluslararası Fast-Food zinciri Çağ Üniversitesi'ne farklı lezzetler sunmakta. Öğrencilerin ders aralarında atıştırmalık yiyecekleri kısa zamanda alabilmesi ve yemeğe ayırdıkları zamanı daha eğlenceli hale getirmeleri için Ormanlık Alanda bulunan Burger Kıng Tırı'nı ziyaret etmeleri yeterli olacaktır.

Merkez Kafeterya
Merkez Kafeteryada öğrenciler için tabldot yemek çıkmaktadır. Her gün 11:30-15:00 saatleri arasında self-servis olarak hizmet verilmektedir.

Garden Cafe
Öğrencilerin fast-food yiyecek ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ayrıca sabahları kahvaltı ve çorba servisleri de yapılmaktadır.Günün her saati hizmet vermektedir.

Terrace Cafe
Bilgi ve Teknoloji Merkezi'nin üst katında kampusa hakim manzarasıyla, sunulan özel yiyecek / içeceklerle ve açık / kapalı bölümleriyle öğrencilere hizmet vermektedir.

Kantinler
Her fakülte ve binaların giriş katında yer alan kantinlerde öğrenciler, aperatif yiyecek ve içecekleri bulabilmektedirler.

Yemekhane
1000 kişilik yemekhanede yemekler özel bir yemekçilik firması tarafından 11:00-15:00 saatleri arasında tabldot yemek hizmeti vermektedir.

İnternet Cafe
Bilgi ve Teknoloji Merkezi'nde yer alan Internet Cafe, sakin ortamı ve sınırsız-hızlı internet bağlantılı son teknolojiyle donatılmış bilgisayarlarıyla öğrencilere gün boyu hizmet vermektedir.

Oyun Salonu
Öğrencilerin ders dışı zamanlarını geçirebilecekleri oyun salonunda bilardo, langırt, masa tenisi, air-hockey gibi oyunlar bulunmaktadır. Öğrenciler ücretsiz olarak bu aktivitelerden yararlanmaktadırlar.

Çağ Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 3246514800
Fax: 3246514811
E-posta: cag@cag.edu.tr
Adres: Adana-Mersin D 400 Karayolu Üzeri 33800 Yenice-Tarsus/MERSİN
Rektör: ÜNAL AY

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar