Bahçeşehir Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Bahçeşehir Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Bahçeşehir Üniversitesi, 1998 yılında Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından açılan vakıf üniversitesi. İlk olarak İstanbul'un Bahçeşehir semtinde kurulan üniversite, 2006-2007 akademik yılında tüm fakülteleriyle Beşiktaş ilçesine taşındı. "İstanbul'un Kalbinde Bir Dünya Üniversitesi" sloganıyla yola çıkılarak kurulan Bahçeşehir Üniversitesi'nin İstanbul dışında farklı ülkelerde de 7 tane kampüsü bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi 2007 yılında "Superbrands of Turkey" ödülü almıştır.

Bahçeşehir Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri
Hukuk Fakültesi
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Tıp Fakültesi

Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Yüksekokullar
Yabancı Diller Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Kampüsler
Beşiktaş Kampüsü
Beşiktaş Kuzey Kampüsü
Şişli Kampüsü
Galata Kampüsü
Göztepe Kampüsü
Bursa Kampüsü
Berlin Kampüsü
Washington D.C. Kampüsü
Toronto Kampüsü
Roma Kampüsü
Hong Kong Kampüsü
Silikon Vadisi Kampüsü

Sayılarla Bahçeşehir Üniversitesi

  • Üniversitede 8 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
  • 4 enstitüde lisans üstü eğitim verilmektedir.
  • Lisans öğrenci sayısı 13.328'dir
  • Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısı 7424'tür.
  • Önlisans öğrenci sayısı 1694'tür.
  • Üniversitede 1047 akademisyenle eğitim verilmektedir.
  • Üniversitede 506 idari personel çalışmaktadır.
  • İstanbul'da 4 kampüsümüz bulunmaktadır
  • 36 farklı ülkeden 193 üniversite ile iş birliği
  • Üniversitede 100'den fazla program bulunmaktadır
  • 11.400 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Bahçeşehir Kütüphanesi 250.000'in üzerinde kitap, dergi ve digital döküman ile hizmet vermektedir.
  • Kampüs içince 5 farklı cafe ve restoran hizmeti bulunmaktadır.
  • Bahçeşehir Üniversitesi'nin hedefi Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında dünyadaki en iyi 500 üniversite arasında yer almaktır.
  • Üniversite Konferans salonlarının toplam kapasitesi 1000 kişidir.
  • Bahçeşehir Üniversitesi 2007 yılında "Superbrands of Turkey" ödülü almıştır.
  • Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları,Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi haricinde, 35 ilköğretim okulu, 18 lise, 47 anaokulu ve ayrıca 177 özel eğitim merkezi ve ayrıca 16 Hazırlık Lisesi sahibidir
Yurt ve Barınma İmkanları
BAU & REPUBLIKA ORTAKÖY
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU)  ve Republika Academic Aparts işbirliği olan ‘BAU & Republika Ortaköy’, Ortaköy'ün en merkezi yerinde BAU öğrencilerine hem yurt hem de sosyal aktivite merkezi olarak kullanabileceği eşsiz bir yaşam alanı sunuyor.

Öğrencilerin hobileriyle ilgilenebileceği, spor yapabileceği ve sınavlarına konsantrasyonu bozulmadan hazırlanabileceği bir alan olarak tasarlanan yaşam merkezi; hobi odası, ücretsiz internet, otopark, 7/24 güvenlik, revir, çamaşırhane, havuz gibi öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına yönelik imkanlarıyla BAU öğrencilerini bekliyor.

BAU&EVİM ÖĞRENCİ YURTLARI
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Evim Öğrenci Yurtları, 12 yıldır Kocaeli ve İstanbul'da öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Evim Öğrenci Yurtları’nın yaptığı çözüm ortaklığı çerçevesinde, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında yurt kapıları BAU’lü öğrencilere açılmıştır.

BAU&EVİM BOSTANCI ERKEK YURDU: Şube, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında BAU'lü erkek öğrencilere hizmet vermek üzere açılacaktır. Bostancı yurdu, BAU Göztepe kampüsü Sağlık Bölümleri’nde okuyan öğrenciler için oluşturulmuş özel bir şubedir. Metro durağının yanında ve E-5 ana yolu üzerinde olan yurdun BAU Göztepe kampüsü ile arasında 2 durak mesafe bulunmaktadır.

Odaların tamamında tuvalet, banyo, buzdolabı ve Lig TV yayını bulunan televizyonlar bulunmaktadır. Yurt içerisinde kahvaltı hizmeti sunulmaktadır.

BAU& EVİM HASANPAŞA KIZ YURDU: Şube, kız öğrencilerine hizmet vermektedir. Yurttan Göztepe Kampüsüne ücretsiz servis bulunmaktadır. Yurt, metrobüs durağına yürüme mesafesinde olup, Şişli Kampüsünde hazırlık okuyacak BAU’lü öğrenciler için 15 dakikalık tek vasıtalı ulaşım mesafesindedir. 

BAU& EVİM KADIKÖY ERKEK YURDU: Şube, Kadıköy çarşısı içinde olup erkek öğrencilere hizmet vermektedir. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında BAU’ya özel olarak hizmete girecektir. Yurdun, 2015 Ekim ayında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Yurt, iskeleye yürüme mesafesindedir. Beşiktaş Kampüsünde okuyan öğrenciler yurttan okullarına sadece vapurla, Göztepe kampüsünde okuyan öğrenciler bir otobüsle, Şişli Kampüsünde okuyan öğrenciler ise metrobüs ile aktarmasız olarak ulaşabilmektedir.Ayrıca iskeleye inen minübüs hattı yurdun önünden geçmektedir. Odalarda tuvalet, banyo, buzdolabı ve Lig TV yayın bulunan TV bulunmaktadır.

BAU&EVİM MECİDİYEKÖY KIZ YURDU: Şube, kız öğrencilere hizmet vermektedir. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak yurt, Mecidiyeköy merkezde olup, Şişli Kampüsüne yürüme mesafesindedir. Yurttan Beşiktaş Kampüsüne tek vasıta ile ulaşılmaktadır ve 10 dakika uzaklıktadır. Avrupa yakasının ulaşım açısından en merkezi yerinde olan yurt, tüm metro ve metrobüs hatlarının merkezindedir. Tüm odalarda tuvalet, banyo, TV ve buzdolabı bulunmaktadır. Ayrıca kahvaltı hizmeti de verilmektedir.

Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları'nda yaklaşık 5000 öğretmen çalışmaktadır.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYIN


Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 2123810000
Fax: 2123810020
E-posta: info@bahcesehir.edu.tr
Adres: Çırağan Cad.4/6 Beşiktaş İstanbul
Rektör: ŞENAY YALÇIN

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar