Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Hatice Tahire Hanım Vakfı tarafından 2011 yılında Antalya'ya bağlı olan Alanya ilçesinde kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır.

Alanya'da Cikcilli Belediyesi'nin tahsis ettiği 16 dönümlük arazide temeli atılan Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Nimet-Abdurrahman Alaettinoğlu tarafından yaptırılmıştır.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler

Mimarlık Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Turizm Fakültesi

Enstitüler
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar
Yabancı Diller Yüksekokulu

Kampüste Yaşam
Alanya H.E.P. Üniversitesi, Alanya ile bütünleşen bir yerleşim planına sahiptir. Başta öğrenciler olmak üzere tüm Alanya H.E.P. Üniversitesi mensupları, merkeziliğin ve ulaşım kolaylığının avantajlarından yararlanmaktadır. Yerleşke, Çevre Yolu Caddesi’ne (Antalya-Mersin Yolu) oldukça yakın olup belediye otobüslerinin ve özel halk otobüslerinin güzergahı üzerinde yer alan Alanyum AVM durağına 400 m mesafededir. Ayrıca kentin yaz-kış uygun trafik ve hava koşulları ve sayesinde yerleşkeye bisiklet, motosiklet vs. araçlarla ulaşım mümkündür. Bunlarla beraber yerleşkemizden Gazipaşa Havalimanı’na ise yarım saatte ulaşmak olanaklıdır.
Kent üniversitesi olma özelliği, sadece ulaşım kolaylığı değil merkezilik avantajı da sunmaktadır. Alanya H.E.P. Üniversitesi'nin çevresinde alışveriş merkezleri, kültür-sanat merkezleri, spor merkezleri, kafeler, restoranlar, bankalar, hastaneler ve kuaförden markete kadar ihtiyaç duyulabilecek bir çok kuruluş yer almaktadır. AHEP yerleşkesi, Alanya kent merkezine, sahile, tarihi ve turistik alanlara yakınlığı kadar Alanya dışında da istenen noktaya rahatlıkla gidebilmeyi, Alanya’nın kültürel, tarihsel, doğal güzelliklerinin keyfini yaşamayı sağlamaktadır.

AHEP'te EĞİTİM
Üç Dönem Eğtim (Trımester Uygulaması)
Alanya HEP Üniversitesinde eğitim Güz, Bahar ve Yaz dönemi olmak üzere üç parçadan oluşmaktadır.Ortak eğitim olarak adlandırdığımız bu sistem ile öğrencilerimiz mezun olmadan önce üç defa ortak eğitime giderler ve dört yılın sonunda yaklaşık bir yıllık iş tecrübesine sahip olarak eğitimlerini tamamlarlar. Eğitimleri süresince edinmiş oldukları teorik bilgileri yaz dönemi boyunca iş hayatında pratiğe dökme şansı bulan öğrencilerimiz tecrübelerini üniversitemizle paylaşarak eğitim programlarımızın güncel kalmasına yardımcı olurlar. Böylece öğrenciler, hem kendilerine hem üniversiteye hem de çalıştıkları kurumlara katkıda bulunurlar.

İngilizce Eğitim
Uluslararası standartlarda eğitim veren üniversitemizin eğitim dili % 100 ingilizcedir. Öğrencilerimizin dersleri takip edebilecek düzeyde ingilizce bilgisine sahip olabilmeleri için deneyimli ve öğrencileriyle yakından ilgilenen YDYO  kadromuztarafından eğitim alacaklardır. Ayrıca 2. sınıftan itibaren seçmeli olarak ikinci bir yabancı dil öğrenme şansına sahip olacaklar.

ULAŞIM ve BARINMA
Barınma İmkanları
Alanya, sahip olduğu doğal ve kültürel çekicilikleriyle birlikte özellikle 1980'li yıllardan sonra yörede gerçekleştirilen turizm yatırımları ve hız kazanan turistik hareketler sonucunda, aldığı yerli ve yabancı göçü ile birlikte hızlı bir kentleşme sürecine girmiştir. Alanya 1950'li yıllara kadar küçük bir balıkçı kasabası, narenciye ve muz üretimine dayalı bir tarım kentiyken, bugün turizm kentsel yaşamın bir parçası haline gelmiş ve Alanya bir turizm kenti kimliğine bürünmüştür.

Alanya'da kent ile iç içe girmiş bir turizm gelişimi turistik tesislerin yanında başta yeme içme sektörü olmak üzere seyahat işletmeleri, eğlence işletmeleri ve diğer sektörlerin de gelişmesini sağlamıştır. 1990'lı yılların ortalarında otellerin yanında apart otel işletmeleri de giderek artış göstermiştir. Son yıllarda ilçede yabancılara yönelik konutlar yapılmaya başlanmış ve sadece 2003- 2005 arasındaki üç yıllık bir dönemde on binin üzerinde konut yapılmış ve satışı gerçekleştirilmiştir. Alanya, bu gelişimini uzun yıllara dayanan turizmdeki tecrübesiyle beraber yerli ve yabancı öğrencileri bünyesine katarak  devam etmektedir.

Alanya HEP Üniversitesi’nin, öğrencilerin konaklamasına yönelik anlaşmalı apartları bulunmaktadır. 5 yıldızlı apart otelden, öğrencilere uygun ev seçenekleri mevcuttur. Fiyatlar 300 TL ile 1000 TL arası değişmektedir. Ayrıca şehirde öğrencilerin kalabileceği özel ve devlet yurtları da bulunmaktadır.​

Deniz Ulaşımı
Alanya Limanına ; Türkiye limanlarından direk gemi seferi yoktur. Fakat özel yat ve tekneleri ile gelmek isteyenler için şehir merkezini 6-7 Km batısından yat limanı mevcuttur.  Alanya Limanı özelleştikten sonra; özellikle israil gemileri ve diğer Avrupa ülke gemileri hafta sonu turlar düzenlemektedir. Deniz yolu ile yılda ortalama 100 gemi ve  80 bin turist gelmektedir. Bunun yanında yaz aylarında Alanya ile Kıbrıs(Girne) arasında günü bilir seferlerde yapılmaktadır.  Deniz yolu ile  Kıbrıs'a gitmek isteyen bir çok vatandaşımız Alanya Limanından gitmektedir.

Karayolu Ulaşımı ve Otobüs Seferleri
Alanya sahil şeridi boyunca uzanan kara yolları ile tatilcilerin kolay ulaşımı için ve yol üzerinde hoşlandıkları yerde kalabilmeleri için gayet uygun bir şehirdir. Alanya'nın Türkiye içersindeki En uzak şehre uzaklığı 24 saati geçmez. Bunun Yanında Türkiye'yi bir ağ gibi sarmış büyük ana yollara da yakındır.

HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0242 513 69 69
Fax: 0242 513 69 66
E-posta: info@ahep.edu.tr
Adres: Cikcilli Beldesi, Saraybeleni Mahallesi, Saraybeleni Cad. No:7, PK 80 07400, Alanya, ANTALYA
Rektör: MEHMET DURDU ÖNER

ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar