Acıbadem Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Acıbadem Üniversitesini tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. İstanbul Acıbadem Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Acıbadem Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Acıbadem Üniversitesi 18 Mayıs 2007'de kurulan, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getirmek olan üniversite sağlık dışı alanlarda da eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı 03.06.2002 tarihinde “Acıbadem Üniversitesi” ni kurmak üzere çalışmalara başlamış ve üniversite 18 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. 2007-2009 yılları arasında üniversite alt yapısı ve öğrenim planları hazırlanmış, 2009-2010 eğitim öğretim yılında da ilk öğrencilerini alarak eğitime başlamıştır. 2010-2011 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.


2009 yılında Maltepe'de bulunan geçici kampüsünde eğitime başlayan üniversite, 2013 yılında Ataşehir'deki daimi kampüsüne taşınmıştır. 2014 yılında Atakent Acıbadem Üniversitesi Hastanesi hizmete girmiştir.


Acıbadem Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri

Fakülteler
Tıp Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Eczacılık Fakültesi

Enstitüler

Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Fen Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulu​

Rektörlüğe Bağlı Bölümler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
Türk Dili Bölümü
Yabancı Diller Bölümü

Kampüs
Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü 26.000 m² alan üzerine kurulu ve 100.000 m² kapalı alana sahiptir. Kampüs engelsiz yaşam ve çevreci anlayışıyla Leed Gold - Leadership In Energy and Environmental Design (Çevre ve Enerji Tasarımında Liderlik) adayıdır. Kampüste Cafe APLUS ve Starbucks bulunmaktadır.

Öğrenci Konukevi
Acıbadem Üniversitesi Konukevi; 84 daire ve 252 yatak kapasitelidir. Tüm daireler, tek ve iki kişilik olmak üzere üç kişiliktir. Dairelerde mini buzdolabı, mikrodalga, kettle, mutfak lavabosu, yemek masası, saç kurutma makinası, TV, dahili telefon ve tüm dairelerin kendisine ait banyosu bulunmaktadır. Öğrenci odalarında, yatak, yastık, yorgan, çalışma masası, duvarda sabit okuma lambası, tekerlekli ofis sandalyesi, stor ve kumaş perde, duvarlara sabitlenmiş dolap ve raflar, kasa bulunmaktadır. Konukevinde, kablosuz internet, merkezi ısıtma, kesintisiz sıcak su, jeneratör, elektronik kart geçiş sistemi, bavul odası, çamaşırhane mevcuttur. Ayrıca, öğrencilerin kendi yemeklerini yapabilecekleri hobi mutfağı bulunmaktadır. Etüt odasında grup çalışmaları için çalışma odaları, ortak kullanılan oyun odası, dinlenme salonunda TV, playstation, projeksiyon ve bilardo masası bulunmaktadır. Üniversiteye üç dakika yürüme mesafesindedir.

Kütüphane
Acıbadem Üniversitesi Kütüphanesi 1000m2’lik kütüphane alanı, 12.144 adet basılı kitap koleksiyonu, akademik ve popüler dergi abonelikleri, modern ve konforlu çalışma ortamı, 20 adet bilgisayar, 192 kişilik oturma kapasitesi, 11 grup çalışma ve multimedya odası ve 7/24 açık çalışma alanı ile okuyucularına hizmet vermektedir.

Sosyal Olanaklar
Acıbadem Üniversitesi'nin 100.000 metrekare kapalı alana sahip, çevre dostu mimarisiyle LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikalı Kerem Aydınlar Kampüsü, gelişmiş teknolojik ve engelsiz yaşamı destekleyen altyapısı, sosyal aktivitelere olanak sağlayan; konferans ve spor merkezleri ile öğrenciler kampüs yaşamında sosyal ve kültürel etkinliklerle de sürekli iç içe olma fırsatı yakalıyor.

Metroya yürüme mesafesindeki konumuyla kampüs, üniversitenin şehirle iç içe olmasını sağlıyor.

Burs Olanakları
ÖSYS Giriş Bursu
Acıbadem Üniversitesi'nin tüm fakülte ve meslek yüksekokullarının ÖSYS burslu kontenjanı bulunmaktadır. İlgili bölümlerin hepsinde tam burs (%100) kontenjanı mevcuttur. Bunun yanı sıra bazı bölümlerde %50 veya %25 burslu kontenjanlar da vardır. ÖSYS Giriş Bursu kontenjanından yerleşen öğrencilerin bursu, eğitim ve öğretim süresi boyunca devam etmekte ve başarısızlığa bağlı nedenlerle burs kesilmemektedir.

Acıbadem Üniversitesi Üstün Başarı Bursu
Tam burslu olarak Tıp Fakültesi'ne yerleşen ve yerleştirildiği puan türünden LYS başarı sıralamasında ilk 500 içinde yer alan öğrencilere sağlanan burstur.

Acıbadem Üniversitesi Üstün Başarı Bursu;
Eğitim - öğretim ücretini,
Masraflarına katkı olarak 9 ay süreyle aylık 750 TL burs desteğini,
Eğitim günlerinde öğle yemeğini,
İhtiyaç olması halinde, konukevinde iki kişilik odalarda ücret ödemeden kalmasını içermektedir.

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Bursu
Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi %50 burslu kontenjanına yerleşen öğrenciler aşağıdaki koşulları sağlamaları ve ilk kayıtta ilgili belgeleri ibraz etmeleri halinde geri kalan eğitim ücretinden muaf kabul edilerek %100 burslu okuma hakkı elde edebilirler.

Uluslararası Bakalorya (IB) diplomasına sahip ve diploma notu 32 veya üstü olan öğrenciler,
ABITUR veya MATURA diplomasına sahip ve diploma notu 2 veya daha iyi olan öğrenciler,
Fransız Bakaloryası diploma notu en az 14 (Türkiye’deki liseler tarafından verilen ve Fransız Bakaloryası ile denk en az 70 diploma notu) olan öğrenciler,
MATURİTA diploma notu 80 ve üstünde olan öğrenciler,
AP programları kapsamında en az 3 dersi en az 4 notu ile tamamlamış olan öğrenciler (AP programı kapsamında alınan derslerin Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından onaylanması şartı ile),
SAT sınavından 2000 veya üstünde puan alan ve MF-3 puan türüne göre başarı sıralamasında ilk 2.000 içerisinde yer alan öğrenciler (Puanlama, 2016 yılı Ocak ayına kadar alınan eski SAT sınavlar için geçerlidir).

Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu (KAVDEB)
Kerem Aydınlar Vakfı tarafından kapsamı yemek, cep harçlığı ve öğrenci konukevi olmak üzere ihtiyaç temelli sağlanan burstur. Burs başvuruları Kerem Aydınlar Vakfı tarafından değerlendirilir.

Özel Burslar
Şehit ve gazi çocuklarına, eğitimci ve sağlık profesyonellerine, Acıbadem çalışanlarına, kardeş öğrencilere yönelik burslar mevcuttur.

Akademik Başarı Bursu
Acıbadem Üniversitesi’nin lisans programlarına yerleşen, genel not ortalaması 3,50 ve üzerinde olan öğrencilere değişen oranlarda verilen burstur.

*Burs yönergesi kapsamında yer alan burslarda birden fazlasından yararlanmak için gerekli şartları sağlayan öğrenci, kendi açısından en avantajlı olan yalnızca bir tek burs hakkından yararlanabilir. Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu (KAVDEB) ve Lisans Programları Akademik Başarı Bursu bu koşul kapsamında değildir.

Kariyer Olanakları
Acıbadem Üniversitesi öğrencileri, üniversite yaşamında profesyonel hayat ile tanışır. Mesleki eğitimlerini destekleyici stajların yanı sıra yarı zamanlı çalışma imkanına da sahiptir. Üniversitenin, Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) ile de yakın işbirliği sayesinde öğrencilerin ASG bünyesinde staj/yarı zamanlı çalışma olanağı vardır.

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN


Acıbadem Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 02165004444
Fax: 02165775048
E-posta: info@acibadem.edu.tr
Adres: İçerenköy Mah. Kayışdağı Cad. No:32 İçerenköy 34752 Ataşehir İstanbul
Rektör: AHMET ŞAHİN

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar