Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Merhaba arkadaşlar Ömer Halisdemir Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye'nin Niğde ilinde bulunan bir devlet üniversitesi. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunun ek 22. maddesine göre 11 Temmuz 1992 tarihinde Niğde Üniversitesi adıyla kuruldu. Ağustos 2016'da üniversiteye Şehit Ömer Halisdemir'in adı verildi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi, bünyesindeki 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü'yle, 620 akademik ve 396 idari personel ile 14 binin üzerinde öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir.

Niğde Ömer Halisdemir Öğrenci Sayısı: 27.117
Öğretim Görevlisi Sayısı: 852

Yaşam Giderleri
Coğrafi konum itibariyle Konya , Kayseri, Adana, Mersin, Nevşehir, Aksaray illerinin ortasında yer alan Niğde, öğrenciler için oldukça elverişli bir konumdadır ve Türkiye deki en ucuz şehirlerden biridir. Bir öğrencinin geçimini sağlaması için yurt bedeli hariç 250 - 500 TL gibi bir harçlık yeterlidir. Öğrencilerimiz barınma ihtiyaçlarını yurtlarda karşılayabildikleri gibi aynı zamanda çok uygun fiyatlarla ev kiralayabilmektedir. Diğer şehirlere yalın olması gezip görme gibi sosyal faaliyetlere iştiraklerini de mümkün kılmaktadır. Her fakülte ve yüksek okulumuz bünyesinde bulunan toplam 9 adet yemekhanede uygun fiyatlarla 4 çeşit yemek yiyebilme imkanlarına da sahip olan öğrencilerimiz ayrıca şehir merkezinde bulunan dünyaca tanınmış kafe ve restaurantlarda da yemek ihtiyaçlarını giderebilmektedirler.

Öğrencilerimiz için aşağıda verilen yaklaşık rakamlar yaşam giderlerinin nasıl olacağı konusunda aşağı yukarı bir tablo yapmasına yardımcı olacaktır: 

Ev Kiraları: 450- 800 TL 
Yurt Ücretleri: 250- 500 TL 
Okul Yemekhanesinde Yemek: 1,5 TL 
Okul Kafesinde Yemek: 5 TL 
Otobüs Bileti : 1,25 TL 
Bir Fincan Çay: 50 krs- 3 TL 
Bir Fincan Kahve : 1 TL - 5 TL 
Bir Ekmek : 75 krs 
Beş Litre Su : 1, 5 TL 
Şehir Merkezinde Yemek: 3- 15 TL 

Barınma Olanakları
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin barınma hizmetlerinin büyük bir bölümü Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtları kanalıyla yürütülmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu’nun, Kumluca mevkiinde Niğde Yurt Müdürlüğü (1498 kız-648 erkek), Merkez Yerleşke sınırları dâhilinde Milli Piyango Yurt Müdürlüğü (292 kız-288 erkek) ve Bor İlçesi’nde Bor Yurt Müdürlüğü (468 kız-196 erkek) olmak üzere 3 adet öğrenci yurdu bulunmaktadır. Merkez Yerleşke’de bulunan Milli Piyango Yurt Müdürlüğü’ne Üniversitemiz tarafından tahsis edilen arazide 500 kişilik yeni bir yurt inşaatı başlatılmıştır. Ayrıca Niğde ve Bor da 500 kız, 530 erkek öğrencinin barınabileceği 6 adet özel öğrenci yurdu mevcuttur. İlde ev kiralarının ekonomik olması dolayısıyla öğrencilerin önemli bir kısmı da ev kiralamak suretiyle barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, öğrencilerin barınma problemlerine çözüm üretme amacıyla 16 adet daire ile 1 adet Misafirhaneyi Niğde Üniversitesi Öğrenci Kasabasına dönüştürmüştür. Öğrenci kasabasının yaklaşık 126 kişilik barınma kapasitesi bulunmaktadır. Evler 3 oda ve 1 salondan oluşmakta, 2 ve 3 kişilik odalarda kalan öğrencilerimize buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, uydu sistemi, wireless /internet imkânları sunulmaktadır. Niğde Üniversitesi Öğrenci Kasabasındaki evlerde yer alan bütün odalarda her öğrenci için çalışma masası ile dolap bulunmaktadır. Ayrıca evlerde kalan öğrencilere sabah kahvaltısı verilmekte olup, dileyen öğrenciler ücret karşılığında akşam yemeklerini yemek salonunda yiyebilmektedir. Evlerden eğitim birimlerimize gidiş-geliş için öğrenci servisleri de bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra Merkez Yerleşke içerisinde bulunan 200 kişilik Ayhan Şahenk Yurdu özellikle Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri için Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları ve İşletmeciliği San ve Tic. Anonim Şirketi ( Doğuş Grubu) tarafından yaptırılmış ve üniversitemize hibe edilmiştir. 2015-16 Akademik yılı itibariyle tamamlanan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan 4000 öğrenci kapasitesine sahip yurdumuzda kampüs alanımızda hizmete girmiştir.

Beslenme Olanakları
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde bulunan Merkezi Kafeterya mutfağında öğrenci ve personele yönelik düzenli yemek hizmeti verilmektedir. Servise hazırlanan yemekler; Merkez Yerleşke, Niğde Merkez ve Bor İlçesinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını içeren 8 ayrı yemekhanede öğrenci ve personele sunulmaktadır. Ulukışla Meslek Yüksekokulu’nda ise kendi mutfağında hazırlanan yemekler servis edilmektedir. Üniversitemizdeki beslenme hizmetleri diyetisyen kontrolünde yüklenici firmalarca verilmekte ve yemeğin pişirilmesinden servisine kadar geçen her aşamada her türlü hijyen kurallarına titizlikle uyulmaktadır. 

Yemek menüsü, 4 çeşitten oluşmakta, diyetisyen tarafından hazırlanarak öğrencilerin günlük alması gereken 2500 k/kalorinin 800 – 1000 k/kalorisini öğle yemeğinde almaları sağlanmaktadır.

Öğrenme Olanakları

Kütüphane 
Niğde Üniversitesi Sabiha Şahenk Kütüphanesi, ülkemiz üniversite kütüphaneleri içerisinde en donanımlı kütüphaneler arasında yer almaktadır. Geniş, ferah okuma salonlarının yanı sıra kafeterya, sergi salonu, konferans salonu, multimedya salonu gibi sosyal aktiviteler için de gerekli mekânlar bulunan kütüphanenin her katında kablosuz internet erişimi mevcuttur. Kütüphanede bireysel ve grup olarak çalışmak isteyenler için de çözümler üretilmiş grup çalışma odaları ve bireysel çalışma odaları oluşturulmuştur. 

Kütüphanede kullanıcılara 30.000’den fazla basılı kitap, elektronik veri tabanları içerisindeki 90.000 den fazla elektronik kitap ve 59.000 den fazla e-dergi ile hizmet verilmekte ve kütüphane koleksiyonu her yıl ihtiyaç duyulan güncel bilgi kaynakları ile zenginleştirilmektedir. 

Bilgisayar ve Bilgi teknolojileri Olanakları 
Üniversitemiz genç yaşına rağmen bilgisayar teknolojilerinin son derece iyi kullanıldığı bir ağa sahiptir. Her fakültemizde ve kütüphanemizde bulunan öğrencilerimizin kullanımına açık olan bilgisayar laboratuarları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz dilerse merkez bilgisayar laboratuarlarını da kullanabilirler. Ayrıca kampüsün her yerinde kendi kişisel bilgisayarları ile internet bağlantısı kurabilirler ve dilerlerse Bilgi İşlem Daire Başkanlığından kendilerine ait e- mail adresleri alabilirler. Üniversitemiz çalışmalarını daha özgürce yapabilmeleri amacıyla her öğretim elemanımıza ve personelimize kendilerine ait bir bilgisayar temin etmiştir böylelikle personelimiz gerek idari gerekse akademik işleri aksamadan ve zamanında yapılabilmektedir. 

Üniversitemizin her öğrenciye ve personelimize sağlamış olduğu bedava internet hizmetlerinin yanı sıra, bilgi teknolojileri konusunda da hızlı ve rahat bir kullanım amaçlanmıştır ve bu konuda oldukça iyi bir döküman yönetim sistemi ve öğrenci bilgi edinme sistemi kurulmuştur. Döküman yönetim sistemi sayesinde akademik ve idari işleyiş ile ilgili her evrak rahatça takip edilebilme olanağı bulmuştur. Öğrenci bilgi edinme sistemimiz sayesinde ise öğrencilerimiz oldukça şeffaf bir şekilde kendi çalışmalarını, ders ve not takiplerini, hocalarının kendilerine dersle ilgili iletilerini takip edebilme olanağı elde etmiştir.

Burs Olanakları 
Üniversitemizde ekonomik yönden desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize yerel, ulusal ve sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli burslar sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz dilerse üniversite bünyesinde ve çeşitli iş alanlarında part-time / kısmi zamanlı çalışma olanakları da bulabilmektedir. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi boş zamanlarında çalışmak isteyen öğrencileri de kısmi zamanlı (haftada en fazla 15 saat) çalışma imkânı da sunarak hem zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte bir gelir elde etme imkânı vermekte, hem de çalışma deneyimi kazandırarak onları hayata hazırlamaktadır. Her yıl çok sayıda öğrenci Niğde Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı çalışmak üzere Kısmi Zamanlı Çalışma Bursu karşılığı görevlendirilmektedir. 

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrencilerin sadece eğitim gördüğü alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da kendilerini yetiştirme fırsatına sahip olması gerekliliğinden hareketle kültürel ve sosyal etkinliklere büyük önem verilmektedir. 

Kariyer gelişimi açısından öğrencilerin güncel bilgi, araştırma, analiz, yorum ve sunum yetenekleri geliştirilirken, sosyal etkinliklere katılımları da teşvik edilmekte kişisel ve sosyal yeteneklerini geliştirmeleri konusunda olanaklar sunulmaktadır. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin toplumsal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını korumak, onları araştırmacı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler olarak yetiştirebilmek gibi amaçlarla kurulan öğrenci kulüpleri de eğitim öğretim yılı içerisinde birçok etkinliği hayata geçirmektedir. Öğrenciler, öğrenci kulüplerinden dilediği kulübe üye olarak çalışmalara katılabilme, aktif görev ve sorumluluk alabilme imkânına sahiptir. 


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0 388 225 26 02-05-06
Fax: 0 388 225 26 00
E-posta: ozelkalem@ohu.edu.tr
Adres: Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü 2. Kat Merkez Yerleşke Bor Yolu Üzeri 51240 Merkez/NİĞDE
Rektör: ADNAN GÖRÜR

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. Merhaba ben Ömer halisdemir universitesinde okumak istiyorum ancak Niğde üniversitesi taban puanları yazdığımda farkli Ömer halisdemir universitesi taban puanları yazdığımda farkli sonuç cikiyor. İkisinde 2016-17 yıllarında yazıyor. Bu sitedeki puanların kesin doğruluğu var midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sitemizde gösterilen puanlar güncel 2016-2017 yılı taban puanlarıdır. Osym'den aldığımız verilerdir ve doğruluğu kesindir. Ömer Halisdemir Üniversitesi taban puanları için tıklayınız: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Taban Puanları 2016

      Sil

Yorum Gönder

Adınızın görülmesini istemiyorsanız yorumlama biçiminden Anonim'i seçiniz. Adınızla yorum yapmak isterseniz yorumlama biçiminden Adı/Url'yi seçiniz. Url boş bırakabilirsiniz.