Necmettin Erbakan Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2010 yılında Konya'da bir devlet üniversitesi olarak 14.7.2010 tarih ve 6005 sayılı kanun ile "Konya Üniversitesi" adı ile kurulmuş ve kuruluşu 21.7.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır

Konya Üniversitesi Rektörlüğüne, Cumhurbaşkanlığınca Anayasa'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca 10.12.2010 tarihinde Prof. Dr. Muzaffer Şeker atanmıştır. Üniversite; Sosyal ve Beşeri Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık, Fen, Turizm, Eğitim Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Meram Tıp, Ahmet Keleşoğlu Eğitim,Diş Hekimliği, Ereğli Eğitim, Ereğli Mühendislik, Seydişehir Mühendislik, Güzel Sanatlar ve İlahiyat Fakülteleri ile Devlet Konservatuarı, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri olmak üzere on dört Fakülte, bir Konservatuvar, dört Enstitü ve iki Yüksekokul’dan oluşmaktadır.

11 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle", "Konya Üniversitesi"nin adı, "Necmettin Erbakan Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir.

ÖĞRENCİ SAYISI
Ön Lisans: 4.207
Lisans: 19.609
Lisans üstü: 6,335
Toplam: 30.151

PERSONEL SAYISI

Akademik: 1,542
İdari: 1,166
Toplam: 2.708

Kampüs

Üniversitemiz Köyceğiz Kampüsünde 3 bloktan oluşan 27 bin m² alana sahip olarak yapımı yeni tamamlanmış ortak dersliklere; Havacılık ve Uzay Bilimleri, Mühendislik-Mimarlık, Sosyal ve Beşeri Bilimler fakültelerimiz taşınmış olup, 8 Ekim 2014 tarihi itibariyle eğitim-öğretime başlamıştır. Yine Köyceğiz Kampüsünde yaklaşık 3.000 m²’lik kapalı alana sahip ortak laboratuvar inşaatı da yakın zamanda tamamlanacaktır. Diğer akademik birimlerimiz de şehir merkezinde kendilerine tahsis edilen binalarda hizmet vermektedirler.

1- Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kampüsü

2- Köyceğiz Yerleşkesi
3- Meram Tıp Fakültesi Yerleşkesi
4- İlahiyat Fakültesi Yerleşkesi
5- Diş Hekimliği Fakültesi Yerleşkesi
6- Turizm Fakültesi Yerleşkesi

Beslenme

Üniversitemize bağlı yemekhanelerde tabldot yemek sunulmaktadır. Bir öğle yemeği ücreti 2 TL’dir. Üniversite yönetimi tarafından düzenli olarak kontrol edilen yemekhanelerde yemek kalitesi ve hijyen üst seviyededir. Kampüs çevrelerinde pek çok restoran ve kafe makul ücretlerle yemek imkânı sağlamaktadır.

Barınma

Yurtkur Binasında ikişerli, dörderli ve altışarlı odalar mevcut aynı zamanda B Bloğunda her katta 8 kişinin kalabileceği engelli odaları mevcut. Bu odalarda herkesin kendine ait sandalye masası var odaların tam karşısında internet vericisi mevcut böylece rahat bir şekilde internete bağlanmak mümkün. Yurtta kız ve erkek karışık yemek ve kantin bulunmakta. Mevcut 3 Blokta çalışma salonları mevcut ve seminer salonları da bulunmakta. Yurdun bahçesinde voleybol ve basketbol sahaları mevcut.

Sağlık Hizmetleri

Üniversitemize bağlı Meram Tıp Fakültesi, pek çok sayıdaki kliniği ile şehrin en gelişmiş tıp fakültesi konumundadır. Konya’nın merkezinde beş adet devlet hastanesi ve sayıları onu aşan özel hastaneler mevcuttur.

Kültür

Konya’nın tarihsel kültürünün en önemli parçası Mevlevi geleneğidir. Mevlâna’nın yaşadığı son yer ve türbesinin bulunduğu yer Konya’dır. Mevlâna Müzesi gerek yurt içi gerek yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bir mekân konumundadır. Sufi geleneğin önemli bir kolu olan Mevlevilik ve Mevlevi dervişlerinin merkezidir. Bu kültürün yansımalarına şehirde bolca rastlanabilir. Mevlevi geleneğinin önemli etkinliklerinden olan Şeb-i Arus kutlamaları her sene düzenlemektedir. Sema ayinleri her Cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilmektedir. Bunun yanında her sene dünyadan pek çok katılımcının yer aldığı Mistik Müzik Festivali organize edilmektedir. Yıl boyunca gençlere yönelik birçok konser organize edilmektedir. Konya’da bir adet Devlet Tiyatrosu, altı adet sinema, tarihî müzeler, kültür merkezleri, alışveriş merkezleri, mimari öneme sahip camiler ve kiliseler bulunmaktadır. Şehir, ikisi devlet ikisi vakıf olmak üzere, toplam dört adet üniversite ev sahipliği yapmaktadır. Konya’nın geleneksel mutfağında pek çok farklı yemek türü yer almaktadır. bamya çorbası, fırın kebabı, etli ekmek, tirit, sacarası bunların başlıcalarındandır.

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Necmettin Erbakan Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0.332.280 80 80
Fax: 0.332.236 21 41
Web: www.konya.edu.tr
E-posta: bilgi@konya.edu.tr
Adres: Yenişehir Mahallesi Dr.M.Hulusi Baybal Caddesi Bera İş Merkezi No:12 Selçuklu/KONYA
Rektör: MUZAFFER ŞEKER

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar