Mustafa Kemal Üniversitesi Hakkında Bilgi ve Yorumlar

Mustafa Kemal Üniversitesi'ni tercih etmeyi düşünen ve hakkında bilgi edinmek isteyen öğrenci, öğretim görevlisi, memurlar vb. için genel tanıtımı, tarihçesi, ulaşım, beslenme, barınma ve yurt olanakları gibi bilgiler vermeye çalışacağız bu sayfada. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi hakkında soru sormak veya yorum yazmak isterseniz sayfanın aşağısında bulunan yorum gönder bölümünden soru veya yorum yazarak sayfamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Mustafa Kemal Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler
Mustafa Kemal Üniversitesi 1992 tarihinde kurulmuştur.

Üniversitemizin kuruluşunda Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olmak üzere 7 fakülte; Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olmak üzere 2 Yüksekokul; Antakya Meslek Yüksekokulu ve İskenderun Meslek Yüksekokulu olmak üzere 2 Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 enstitüden oluşan 14 birim yer almıştır.

Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İskenderun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Dörtyol Meslek Yüksekokulu ise Çukurova Üniversitesinden üniversitemize devredilmiştir.

1994 yılında Kırıkhan, Yayladağı, Reyhanlı ve Samandağ Meslek Yüksekokulları; İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu, 1995 yılında Tıp ve Güzel Sanatlar Fakülteleri; 1996 yılında Hatay Sağlık Yüksekokulu, 2008 yılında Mimarlık Fakültesi ile Altınözü, Hassa, Harbiye ve Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları;  2009 yılında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu; 2010 yılında Diş Hekimliği Fakültesi ile İletişim Fakültesi;  2011 yılında Bilişim Teknolojisi Yüksekokulu ve 2013 yılında İlahiyat Fakültesi kurulmuştur.

İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Antakya Devlet Konservatuarı, Bilişim Teknolojileri Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu, İskenderun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuş ancak eğitim- öğretim faaliyetine henüz başlanmamıştır.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Mühendislik Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, İskenderun Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Erzin Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu 23 Nisan 2015 tarihinde yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi’ne devredilmiştir.

MKÜ bünyesinde halen, 3 Enstitü, 11 Fakülte, 4 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu,1 Araştırma Uygulama Hastanesi ile 18 Araştırma ve Uygulama Merkezinin yer aldığı 48 farklı birim bulunmaktadır.

Üniversitemiz 24.181 öğrencisi, 1059 Akademik, 796 İdari personeli ile ülkemizin sosyo- kültürel yapısına katkı sağlayan, bilimde öncü, sanata değer veren, araştırmalarıyla ilime, bilime ışık tutan, yüksek kalitede öğrenim sağlayan bir üniversite olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

KAMPÜSTE  SOSYAL HAYAT

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif etkinlikler desteklenmekte; tiyatro konferans gerçekleştirmeleri, sergi açmaları, teknik gezi düzenlemeleri sağlanmaktadır. Her türlü etkinliği kampüs içine taşıyarak öğretim elemanları, üniversite personeli ve öğrencilerine bilim,kültür ve sanatla iç içe, dinamik bir kampüs ortamı yaratmayı hedeflemektedir.   

Ana kampüs ve diğer yerleşkelerimizde öğrencilerimiz yemek ihtiyaçlarını yemekhanelerimiz ve kantinlerimizde karşılanmaktadır. Üniversitemiz personelinin huzurlu bir ortamda çalışabilmeleri için çocuklarını güvenle teslim edebileceği MKÜ Yuva ve Anaokulu hizmet vermektedir.

KAMPÜSE ULAŞIM
1-Özat Üniversite Koop.Minibüsleri:Kampüs içinden başlayarak yurtlar (Sabancı kız öğrenci yurdu, ticaret borsası erkek öğrenci yurdu ve prefabrik yurtlar) ,Karaali Köprüsü, Antakya özel kız öğrenci yurdu, orman işletme Müdürlüğü önü ve son durak (bankalar cad.) güzergahını izlemektedir. Özat ile kampüs içinde ulaşım ücretsizdir! Ücretlendirme: kampüs- yurt arası 1TL, kampüs-Antakya arası Öğrenci 1.25TL, sivil 1.50TLdir. Saat 06:00–06:30 arası 10dk, 06:30–07:00 arası 5dk, 07:00–20:00 arası 3dk, 20:00–21:30 arası 5dk,21:30–23:00 arası 10dk aralıklarla minibüsler hareket etmektedirler.

2-Alahan Koop. Minibüsleri:Kampüs içinden başlayarak yurtlar (Sabancı kız öğrenci yurdu, ticaret borsası erkek öğrenci yurdu arkasıve  bankalar caddesi güzergahını izlemektedir.

3-Serinyol Koop. Minibüsleri:Serinyol’dan hareketederek, Tayfur sökmen kampusunun giriş kapısının önü, sabancı kız öğrenci yurdu, ticaret borsası erkek öğrenci yurdu arkası ve Karaali mevkiinden sonra Özatminübüsleri ile aynı güzergahı takip eder,Antakya Merkezden dönüş istikameti aynıdır.

4- (7) Nolu Özel Halk Otobüsü:Antakya’dan Kampüse gelişte ÖzatMinübüsleri ile aynı güzergahı izleyip kampüs dönüşündeSerinyol minibüs güzergahını takip ederek Antakya Şehir Meydanına gider.
KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA
Kısmi Zamanlı Öğrenci başvuruları eğitim -öğretim yılının başında başlamaktadır. Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu'nda çalışmak isteyen öğrenciler okulun öğrenci işlerine , Rektörlüğe bağlı birimlerde çalışmak isteyen öğrenciler Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığına dilekçeyle başvuracaklardır.

BARINMA OLANAKLARI
Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardan ayrı olmak üzere Daire Başkanlığımıza bağlı Yayladağı, Erzin, ve Altınözü'nde Kız öğrenci yurtlarımız bulunmaktadır.

Yayladağı Kız öğrenci yurdumuzun kapasitesi 190 kişi olup, Yayladağı Meslek Yüksekokuluna 100 mt. mesafededir.

Altınözü kız öğrenci yurdumuzun kapasitesi ise 74 kişilik olmasıyla toplam yurdumuzun kapasitesi 368 kişiliktir.
     
Kontejan dolduğunda müracatlar kapanmayıp yer boşaldıkça eğitim-öğretim yılı süresince yedek listeden öğrenci kaydedilmektedir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Yayladağı Kız Öğrenci Yurdu : 0326 471 21 00 - 0326 471 42 00
Erzin Kız Öğrenci Yurdu : 0326 681 88 55
Altınözü Kız Öğrenci Yurdu : 0326 311 22 44

BESLENME OLANAKLARI
Daire Başkanlığımızca, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla işletilen kantin, kafeterya ve yemek salonlarının sağlıklı ve hijyenik koşullarda hizmet vermesi sağlanmakta ve denetlenmektedir.

Üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin beslenme ihtiyaçları öğle ve akşam yemeği olarak karşılanmaktadır. Şube Müdürlüğümüzün kontrol ve denetiminde öğrencilerimizin enerji ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yemek listeleri doğrultusunda günde yaklaşık 5000 öğrenci ve personelimize yemek hizmeti verilmektedir

YEMEKHANELER
Üniversitemiz kuruluşundan bu yana Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrencilere yönelik hizmetlerin en önemlilerinden biri beslenme hizmetidir.Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan menü sunulmaktadır. Öğrencilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına;  Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesince görevlendirilen personelimiz günlük denetim ve kontrollerini sürdürmektedir. Üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin beslenme ihtiyaçları öğle ve akşam yemeği olarak karşılanmaktadır. Şube Müdürlüğümüzün kontrol ve denetiminde öğrencilerimizin enerji ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yemek listeleri doğrultusunda günde yaklaşık 5000 öğrenci ve personelimize yemek hizmeti verilmektedir.

SPOR TESİSLERİ
Üniversitemiz bünyesinde dairemizin kurulduğu tarihten günümüze kadar, öğrencilerimiz, İdari ve Akademik personelimiz için spor hizmetleri, değişik şekillerde verilmektedir. Üniversitemiz içinde düzenlediğimiz spor hizmetlerinde amacımız; öğrencilerimiz ve personellerimiz arasında dostluk, arkadaşlık, karşılıklı sevgi ve saygı ilişkilerini geliştirmek, birbirlerini tanımalarını, yeteneklerini sergilemelerine, birbirlerine muhabbetle bağlanmalarına, hoşgörülü ve sabırlı olma kişilik özelliklerini geliştirmelerine katkıda bulunmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını sağlamaktır.    

Üniversite Sporları Federasyon Başkanlığı’nın üniversiteler arası düzenlemiş olduğu spor müsabakalarına; Hentbol, Futbol, Basketbol, Voleybol, Badminton, Halk Oyunları, Kros, Satranç, Taekwon-Do, Karate, Judo, Atletizm, Yüzme, Salon Futbolu, Bilek Güreşi, Masa Tenisi, Boks spor dalları ile katılmaktayız.

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Bilgileri
Telefon: 0326 221 33 17 18 19
Fax: 03262213320
Web: www.mku.edu.tr
E-posta: rektorlukyaziisleri@mku.edu.tr
Adres: Alahan Tayfur Sökmen Kampüsü Dış kapı no:35 Adres No:3330417886 Alahan/Antakya/Hatay
Rektör: HASAN KAYA

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİCİ YORUMLARINIZI VEYA SORULARINIZI AŞAĞIDA BULUNAN YORUM FORMUNDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar